Echtpaar Pruim – Uitslag 60 jaar getrouwd

Zwolle – De heer en mevrouw Pruim-Uitslag vierden dinsdag hun 60-jarig huwelijksfeest. Wethouder Nelleke Vedelaar ging bij he techtpaar op bezoek in hun woning aan de Herfterlaan om hen persoonlijk te feliciteren. Als cadeau kreeg het stel het boek ’80 jaar in Zwolle’ van auteur Joop van Putten.

07-05-2013_echtpaar_pruin-uitslag_60jr_getrouwd-n_vedelaar_01.jpg

Gerrit Pruim is geboren in 1925 te Doornspijk en Janna Pruim – Uitslag is geboren in 1927 in Wezep. Ze hebben elkaar leren kennen op een jongelingscongres in Wezep. Gerrit woonde toen al in Zwolle. Ze trouwden op 7 mei 1953 in Wezep. Samen begonnen ze een boerderij in Herfte (Zwolle). De stal werd omgebouwd tot woonhuis en daar zijn ze gaan wonen. Ze hebben drie dochters gekregen en drie zonen. Hun zoon heeft de boerderij over genomen. Ze hebben 15 kleinkinderen, zes achterkleinkinderen met de zevende op komst. Ze hebben samen hard gewerkt op de boerderij. De heer Pruim mag graag in de zomer zijn zoon op het land helpen. Vooral met de tractor gras schudden en helpen bij het inkuilen.

07-05-2013_echtpaar_pruin-uitslag_60jr_getrouwd-n_vedelaar_02.jpg 

Daarnaast heeft hij een groentetuin en helpt hij zijn vrouw met de bloementuin. Mevrouw Pruim tuiniert graag in haar bloementuin,. Heeft veel interesse voor politiek en voor het Koningshuis. Puzzelt en breit sokken voor de familie. Ze wonen zelfstandig. Hebben beide nog een goede gezondheid. Zijn dankbaar dat ze nog samen zijn en mogen genieten van zoveel mooie dingen.

Artikel delen:
Reacties 2

Reageer