Triade start triathlonseizoen in Enschede

Zwolle – Zaterdag gaat het tweede seizoen van de Lotto Eredivisie Triathlon van start. Triathlonvereniging Triade zal ook dit jaar weer met een herenteam meedoen.  De Eredivisie Triathlon bestaat uit 5 wedstrijden. 

triade.jpg

De openingswedstrijd in Enschede is meteen een speciale. Op de Campus van de Universiteit Twente staan zowel een individuele supersprint-triathlon als een teamwedstrijd op het programma. ’s Morgens starten de 4 triatleten van de teams één voor één voor een wedstrijd van 175 m zwemmen, 7,5 km fietsen en 2 km hardlopen. ’s Middags gaan de atleten als team van start voor een triathlon van 475 m zwemmen, 18,5 km fietsen en 4,5 km hardlopen. Voor het klassement worden alle tijden opgeteld. Een plek bij de eerste 16 – en daarmee handhaving – is dit seizoen het doel, maar het team is van plan om nog wat meer ploegen achter zich te houden.

De ambities van het eredivisieteam van Triade hebben dit jaar de steun en het vertrouwen van hoofdsponsor Vivera en van FFWD Wheels, naast de verenigingssponsoren Kokkie Bikes, Veiligvoedsel.nl en Topinzet.

Artikel delen: