Echtpaar Günal-Cetin 60 jaar getrouwd

Zwolle – De heer en mevrouw Günal-Cetin waren op zaterdag 60-jaar getrouwd. Burgemeester Henk Jan Meijer bracht het echtpaar een bezoek in hun woning aan de Ferdinand Bolstraat in Zwolle om hen persoonlijk te feliciteren. Het echtpaar kreeg een aantal cadeaubonnen bij de felicitatie.

04-05-2013_echtpaar_gunal-cetin_60jr_getrouwd-burg.meyer_02.jpg

De heer Seydali Gunal, is geboren in Tunceli (een stad in Turkije) op 1 maart 1934 en mevrouw Gezban Cetin-Gunal, is geboren in Tunceli op 13 april 1934. Zij trouwden 60 jaar geleden op 4 mei. De trouwerij vond plaats in het dorp waar ze vandaan komen. Deze eenwording verliep echter niet soepel. De vader van de bruid accepteerde de bruidegom niet, maar hun liefde voor elkaar was zo sterk dat hij haar als een ware Romeo meenam en alsnog met haar ging trouwen. Seydali verliet Turkije (en zijn vrouw en kinderen) om werk te zoeken. Via Oostenrijk kwam hij uiteindelijk in 1969 in Nederland aan. In Nederland aangekomen heeft hij door de jaren heen in verscheidene fabrieken gewerkt.

 04-05-2013_echtpaar_gunal-cetin_60jr_getrouwd-burg.meyer_01.jpg

04-05-2013_echtpaar_gunal-cetin_60jr_getrouwd-burg.meyer_03.jpg 

Uiteindelijk besloot hij in het mooie Zwolle te verblijven. Terwijl Seydali druk bezig was als kostwinner was Gezban vooral bezig met de opvoeding van haar kinderen (3 zoons en 1 dochter). In 1977 kwam de familie overvliegen vanuit Turkije naar Zwolle toe, waar zij nu samen ongeveer 40 jaar lang leven. Deze familie bestaat nu uit 4 kinderen en 6 kleinkinderen. En ondanks hoge leeftijd en ziektes zijn ze toch sterk gebonden aan het leven middels hun kinderen en kleinkinderen.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

11 gedachten over “Echtpaar Günal-Cetin 60 jaar getrouwd”

Reacties zijn gesloten.