Biljartclub De Terp bestaat 40 jaar

Zwolle – In De Terp werd dinsdavond het 40-jarig bestaan van biljartclub De Terp geveird. Biljartclub de Terp is opgericht in mei 1973 als informele vereniging onder de vlag van de toenmalige Stichting Welzijn Ouderen Zwolle. 

 

07-05-2013_biljartvereniging_de_terp_bestaat_40_jaar_kado_twee_scoreborden_05.jpg 

 

Vrijwilligers van de biljartclub organiseren alles zelf, en alle bijzonderheden worden betaald uit de contributies. De club heeft een reglement en een bestuur. De 30 leden zijn merendeels senioren. Al 20 jaar geleden werden er ook jongere mensen toegelaten. Dat waren toen mensen die ‘afgekeurd’ waren. De club was wat dat betreft haar tijd vooruit: tegenwoordig staat WijZ open voor een brede doelgroep van kwetsbare mensen. De  competitie van de biljartclub is zo georganiseerd dat iedereen op zijn eigen niveau mee kan doen. Dat is een belangrijke reden waarom de mannen juist bij WijZ biljarten. Een andere reden is dat de mensen wel willen biljarten, maar niet elke dag in het café willen zitten. Wat dat betreft voorziet de club in een belangrijke sociale behoefte. Het motto van biljartclub de Terp is dan ook: het moet eerst gezellig zijn en pas daarna gaan we biljarten.

 

07-05-2013_biljartvereniging_de_terp_bestaat_40_jaar_voorzitter_03.jpg

 

07-05-2013_biljartvereniging_de_terp_bestaat_40_jaar_01.jpg

 

07-05-2013_biljartvereniging_de_terp_bestaat_40_jaar_een_archieffoto_uit_1991_06.jpg 

 

Via Lees verder meer nieuws en foto’s… 

Naast het biljarten worden en andere activiteiten georganiseerd. De notulen van 40 jaar geleden vermelden dat de heren met pasen een ei mee naar huis en bij bijzondere gelegenheden ging de sigarendoos rond. Wat gebleven is, is de koffie met wat lekkers en het ‘Lang zal die Leven’. Naast de Terp-competitie is er al wel dertig jaar uitwisseling met vergelijkbare clubs uit Wijhe, Harderwijk, Kampen, Meppel en Lemelerveld. Welke club die ontmoetingen wint is voortdurend onbekend, maar het zijn altijd leuke dagen. Verder wordt er jaarlijks een etentje georganiseerd voor leden en introducees, er is een jaarlijkse feestavond, af en toe een bustochtje en de club gaat tegenwoordig ook regelmatig op de fiets er op uit.

 

07-05-2013_biljartvereniging_de_terp_bestaat_40_jaar_het_bestuur_02.jpg

 

07-05-2013_biljartvereniging_de_terp_bestaat_40_jaar_04.jpg 

Artikel delen:
Reactie 1

Reageer