SWZ levert 28 huurwoningen in Stadshagen op

Zwolle – Woningstichting SWZ is gestart met de oplevering van de eerste van 28 nieuwbouwwoningen in Breecamp-Oost in Stadshagen. In opdracht van SWZ heeft Nikkels bouwbedrijf BV uit Twello hier 28 sociale huurwoningen gebouwd, waarvan 6 wmo-woningen. De architect is Henk de Velde van De Velde Architecten uit Kampen. De architectuur van de woningen is bijzonder, met statige gevels en een hoog afwerkingniveau. 

 

28_huurwoningen_stadshagen.jpg

 

Breecamp-Oost is één van de uitbreidingslocaties van de wijk Stadshagen. Het is een aantrekkelijke buurt met ruime kavels en een gevarieerd aanbod aan woningen. De huurwoningen zijn centraal gelegen in Breecamp-Oost en liggen op een verhoging in het landschap. Net zoals dat vroeger het geval was bij de havezate: een voornaam landhuis dat vaak hogerop lag in de polder. Hieraan ontleent het project dan ook zijn naam.

Duurzame woningbouw

Het project voldoet aan alle duurzaamheidseisen van de gemeente Zwolle die op dit terrein,
net als SWZ, een hoog ambitieniveau heeft. De woningen worden aangesloten op de biomassacentrale van BeGreen. De woningen zijn goed geïsoleerd en voorzien van vloerverwarming. Mede door deze maatregelen komt de energieprestatiecoëfficient (EPC) uit op 0,27. Dit is ruim 50% lager dan de huidige bouwbesluiteis (0,6). Hoe lager de EPC, hoe duurzamer de woning. Door energiebesparing en toepassing van duurzaam opgewekte energie wordt het gebruik van fossiele brandstoffen beperkt. Hiermee wordt een bijdrage geleverd aan de vermindering van de Nederlandse uitstoot van CO2.


Artikel delen:
Reacties 8
 1. Duurzaam ? Alleen voor mensen met kinderwagen, buggy of rolstoel moet je aan de voordeur niet zijn helaas.
  Ik hoop dat de rest van de woning daarvoor beter geschikt is.


  ⚠️ Meld

 2. Staat er toch bij sociale huurwoningen 😉 en achterom zal wel vlak zijn dus kun je daar zo naar binnen rijden.

  Zien er goed uit zullen allen al wel verhuurd zijn via woningzoeker.

  Zeer fraaie EPC dat zie je zelden in de sociale huurmarkt8)


  ⚠️ Meld

 3. Puntje van kritiek, zullen wel aangesloten worden op dat dure stooksysteem van Begreen en dat maakt de winters weer duur.


  ⚠️ Meld

Reageer