Het grootste café van Nederland

Zwolle – Op Hemelsvaartdag organiseerde de HESZ (Horeca Evenementen Stichting Zwolle) HESZ Café-Open op het Grote Kerkplein in Zwolle. HESZ Café-Open is een dag vol gezelligheid en muziek in de Zwolse binnenstad. Deze editie stond in het teken van tributes. Er werd een tribute aan Ray Charles, Adele, en The Beach Boys gegeven. Daarnaast traden The Red Hots, Ingmar Glerum, Hyperactief, The Bluebettes met de Zotte Zusjes en Broken Brass Ensemble op.

09-05-2013_gezellige_drukte_grotekerkplein_met_hesz_01.jpg 

Evenals voorgaande jaren wilde de HESZ de gezellige en gemoedelijke sfeer scheppen van een café in de openlucht. Door afwisselende muziekgenres, artiesten en bands de revue te laten passeren op het podium is dit evenement een afspiegeling van de vele verschillende evenementen die de HESZ jaarlijks organiseert. Al zesmaal eerder werd dit evenement georganiseerd in de Zwolse binnenstad maar dan onder de oude naam ‘Café HESZ’. Met de naamswijziging naar ‘HESZ Café-Open’ wilde de organisatie meer het open karakter van de Zwolse horeca en het feit dat dit evenement in de openlucht plaatsvindt benadrukken. De opzet van de dag is echter hetzelfde gebleven, het is een uniek feest wat wordt aangeboden door de horeca in Zwolle en een afspiegeling is van de 12 evenementen die de HESZ jaarlijks organiseert.
 
cafe-open-4.jpg
De Zwolse Esther Groenenberg brengt een ode aan Adele…
 
09-05-2013_gezellige_drukte_grotekerkplein_met_hesz_02.jpg 
 
cafe-open-3.jpg 
Via Lees verder meer foto’s… 

Openluchtcafé

De HESZ Café-Open vond plaats in de openlucht en was daarmee tevens op deze Hemelsvaartdag het grootste openlucht café van Nederland. Uiteraard hoopt de organisatie van de HESZ weer op mooi weer maar ook bij wat minder weer is er gezorgd dat het publiek dat HESZ Café-Open zal bezoeken droog zal blijven. Ook aan voldoende zitplaatsen was gedacht en een prettige bijkomstigheid van dit openluchtcafé is dat roken was toegestaan. En voor de kleintjes was er een springkussen.

HESZ Open is een evenement georganiseerd door en met Zwolse Cafés en Restaurants

Het bijzondere aan HESZ Open is dat vele Zwolse horecaondernemers van diverse horecabedrijven achter de HESZ- tappunten op het Grote Kerkplein zullen staan. Het evenement laat daarmee zien dat de HESZ en haar leden niet alleen achter de schermen maar op die dag ook zichtbaar samenwerken.

HESZ

De HESZ (Horeca Evenementen Stichting Zwolle) organiseert jaarlijks ongeveer 12 evenementen in samenwerking met de Zwolse horeca. Alleen door een financiële bijdrage van de horeca zelf is het mogelijk om veel van deze evenementen kosteloos aan het publiek aan te bieden.

Meer informatie over de HESZ is te vinden op www.hesz.nl.

 

cafe-open-2.jpg

 

cafe-open-1.jpg

 

09-05-2013_gezellige_drukte_grotekerkplein_met_hesz_03.jpg 

 

 

Artikel delen:

Reageer