Eerste prijs Cum Laude voor Benjamin Strijkorkest

Zwolle – Op het Europees Muziekfestival voor de Jeugd in Neerpelt heeft het Benjamin Strijkorkest o.l.v. Elien Willems afgelopen zondag een uitzonderlijke prestatie verricht. De 16 muzikanten in de leeftijd van 10 t/m 13 jaar ontvingen van een deskundige jury een eerste prijs Cum Laude!

Het Benjamin Strijkorkest uit Zwolle gaf afgelopen weekend 3 optredens tijdens het pretentieuze Europese festival. Net als ieder jaar vond het festival plaats in Neerpelt (België). Ruim 3500 jonge muzikanten van over de hele wereld waren aanwezig. Zondagmiddag wist het Benjamin de jury te overtuigen met een indrukwekkend optreden. Dirigent Elien Willems wist haar jonge muzikanten zo te inspireren dat zij, zonder haar steun, composities van o.a. Vivaldi en Tchaikovsky volledig zelfstandig uitvoerden.

Het optreden maakte veel indruk op het publiek en de jury. De jury had met name veel waardering voor het samenspel en de zelfstandigheid van de jonge muzikanten. Daarnaast roemden zij het verzorgde spel en de ritmische afwerking. Elien en het Benjamin ontvingen dan ook terecht deze prijs.

De jongens en meiden van het Benjamin Strijkorkest genoten erg van het festival en elkaar en gaan met een Cum Laude beloning en voldaan gevoel weer naar Zwolle terug. Voor meer info over het Benjamin zie www.hetbenjamin.nl.

Artikel delen:

Reageer