Geen Europees voetbal voor PEC Zwolle

Zwolle – Finland, Noorwegen en Zweden leveren komend seizoen een extra club in de Europa League. De drie Scandinavische landen eindigden bovenaan in het Fair Play-klassement. Dat meldt weekbklad Voetbal International.

Ook PEC Zwolle hoopte nog even op Europees voetbal via het Fair Play-klassement, maar Nederland slaagde er niet in om zoals vorig jaar in de topdrie te eindigen. FC Twente plaatste zich daardoor toen voor de Europa League. Zweden bleek dit seizoen de sportiefste ploeg, gevolgd door Noorwegen en Finland. Technisch directeur Gerard Nijkamp van PEC Zwolle hield vorige maand nog stiekem rekening met Europees voetbal. ‘Nederland staat nu vijfde maar er zijn signalen dat we bij de eerste drie eindigen. PEC Zwolle staat in het Nederlandse klassement achter Ajax en MVV op de derde plaats. Maar Ajax zal de Champions League in gaan en MVV heeft er als eerstedivisionist geen recht op.’

Artikel delen:
Reacties 5
  1. Helaas gaat niet door maar vroeg mij ook af of ze op europees niveau al wat te zoeken hebben .Had misschien een eenmalig avontuurtje geweest.


    ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.