Drukte bij Bevrijdingsfestival in Zwolle

Zwolle – Op het festivalterrein van Bevrijdingsfestival Overijssel op Park de Wezenlanden is het gaandeweg de zondag erg druk geworden, maar de organisatie en de hulpdiensten hebben tot nu toe alles nog prima onder controle.

bfo_2013_1-210.jpg

Na het eerste optreden van de Zotte Zusjes was het de beurt aan het idool van de jeugd, rapper Gers Pardoel. Hij wist door zijn populariteit het veld voor het hoofdpodium zo goed als vol te krijgen. Ook bij de andere onderdelen van het bevrijdingsfeest werd het steeds drukker. Het theater- en familieplein werd daarbij opvallend goed bezocht! Tussen de optredens door was het op het terrein erg druk bij de tentjes waar frisdrank gekocht konden worden. Een lange wachttijd was het gevolg.

 bfo_2013_1-119.jpg

bfo_2013_1-132.jpg

bfo_2013_1-233.jpg 

bfo_2013_1-192.jpg

Via Lees verder meer foto’s… 

bfo_2013_1-98.jpg
 
bfo_2013_1-128.jpg
 
gers_pardoel.jpg 
 
bfo_2013_1-140.jpg 
 
  bfo_2013_1-182.jpg
 
bfo_2013_1-229.jpg
 
bfo_2013_1-238.jpg 
Artikel delen:
Reacties 35
 1. Ik ben er ook even geweest maar was gezellig, alleen jammer dat het rolstoelpodium zo ver weg staat van het podium waar de artiesten optreden want dan zie je nog bijna van die kleine “poppetjes” en je kunt dan ook bijna geen leuke foto’s maken voor jezelf. Ik zit zelf namelijk in een rolstoel. En na Gers Pardoel ben ik het veld gereden en vlak voor het podium en toen kon ik de zweer goed proeven. Halverwege het optreden van Direct ben ik wel weg gegaan en toen viel mij op dat het lang niet zo druk was als andere jaren.


  Maak melding

 2. Het was weer niks. Vreet en zuiptenten en veel kabaal. En waarom alleen betalen met munten?
  Kon niks halen door die dure munten die je per 4 (=10 euro) leek te moeten kopen.
  Zelfs reuzerad en ijsje gingen per 1 of 1,5 munt. Echt stom.


  Maak melding

 3. @anja volgens mij vergeet je voor het gemak dat je een ( voor de massa) geweldig programma krijgt voorgeschoteld waar je he-le-maal niet voor hoeft te betalen. Daarnaast is ??2,50 voor een drankje op festivals niet uitzonderlijk. Respect voor de organisatie, ze hebben dit jaar alles mee, de line-up, het weer…. Wow!


  Maak melding

 4. Complimenten voor de sterkte van het geluid, hier in noord is op dit moment niets te horen, dat was andere jaren wel anders.


  Maak melding

 5. Niet gelijk zo agressief reageren Ingrid, ik plaats gewoon een opmerking met een compliment aan de organisatie. Relax!


  Maak melding

 6. @Mike70, het heeft niets te maken met de sterkte van het geluid, maar aan hoe de windrichting is.
  Maar wordt altijd zo moe van die opmerkingen hier over geluid (overlast), terwijl het festival echt zo gezellig is/was.

  Dus sorry wanneer ik na jou wat agressief (af) reageerde.


  Maak melding

 7. Het was gaaf!!!!!!!!!!!
  :D:D:D Jammer dat de dance verder weg was, had dit liever op het festival bij de weezenlanden gehad.
  De muntjes idem erg duur, en dat men in je tassen keek en zelfs een flesje water niet mocht vond ik niet erg bevrijdend werken…
  Juist op een dag als deze moet dat toch wel kunnen dacht ik zo.  Maak melding

 8. @Lara, je mag geen eigen eten en drinken meenemen, zo zijn de afspreken nu eenmaal. Dit is een gratis festival. Wat betaal je anders voor een entree kaartje voor een festival?
  En ?? 2,50 voor een drankje valt toch wel mee.
  Vond alleen jammer dat je geen muntjes per stuk kon kopen. Het was vanaf 4 stuks.
  Maar verder was het een leuk/gezellig festival.


  Maak melding

 9. Bij ons in Zwolle -Oost ook veel herrie geluiden hoorbaar. Op balcon zitten niet prettig. Maar leuk dat het zo goed is verlopen met veel bezoekers en het mooiweer. Een keer per jaar dit gebeuren hoort bij een bruisende stad als Zwolle. Prima zo! 😀 😀 😀


  Maak melding

 10. Sinds dat het festival in het Weezenlandenpark wordt gehouden (2007?), hebben we die belachelijke drink- en eetregel.

  Maar goed, Kane staat natuurlijk niet voor 20.000 euro te spelen. Daar moet echt nog wat bij. Idem voor de rest van de bands.

  Volgend jaar is het dus niet op een zondag en zijn de supermarkten weer overvol met bezoekers.

  2,50 euro voor een munt, is echt veel te veel voor een Bevrijdingsfestival.


  Maak melding

 11. Je mag je flesje dan wel niet mee naar binnen nemen, je mag het wel gewoon overschenken in een plastic beker die zij voor nop leveren.

  Dat het flesje (met dop) niet mee mag, vind ik wel prettig, gevuld kan dat namelijk prima als projectiel dienen. Doet best zeer als je dat op je kop krijgt.

  En dat is de voornaamste reden waarom ze niet mee naar binnen mogen.


  Maak melding

 12. en wederom staan de meeste reactie vol met klaagbedes…..

  jammer, want het was Super!

  Dikke pluim voor de organisatie. Alleen volgend jaar graag de muntjes ??4,- per stuk maken. Zo weren we weer een paar zuurpruimen.  Maak melding

 13. Top dag in het park! Goede sfeer, leuke bands, lekker weer, drinken voor normale prijzen.

  Lees alleen niets over de dance bij de ijsselhallen, ook geen foto’s, was het er druk bijv.? hoorde dat het pas vrij laat op de dag een beetje op gang kwam…


  Maak melding

 14. Wat een gezeur over de prijzen van de muntjes. Een gratis festival met normale prijzen. Ga eens op een terras wat drinken dan ben je hetzelfde kwijt. Het was een fantastisch festival dat overal in de stad goed is verlopen. Een dikke pluim voor de gehele organisatie en dan niet alleen die van het bfo ook voor de organisatie van het festival bij de Ijselhallen en het Rodetorenplein. Ik ben trots op Zwolle dat het allemaal zo goed en gezellig is verlopen.


  Maak melding

 15. Zo positief als er wordt geschreven was het echt niet. Overvol kinder gedeelte. Veel te weinig drink tentjes en belachelijk dat de gadgets op waren. Voorgaande jaren veel betere opzet.


  Maak melding

 16. Het was een geweldige dag!
  complimenten voor de organisatie en alle vrijwilligers die al meer dan een week bezig waren met alle voorbereiding. En dan nog het opruimen!

  Top en een groot compliment.  Maak melding

 17. Het was zeker weer een mooi feestje!

  Ik was wel blij dat het niet drukker was. Nu was het redelijk druk bij de wc’s en de barren. Met meer drukte was dat echt te weinig geweest!

  Verder een leuke nieuwe opzet met meer ruimte. ERG prettig!


  Maak melding

 18. waarom altijd weer dat geklaag over de drukte en de muntjes….. ga eens op een terras zitten…. dan betaal je ook 2,50 voor een consumptie…
  daarnaast vond ik het kinder gedeelte gezellig druk en goed opgezet….

  als je het te druk vond kon je ook naar het rode torenplein… was ook erg gezellig.

  @wilhemus zorg dan zelf volgend jaar dat er genoeg gadgets zijn….. sjeess het is ook nooit goed….


  Maak melding

 19. Dat de gadgets op waren, ach ja, kan gebeuren. Vond het vooral jammer dat je dit jaar niet muntjes voor je lege bekers kon krijgen. We hadden al zo’n 100 bekertjes verzameld toen we hoorden dat de gadgets op waren.


  Maak melding

 20. Niet erg een keertje, maar dit jaar zeker vijf feesten vind ik wel wat veel in een kleine provinciestad als Zwolle!!!


  Maak melding

 21. Dat elk jaar erger wordt?
  Dat mensen genieten prachtig.
  Maar kan dat niet met een verzameling sigarenbandjes of zo?
  Waarom je opdringen in een ander zijn levenssfeer?
  Als ieder in zijn eigen vaarwater blijft heb je het allemaal leuk.
  Wat dat betreft zijn andere landen verder (en zijn we in Zwolle echt een stel boeren).
  Ik spreek je weer als je volwassen bent, Plantje!


  Maak melding

 22. Huh?!? Ik geef alleen aan dat je reageert op een onderwerp van een jaar geleden. Dit onderwerp gaat over bfo 2013. Voor de azijnzeikerij over bfo 2014 is al lang een ander topic


  Maak melding

 23. Hahhaha! Ik dacht al heb ik wat gemist Gers Pardoel, Kane en Direct hebben die ook gespeeld? Dit is gewoon een topic van vorig jaar! Wat een onzin!


  Maak melding

Reageer