Oprichting LETS Zwolle

Zwolle – Woensdagavond is in Brasserie Samen aan de Nieuwe Markt de jongste vereniging van Zwolle opgericht! De plannen voor LETS Zwolle werden er gepresenteerd. De belangstelling voor de ruilkring was niet heel groot.

8_mei_2013-18.jpg

LETS is een afkorting voor Local Exchange Trading system, een ruilkring. Een ruilkring bestaat uit een groep mensen die met elkaar handelt door middel van punten. De punten van LETS heten duiten. Deze duiten zijn heel goed te vergelijken met euro’s. Bijvoorbeeld: Peter laat je hond uit voor 10 duiten en jij verdient je duiten weer door voor Sanne een taart te bakken en Sanne verdient weer haar duiten door gordijnen voor Joost te maken. Je kon je ter plekke inschrijven als lid van LETS Zwolle en als start-actie was de contributie over 2013 geen 12 euro per jaar, maar 10 (per maand evenredig verdeeld)! 25 nieuwe leden was het mooie resultaat. Informatie: www.letszwolle.nl.

8_mei_2013-2.jpg

8_mei_2013-7.jpg 

Benut je talent!

Daar waar in veel situaties de focus ligt op wat iemand niet kan, handelt LETS Zwolle juist andersom. Iedereen heeft namelijk wel een vaardigheid waar hij of zij goed in is. Daar ligt de kracht van LETS Zwolle en dat is wat zij willen uitdragen. Benut je talent!

Waarom nu?

Het huidige economische klimaat maakt dat mensen verlangen naar het in de hand nemen van hun eigen situatie. Je ziet dat men een andere koers wil varen en vervangende oplossingen zoekt voor afgenomen koopkracht. Het opzetten van een LETS systeem in Zwolle heeft naast duurzame en economische motieven ook als beweegreden burgers van Zwolle te stimuleren hun eigen kracht als uitgangspunt te nemen en aanspraak te doen op ieders individuele kwaliteiten en creativiteit. 

Artikel delen:
Reacties 8
 1. Bedankt voor het stuk! Alleen 1 opmerking: ‘De belangstelling voor de ruilkring was niet heel groot.’ klinkt enigszins negatief in de oren.
  Belangstelling is juist groot te noemen. Het was ruim opgezet omdat niet bekend was hoeveel mensen zouden komen.
  Zet ons in café De Blauwvinger… Perceptie he;-)


  Maak melding

 2. Na zoveel lokale aandacht in de lokale media mag je aan de lege stoelen toch concluderen dat het niet heel druk was. Objectiviteit h?!


  Maak melding

 3. Klopt, kan altijd drukker. Daarom zijn we blij dat 25 van de 40 aanwezigen ter plekke lid zijn geworden. We zijn blij dat Samen zo’n mooie ruimte wilde faciliteren 🙂
  Positivisme he 😉


  Maak melding

 4. Jammer dat in de Peperbus van woensdag stond dat ’s avonds de bijeenkomst zou zijn. Beetje kort dag om nog te komen.
  Mooi initiatief,succes gewenst !


  Maak melding

 5. Ik was niet bij de avond. Ik vind het een goed initiatief. Ik zal me er eens meer in verdiepen voor dat ik besluit om wel of niet lid te worden van deze kring.


  Maak melding

Reageer