Bijzondere vrijwilligers voor Bevrijdingsfestival

Zwolle – Vrijdag was misschien wel de drukste ‘opbouw’ dag van het Bevrijdingsfestival Overijssel. Het was een komen en gaan van leveranciers, tentenbouwers, licht en geluid mensen en meer dan honderd vrijwilligers die in groepen gewapend met werkbonnen opdrachten uitvoerden om het festival tot in de details op te bouwen. Onder hen een bijzondere groep vrijwilligers.

hve-20130503-0087.jpg 

Enkele ondernemers en bestuurders die het festival een warm hart toedragen besloten, net als vorig jaar, de handen uit de mouwen te steken en mee te helpen aan de opbouw van het Bevrijdingsfestival Overijssel. Vrijdag werd dat gedaan samen met enkele personen uit de organisatie en onder leiding van vrijwilligers. Er werd hard gewerkt om vuilnisbakken uit te rijden, vloeren te leggen, tafels en banken te plaatsen en toegangspoorten te bouwen.
 
hve-20130503-0067.jpg
Gedeputeerde van de Provincie Overijssel Theo Rietkerk was één van hen en werkte zichzelf behoorlijk in het zweet…
 
hve-20130503-0078.jpg
 
hve-20130503-0090.jpg 
 
 Via Lees verder meer foto’s…

hve-20130503-0068.jpg
 
hve-20130503-0086.jpg
 
 
Artikel delen:
Reacties 18
 1. Schandalig dat bevrijdings festival woon sinds oktober in de Zeeheldenbuurt (wipstrik)!!!!! en ze zijn nu al het geluid aan het testen, en die bass word je knettergek van!!

  Ik ga hoe dan ook een klacht indienen, echt belachelijk de ellende begint dus al op zaterdag..

  En zondag.. hoe halen ze het in hun hoofd om op een rustdag zo iets te organiseren? wat een wereld ook weer…. als het de hele dag zo door gaat ga ik gewoon naar het politie bureau vind het echt onfatsoenlijk dit!!


  Maak melding

 2. @Schandalig:

  Je wist dat je toen je 4 maanden geleden er kwam wonen dat er festivals worden gevierd op het wezenlandenpark.
  Als je er last van hebt dat men aan het sound checken zijn en geen vrijheidsgevoel hebt ga je maar naar het buitenland toe om daar een lang weekend te verblijven. Daar heb je geen last van mensen die de vrijheid vieren waar onze grootouders voor hebben gevochten. Heb een beetje respect voor die mensen en wees blij dat we nog in vrijheid mogen wonen.

  Ik heb een hekel aan jou soort mensen die zo dom zijn om te klagen tegen vrijheid en dat het gevierd wordt.

  Ga wonen op het platteland dan heb je nergens last van (o nee toch dan heb je weer last van te hard loeiende koeien en dat er niks te beleven valt).


  Maak melding

 3. Je mening uiten. Is best belangrijk en we wonen in een land dat het kan en mag.

  Helaas zijn er van die druiloren die een mening niet kunnen waarderen en het dan op de persoon spelen.

  Chapeau hoor, @schandalig. Echte vrijheid bestaat dus blijkbaar niet. Misschien moet er nog eens een oorlog over heen zodat er wat respect bij wordt gebracht.

  Denk daar maar aan morgen.  Maak melding

 4. Op 5 mei ⤽staan we gezamenlijk stil bij oorlog en vrede, vrijheid en onderdrukking, verantwoordelijkheid en democratie, menswaardigheid en respect??, aldus het Nationaal Comité voor 4 en 5 mei.
  Hoe vier je nu die begrippen? Ik weet niet of een luidruchtig festival bij ??respect?? hoort, hoeveel bier ik moet drinken om te begrijpen wat ⤽verantwoordelijkheid en democratie⤝ is, hoe de hossende, zuipende en zwelgende menigte het begrip ⤽menswaardigheid⤝ viert. Leert het publiek daar van, zet ze dat aan het denken?
  Het is meer dan ooit onduidelijk welke vrijheid we eigenlijk geacht worden te vieren, of we daadwerkelijk ⤽aan het denken wordt gezet⤝ door al die lawaai-evenementen, of ⤽oorlog en vrede⤝ centraal moet staan tijdens het bier zuipen.

  Zij die vrijheid verwarren met het denken te weten wat goed is voor een ander, vinden daarbij ook nog dat we geen recht van spreken hebben als een lawaai-evenement dat op gehoorsafstand van huis en tuin wordt gegeven toch mag rekenen op klachten:
  ⤽als je daar gaat wonen moet je dat accepteren, of anders lekker verhuizen⤝ en meer van dat soort fijn genuanceerde en onderbouwde reacties.

  Ik zal eens doordenken in dezelfde trant maar dan omgekeerd:
  Mensen die geen last hebben van vliegtuigen: ga lekker bij een (aanvliegroute van) een vliegveld wonen.
  Mensen die geen last hebben van autoverkeer: ga lekker langs de snelweg wonen.
  Mensen die geen last hebben van treinen: ga lekker aan het spoor wonen.
  Enzovoort, enzoverder.
  Geen klachten meer??probleem opgelost!  Maak melding

 5. hey schandalig ,

  Ze hebben nog wel een plekje voor je over op kranenburg lekker rustig nergens last van . Moet je daar maar gaan wonen .


  Maak melding

 6. Soundchecken IJsselhallen is ook begonnen, hahaha
  Net zo lekker als Koninginnenacht en dag.
  Geen problemen mee (woon aan de Veerallee)


  Maak melding

 7. Schandalig, als je ergens gaat wonen, informeer dan goed naar de omgeving. Ergens gaan wonen en vervolgens verwachten dat de omgeving zich aan jou aanpast, is misschien menselijk, maar zeer onredelijk.


  Maak melding

 8. Suze, je zou ook kunnen vragen of vrijheidsgevoel inherent is aan stilte….
  Dat is een balletje over en weer waaraan je beter niet kunt beginnen, discussie zonder eind.


  Maak melding

Reageer