Zwolle wil meer boomtuintjes

Zwolle – Met de tien aanwezige boomvakken maken de bewoners van de Praetoriusstraat, in de Zwolse wijk Holtenbroek, eigen straat groen en levendig. Portefeuillewethouder Beheer Openbare Ruimte Filip van As bezocht de bewoners om hen aan te moedigen.

07-05-2013_opening_boomtuintjes_praetoriastraat-flip_van_as_03.jpg

Op dinsdagmiddag gingen de bewoners met een plantactie de boomvakken veranderen in boomtuintjes. Sinds dit jaar kunnen bewoners in Zwolse buurten en wijken boomvakken beplanten en onderhouden om hun leefomgeving aantrekkelijker te maken. Om boomtuintjes te maken hoeven de bewoners geen afspraken met de gemeente te maken. Zij kunnen de boomtuintjes naar eigen inzicht en met planten naar eigen keuze inrichten en onderhouden.

 
07-05-2013_opening_boomtuintjes_praetoriastraat-flip_van_as_02.jpg 
 
07-05-2013_opening_boomtuintjes_praetoriastraat-flip_van_as_01.jpg 
 
07-05-2013_opening_boomtuintjes_praetoriastraat-flip_van_as_04.jpg 

In Zwolle zijn er ruim 11.000 boomtuintjes. ROVA onderhoudt de boomtuintjes in het Zwolse stadscentrum in opdracht van de gemeente Zwolle. Bewoners in buurten en woonwijken kunnen de boomtuintjes zelf beplanten en onderhouden om hun buiten ruimte aantrekkelijker te maken. Een aantrekkelijke straat of buurt draagt bij aan de leefbaarheid en sociale veiligheid van de woonwijken. De gemeente Zwolle wil de komende tijd haar inwoners stimuleren om boomtuintjes te beplanten en onderhouden met inspirerende voorbeelden via een speciale website zwolle.nl/boomtuintjes die de komende week online gaat.

Artikel delen:
Reacties 5

Reacties zijn gesloten.