Michel Mulder derde bij inline-skating in Heerde

Zwolle – Michel Mulder is tijdens de skate-off op de 300 meter in Heerde derde geworden. De Colombiaan Pedro Causil heeft de wedstrijd gewonnen. De regerend wereldkampioen op deze afstand klokte 25.824. Zijn landgenoot Andres Muñoz werd met 25.926 tweede. Michel Mulder moest met 26.286 wat terrein toegeven, werd derde, maar was desalniettemin tevreden.  Op zondag staat de 500 meter finale en de afvalkoers op het programma.

"Dit is een ongelofelijk sterk deelnemersveld", zei hij, nog uithijgend na zijn krachtexplosie. "Dit overstijgt het niveau van een Europees kampioenschap. Het is goed om mijn krachten weer te meten met deze mannen." Mulder zat op de wereldkampioenschappen vorig jaar veel verder van Causil af. "Daarom kan ik niet ontevreden zijn. Ik voelde me explosief, ik ben fit." Minder tevreden was Ronald Mulder. Hij was goed op weg om ook het podium te bestijgen, maar hij raakte de boarding in de laatste bocht en bleef ternauwernood overeind. "Echt balen. Ik ging er echt voor om te winnen, maar wist ook dat ik sneller moest rijden dan ik hier ooit gedaan heb. Ik was goed op weg, maar dreef te ver naar buiten in de bocht."

Meterslang sleepte zijn inline-skate langs de boarding. "Daardoor verloor ik het uiteindelijk." Ronald Mulder werd met 26.501 nog wel vijfde. In de serie noteerde hij nog een lage 26’er.

Het was de eerste internationale wedstrijd van Mulder, sinds zijn gouden Europese medaille van twee jaar geleden. "Bang was ik niet voor de competitie. Ik geniet vooral. Het is echt kicken om hier weer te rijden, met al die kampioenen."

Bron: schaatsen.nl 

Artikel delen:

Reageer