Berkum sluit af bij Harkemase Boys

Zwolle – Berkum speelt op zaterdag 11 mei de laatste wedstrijd van dit seizoen bij Harkemase Boys. Er staat daar behalve de spreekwoordelijke eer weinig op het spel, beide ploegen kunnen niet meer promoveren of degraderen, maar de tegenstanders zullen elkaar zeker geen cadeaus geven. “We willen de competitie natuurlijk goed afsluiten. Omdat we de spelersgroep bijna helemaal bij elkaar houden zijn we ook al bezig om te evalueren en naar volgend seizoen te kijken. Eén van de leerpunten was dat we dit jaar te veel punten hebben verspeeld op natuurgrasvelden. Wat dat betreft is de wedstrijd bij Harkema een mooie kans om daar wat aan te doen,” aldus Berkum-coach Roeland ten Berge.

Berkum.gif 

Harkemase Boys begon dit seizoen, nadat de Friezen waren gedegradeerd uit de Topklasse, beroerd en het duurde tot in november voordat de selectie van trainer Willem Brouwer afstand kon nemen van de degradatiezone in de Hoofdklasse C. De ploeg ontwikkelde zich daarna tot een redelijk stabiele middenmoter maar vanaf eind maart volgde weer een slechte serie met vijf nederlagen achter elkaar. Harkemase Boys richtte zich echter net op tijd weer op, waarbij eerst de latere kampioen ONS Sneek werd verslagen en vorige week VVOG in Harderwijk met 1-2 aan de kant werd gezet. In dat laatste duel toonde Harkemase Boys karakter door na een achterstand in de tweede helft gelijk te komen en in het laatste kwartier zelfs de winst naar zich toe te halen, waarmee de Friezen zich definitief veilig speelden. Harkemase Boys heeft overigens nog steeds een prima kans om dit seizoen nog een flinke prijs binnen te halen, want een week na de wedstrijd tegen Berkum treedt de ploeg aan in de finale van de strijd om de Districtsbeker Noord. Daarin zijn de Friezen zeker niet kansloos want de tegenstander is dan SC Genemuiden, dat dit seizoen zeker niet in bloedvorm verkeert en nog steeds gevaar loopt uit de Topklasse te degraderen.

Berkum deed lange tijd mee in de strijd om de bovenste plaatsen, de ploeg stond na de winterstop bijna twee maanden lang op de derde plek, maar haakte vorige week af in de strijd om een periodetitel door thuis met 1-2 te verliezen van WHC. Dat de Zwollenaren in dat duel een aantal flinke kansen lieten liggen en zelfs een penalty niet konden benutten maakte het verlies extra zuur. Berkum kan zaterdag tegen Harkemase Boys weer beschikken over middenvelder Pascal Diender en aanvaller Chris van der Meulen die terugkeren na schorsingen. Bij winst kan Berkum op een vierde plaats eindigen en dat zou een mooie eindklassering zijn vergeleken met de voorgaande seizoenen toen de ploeg niet verder kwam dan twee keer een achtste en daarvoor een 10e plek. “We hebben een mooi seizoen gedraaid, waarbij we ook anders en dominanter zijn gaan spelen dan in voorgaande jaren. We hebben lang bovenin mee kunnen doen in een competitie die sterker was geworden, de komende jaren moeten we de puntjes op de i gaan zetten,” aldus trainer Ten Berge. De wedstrijd Harkemase Boys-Berkum wordt zaterdag gespeeld onder de leiding van scheidsrechter Gert-Jan Beltman uit Rijssen. Er zal in Harkema op Sportpark “De Bosk” aan de Bosk 20 om 14.30 uur worden afgetrapt.

Artikel delen:

Reageer