WVF verliest ruim bij SDCP in Putten

Zwolle – Zaterdagmiddag stond voor vv WVF de voorlaatste wedstrijd in deze competitie op het programma. Voor de ploeg uit Westenholte stond klassebehoud op het spel  en voor de gastheren de 3e periodetitel. Robert Jan Stals moest helaas  afhaken tijdens de warming up.  Jaap Noordman moest vandaag opnieuw in het doel voor Wibo van Dijk. 

Een aftastend begin met een op het oog beter combinerend WVF en een opportunistisch Putten dat veelvuldig snel omschakelde met de lange bal. Putten kwam uit het niets op voorsprong via  Meiling na matig ingrijpen van Kevin Peters en Jaap Noordman . Misverstand? Kort daarna leken de gastheren op 2-0 te komen maar de bal verdween naast de kruising. Het duurde circa 5 minuten voor WVF zich herstelde. Nadat eerst Jesse Betaze uit een goede voorzet van Anne Nijland maar net het doel miste, wist Marc Peppelenbos de gelijkmaker te maken na voorbereiding door opnieuw Anne en Timon Beimers.

Het spel ging een tijdje snel op en neer met goede kansen voor beide ploegen. Toch was opnieuw de thuisclub effectief.  Nu via een aanname en inschieten door Haklander. WVF raakte nu niet van slag maar bleef de aanval zoeken. Rob Meijerink kogelde net over het doel. Jesse Betaze speelde goed maar werd onregelementair gestopt. De vrije trap van Richard Bouwmeester leek door Sybren Popken te worden ingekopt maar deze werd tegen de grond gewerkt. Volgens o.a. Herman Jongman een zuivere strafschop maar niet gegeven door scheidsrechter Beltman. Dezelfde Sybren miste op een haar de bal in goede scoringspositie. En aan de andere kant voorkwam Marthijn van de Steege een derde doelpunt van de Puttenaren.

De tweede helft gaf opnieuw een beter combinerend WVF maar echt  gevaarlijk wist het vaak niet te worden. SDCP bleef de lange bal spelen en werd via snelle uitvallen gevaarlijk. Anne Nijland werd gewisseld voor Hessel  Berends. Het spelpeil  van dit deel was niet bijzonder hoog. Er werd meer slordig balverlies geleden en doordat de passes niet aankwamen was het lastig om de Puttenaren onder druk te zetten.  Het effectieve SDCP kwam uit een rommelige situatie via van de Kamp op 3-1 en de wedstrijd leek beslist. Martijn Pluim kwam voor Marc Peppelenbos. Maar de overtuiging leek er uit deze middag. Het was Kevin Peters die net iets te kort kwam om met het hoofd te scoren en eventueel nieuwe hoop op meer. Kort voor het eindsignaal gaven de Puttenaren nog weer een staaltje effectiviteit weg en scoorde opnieuw van de Kamp 4-1.
Dit was ook de eindstand. Eigenlijk geflatteerd en zeker niet welkom gezien het mogelijk van belang zijnde doelsaldo. Volgende week de thuiswedstrijd tegen FC Zutphen. Hopelijk pakken we de laatste strohalm om de promotie/degradatiewedstrijden nog te ontlopen!

 Supporters van WVF kom de jongens volgende week steunen met als doel het directe klassebehoud! 

Bert Kamerman


Artikel delen:

Reageer