Turnhoutsweg en Boeierweg op de schop

Zwolle – De Turnhoutsweg en de Boeierweg nabij Spoolde en Westenholte worden vanaf 13 mei heringericht. De kruising Westenholterallee/Boeierweg krijgt extra uitvoeg-stroken en de Turnhoutsweg krijgt de functie van een buurtontsluitingsweg met een maximale snelheid van 30 km/uur. Dit moet bevorderen dat de nabijgelegen Westenholterallee vaker wordt gebruikt als doorgaande weg voor vrachtverkeer.

logo_zwolle_top.jpg 

De extra uitvoegstroken op de kruising Westenholterallee/Boeierweg zorgen dat verkeer op de Westenholterallee vanuit alle richtingen kan afslaan richting bedrijventerrein Voorst C en andersom. Daartoe worden ook verkeerslichten geplaatst. Daarnaast krijgt de Boeierweg in twee richtingen een vrijliggend fietspad. Daartoe wordt de weg enkele meters verlegd. In de Turnhoutsweg worden drempels geplaatst en komen fietssuggestiestroken.

De werkzaamheden ten behoeve van de herinrichting vinden plaats in twee fases:

· Tijdens de eerste fase, van half mei tot en met eind juli, vinden er werkzaamheden plaats aan de Turnhoutsweg en de kruisingen Westenholterallee/Boeierweg en Westenholterallee/Hertsenbergweg.
· Tijdens de tweede fase, van half augustus tot en met eind oktober, vinden er werkzaamheden plaats aan de Boeierweg. 

Tijdens beide fases van de werkzaamheden kan doorgaand verkeer gebruik blijven maken van de Westenholterallee. Wel kan het tijdens de eerste fase voorkomen dat tijdelijk één rijstrook wordt afgezet. Bedrijventerrein Voorst C en de wijk Spoolde blijven bereikbaar. Wel kan het nodig zijn dat bestemmingsverkeer wordt omgeleid. De omleidingsroutes worden dan aangegeven op borden langs de weg. De Turnhoutsweg en Boeierweg functioneerden eerder als doorgaande weg voor verkeer tussen Westenholte/Spoolde en de A28. Later nam de Westenholterallee die functie over. Vrachtverkeer met bestemming bedrijventerrein Voorst C bleef echter nog veel gebruik maken van de Turnhoutsweg en Boeierweg. Door beide wegen her in te richten, moet dit worden ontmoedigd.

Artikel delen:
Reacties 2
  1. 😀 helemaal happy nu… was altijd een ramp op die kruising.

    Je kon alleen van de westenholterallee komende vanuit westenholte de Boeierweg in… als je uit de boeierweg kwam en je moest naar westenholte moest je elke keer helemaal terug richting spoolde…

    Dus je gaat sluipen 🙂 Viaduct onder door… en dan via voorst terrein richting westenholte… 😉


    Maak melding

  2. Hopelijk pakken ze de uitritten van het fietspad bij Boels ook mee. Vervelende richel en nare bocht. Nu rijdt iedereen door het gras daar


    Maak melding

Reageer