Be Quick maakt het niet af in Almelo

Zwolle – De druiven waren zuur vanmiddag voor het eerste elftal van Be Quick. Het team miste veel kansen en kreeg aan het einde van de wedstrijd de rekening gepresenteerd. De wedstrijd tegen ASC beslist nu over het lot van Be Quick.

Oranje Nassau begint sterk aan de wedstrijd en krijgt ook al snel een grote kans. Raymon Thalen echter staat z’n mannetje en Be Quick komt met de schrik vrij. Na een minuut of 15 keert de wedstrijd. Be Quick krijgt plotseling kans na kans maar verzuimt om te scoren. Die score komt er uiteindelijk wel, maar de 0-1 van Arie Smit (39e ) moet eigenlijk al de 0-3 zijn. De overmacht van voor de rust werkt waarschijnlijk nadelig na de rust. De ploeg doet een stapje terug en een stapje te weinig. Oranje Nassau komt daardoor terug in de wedstrijd en heeft het betere van het spel na de rust. Be Quick is echter allerminst monddood, maar verzuimt ook in de tweede helft grote mogelijkheden te benutten. In de 81e minuut moet het zelfs toezien hoe de ploeg uit Almelo de 1-1 op het bord zet. In de slotminuten ontsnapt Be Quick zelfs aan een nederlaag.

Deze middag was een gemiste kans, daar is iedereen het wel over eens. Voor volgende week  in  de thuiswedstrijd tegen ASC zijn alle scenario’s nog open. ASC kan geen kampioen meer worden. Dat is een gunstige omstandigheid. Voor Be Quick, dat nog steeds op de achtste plaats staat wordt het een spannende middag. Met gunstige uitslagen kan een nederlaag geleden worden zonder dat het fatale gevolgen heeft. Maar het is ook mogelijk dat een gelijkspel onvoldoende is. Bij een overwinning is alles beslist in roodzwart voordeel.

Opstelling Be Quick: Raymon Thalen, Erik van Beek, Bjorn Velda, Floris Blom, Rutger Minkjan, Frank Oosterhof, Mehran Ali Pour Asli, Talla Özen, Sander Aarten, Arie Smit (65. Thijs Coenders), Bas Buimer (80. Cas Duiker).

Door : Gerco Grevers

Artikel delen: