Bevrijdingsfestival, the day after

Zwolle – Het Bevrijdingsfestival Overijssel in Zwolle is zondag succesvol verlopen. Er kwamen ongeveer 140.000 festivalbezoekers op het evenement af. Geen record, want in 2010 waren dat er ruim 160.000.

06-05-2013_schoonmaak_park_de_wezenlanden_05.jpg 

Ondanks de talrijke afvalbakken voor ‘troep’ op en bij Park de Wezenlanden lieten de muziek- en theaterfans heel wat rommel achter. Dat werd maandag door veel medewerkers van de ROVA opgeruimd. Alle berichtgeving en foto’s vindt u via DEZE link.

 06-05-2013_schoonmaak_park_de_wezenlanden_04.jpg

06-05-2013_schoonmaak_park_de_wezenlanden_03.jpg

06-05-2013_schoonmaak_park_de_wezenlanden_02.jpg 

06-05-2013_schoonmaak_park_de_wezenlanden_01.jpg
Artikel delen:
Reacties 11
 1. schande of je troep zo maar neer te gooien >:(>:(>:(, ik ga er van uit dat er genoeg afval bakken hebben gestaan, we hebben allemaal de mond vol over het milieu maar dat is alleen voor de ander en niet voor jezelf


  Maak melding

 2. Mede door de organisatie lag er dit jaar onwijs veel troep. Eerdere jaren kon je je lege bekers weer inwisselen voor muntjes en dus drankjes. Dit jaar kon je ze alleen maar inwisselen voor gadgets zoals bijvoorbeeld een hoedje. Helaas waren alle gadgets tegen het einde van de middag al op. Daarna zag je iedereen gewoon alles van zich af gooien.
  Niet dat ik dat ‘goedkeur’, maar het verklaart wel de zooi.


  Maak melding

 3. Ans, niet zo zuurpruimerig..natuurlijk moet iedereen zijn eigen troep opruimen, mee eens maar er moet zoveel in deze wereld gebeuren opdat het een “paradijsje” zal worden….maar dat gebeurt dus niet. Ik ben zelf absoluut geen festivalganger maar vind het geweldig dat zoiets dergelijks georganiseerd kan worden in Zwolle en dat zovelen er plezier aan beleven! Organisatie: (helaas) toch maar weer geld ipv gadgets?


  Maak melding

 4. Ik denk dat het aantal van 140.000 ook de max capaciteit is van dit festival. Het was nu soms erg druk maar meestal gezellig druk.
  in 2010 vond ik het beangstigend druk, en was ik zo weer weg.


  Maak melding

 5. het was te verwachten dat er op zon terrein veel afval ligt. statiegeld is iddeen beteridee! maar dan nog. eerdere jaren lag er ook altijd veel afval. met 140000 bezoekers heb je naar mijn idee toch nooit genoeg afvalbakken. Of je moet tussentijds die. bakken gaan legen, maar dat lijkt me ook zo’n gedoe!


  Maak melding

 6. Ans ben het volledig met je eens zoveel afvalbakken en nog smijt men alles van zich af .Dat lijkt wel de hedendaagse cultuur te zijn deze wegwerp maatschappij.Lijkt mij allemaal begonnen te zijn bij Mc Donald alles op zijn amerikaans in karton om na het nuttigen weg te gooien. En nu heeft dat zich steeds verder uitgebreid met alle andere producten.Maar aan de andere kant is het ook weer goed dat het drinken niet meer in glas zit want dan heb je helemaal een probleem


  Maak melding

 7. tuurlijk Pieters, ouwe bromsnor. met zoveel mensen op één locatie kan het gewoon niet anders dan dat er afval op de grond word gegooid. En dat is niet omdat men het niet in de afval bak wil gooien maar omdat het gewoon te druk is. Het viel mij gister-morgen na het festival nog mee trouwens wat er aan rotzooi op de straat lag vergeleken met vorige jaren. Hulde aan de ROVA en al die anderen die de rotzooi van een ander iedere keer weer op-ruimen.:D


  Maak melding

Reageer