VV Berkum mist kans op nacompetitie

Zwolle – VV Berkum speelde zaterdagmiddag de derby in de Hoofdklasse C tegen streekgenoot WHC uit Wezep. Op Sportpark De Vegtlust aan de Boerendanserdijk werd de uitslag 1-2. Het enige doelpunt voor Berkum kwam op naam van Jerrol Poot. Marc v.d. Meulen mistte voor de Zwollenaren een penalty. Berkum moest twee keer winnen om de nacompetitie te halen, maar dat gaat nu niet lukken.

Nadat de bezoekers veruit de betere ploeg waren in de eerste helft was Berkum na rust sterker maar verder dan één tegengoal kwam het niet, ook al doordat een penalty werd gemist. "We hebben een ontzettend slechte eerste helft gespeeld en daarmee eigenlijk onze kansen op de nacompetitie weggegeven," stelde de teleurgestelde Berkum-trainer Roeland ten Berge vast. "Er ging een hele hoop niet goed bij ons en eigenlijk had het na de eerste helft al gespeeld kunnen zijn. Dit was onze minste thuiswedstrijd van dit seizoen." WHC-coach Theo ten Caat was uiteraard opgelucht dat zijn ploeg de kansen op lijfsbehoud in de hoofdklasse in eigen hand hield. "In de eerste helft waren wij goed, het positiespel klopte en we scoorden twee mooie doelpunten terwijl er kansen op meer waren. Na rust kregen we ook nog wel kansen maar konden we niet meer onder de druk van Berkum uitkomen en hadden we geluk dat hun penalty naast ging," aldus de Wezeper oefenmeester.

WHC gaf direct flink gas en drukte Berkum vanaf het beginsignaal op eigen helft terug. Dat zorgde al binnen 10 minuten voor succes toen de naar links uitgeweken Tjeerd Korf door de hele Berkum-defensie soleerde. Toen iedereen een pass naar de bij de tweede paal staande Özhan Kardag verwachtte maakte Korf het karwei zelf af door de 0-1 in te schieten. Daarna bleef WHC dominant en dat werd na bijna een half uur in cijfers uitgedrukt. Een uitstekende lange bal van Sonny Bosz werd door Melvin Bresser vanaf rechts omgezet in een voorzet en die werd onberispelijk ingekopt door Kardag: 0-2. De WHC-topscorer verzuimde daarna zijn ploeg nog voor rust op een ruimere voorsprong te helpen door minstens twee riante kansen te verprutsen.

 

Ook direct na rust kreeg Kardag een geweldige mogelijkheid maar toen hij alleen op het Zwolse doel af kon gaan bracht de uitgekomen Berkum-keeper Mathijs Bouwhuis met de voet redding. Het was tekenend voor de krachtsverhoudingen dat Berkum tot dat moment nog geen enkele echte kans had weten te creëren. Dat werd in de 55e minuut echter anders toen een hele serie doelpogingen na een voorzet van Berkum-spits Karim Chengachi eerst nog werd gesmoord maar Jerrol Poot uiteindelijk toch een gaatje wist te vinden: 1-2. Vanaf dat moment werd Berkum sterker en WHC zenuwachtiger en een minuutje na de aansluitingstreffer leek de thuisclub langszij te gaan komen. Marc van der Meulen werd in het strafschopgebied gevloerd door Marc van de Vegte en dat leverde Berkum een penalty op. Van der Meulen nam de strafschop zelf maar hij schoot daarbij hard naast het WHC-doel.

 

Na die deceptie, die een soort breekpunt in de wedstrijd bleek te worden, kreeg Berkum nog kansen via onder meer Chengachi en Arjen Westrik maar hoewel WHC naar adem snakte kon de thuisclub de genadeklap niet meer geven. Doordat ook de ingevallen WHC-spits Ibrahim Tuncer in blessuretijd een fraaie kans om zeep hielp bleef het bij 1-2, waarmee Berkum de laatste kans op de nacompetitie uit handen gaf. WHC daarentegen deed goede zaken in de strijd om lijfsbehoud omdat de Wezepers in ieder geval niet meer direct kunnen degraderen Volgende week kan de ploeg ook nog de promotie-degradatiewedstrijden ontlopen maar moet dat dan wel in Wezep zien klaar te spelen tegen de kersverse kampioen ONS Sneek.


Artikel delen:

Reageer