Veel Zwolse zaken in Onder de Loep

Zwolle – De vijf Zwolse onderwerpen die in het regionale opsporingsprogramma "Onder de Loep" bij RTV Oost van donderdag 9 mei 2013 (uitzendingen om 17.09, 18.09 en 19.09) te zien zijn:

Een 50-jarige Zwollenaar raakt op maandagavond 29 april gewond bij een overval op zijn woning aan de Vincent Lubeckstraat in Holtenbroek. De man, die vanuit zijn woning o.a. in goud handelt, krijgt rond 21.25 uur een donker getinte man aan de deur. Deze onbekende man trekt plotseling een wapen waarmee hij de 50-jarige man bedreigt. Hierbij wordt ook een schot gelost en wordt het slachtoffer in zijn been geraakt. Hierna gaat de onbekende man er meteen zonder buit vandoor. Van de schutter is een compositietekening gemaakt. Deze tekening wordt in de uitzending getoond.

Een onbekende jonge man steelt op donderdag 11 april een portemonnee uit een tas in een supermarkt aan het Klein Grachtje in Zwolle. De diefstal is goed op de beelden te zien. De beelden van de dief en de diefstal worden in de uitzending getoond.                                    

Op 2e paasdag (1 april jl) licht een onbekende vrouw een fastfood restaurant aan de Huub van Doornestraat op door middel van een wisseltruc. Van de vrouw, die samen met een man binnenkomt, zijn duidelijke bewakingsbeelden. Deze beelden worden in de uitzending getoond.

Bij een inbraak in een woning aan de Seramstraat op 29 april worden de drie inbrekers vastgelegd op bewakingsbeelden. De mannen forceren rond 19.20 uur de achterdeur en stelen sieraden. De bewakingsbeelden van de inbraak worden in de uitzending getoond.

Artikel delen: