Jan Akkerman speelt de blues

Zwolle – Een van Nederlands bekendste gitaristen van Nederland Jan Akkerman was woensdagavond te gast bij het jaarlijkse Rhythm & Blues festival. Op het Grote Kerkplein werd alweer voor de 22e keer dit festival gehouden met daaropvolgend in ongeveer 21 cafés een live optreden van diverse bands.

8_mei_2013-142.jpg 

Het festival begon met een optreden van Bright Lights met zang van Lisa Lois en de Zwollenaar Bert Vrieling. De hoofdact bestond uit Jan Akkerman en Bert Heerink met hun band My BrainBox. Jan Akkerman is een ikoon in de Nederlandse muziekwereld. Al jaren staat de gitarist op eenzame hoogte en geldt als één van de beste gitaristen van het land. Soundchecken tijdens een solo van de drummer, dat kan alleen Akkerman. Het concert duurde tot even voor de klok van 23.00 uur. Drie kwartier langer dan gepland voor de de vele aanwezigen. Het volle Kerkplein liep leeg toen nog geen 10 minuten na het optreden van Akkerman een pittige regenbui op Zwolle neerdaalde. Vanaf ongeveer 21.30 waren er veel verschillende live bands die hun muzikale kunsten lieten horen en zien in de diverse Cafés. Er waren drie buitenpodia, naast het Grote Kerkplein was er een podium bij De Belgische Keizer, waar de coverband X-Static nou niet echt de blues speelde, en op het terras van De Beurs met Zwollenaar Henk Klompenmaker & Friends. Donderdagavond is er weer muziek in de stad met het Café-Open .

 8_mei_2013-81.jpg

8_mei_2013-85.jpg

8_mei_2013-46.jpg

Via Lees verder meer foto’s… 

8_mei_2013-55.jpg
 
8_mei_2013-118.jpg
 
8_mei_2013-127.jpg 
Artikel delen:
Reacties 6
 1. Heerlijke muziek van een gitaarvirtuoos, maar ook ik vond het merkwaardig dat Akkerman ging testen tijdens het optreden. Het zal wel bij zijn sterrenstatus horen.


  ⚠️ Meld

 2. Het stemmen van Akkerman was pure noodzaak; door het veranderende weer raakten de gitaren namelijk ontstemd. Als er iemand géén sterallures heeft dan is het Jan…….


  ⚠️ Meld

 3. Ik heb Jan 5 jaar geleden in Odeon mogen aanschouwen maar daar gaf hij de mensen ook wel het gevoel dat er geen betere gitarist op de wereld is dan hij. Hij speelt geweldig hoor, niets dan lof maar hij staat niet helemaal meer met beide benen op de grond.


  ⚠️ Meld

 4. Nou in de muziekdocu ”Gitaar jongens”‘ vondt ik hem helemaal niet eerzuchtig en zeker wat de blues betreft was hij zeer lof over zijn kompaan Eelco Gelling.

  Ach, en hoe meet je beste gitarist van de wereld, dat is voor iedereen anders maar hij hoort zeker bij de beste 5 in Nederland 8)


  ⚠️ Meld

 5. Jaren geleden heb ik Akkerman horen spelen op een jazzfestival bij onze Zuiderburen. Geweldig. Met zo’n staat van dienst mogen sterallures best wel, vind ik. Waarom niet? Hij ís toch een ster!


  ⚠️ Meld

Reageer