PEC Zwolle neemt afscheid van spelers en staf

Zwolle – Aanstaande zondag neemt PEC Zwolle afscheid van Art Langeler, Jaap Stam, Arne Slot, Frank Olijve, Arsenio Valpoort, Norichio Nieveld en Christiaan Cicek. Dit gebeurt na afloop van de wedstrijd PEC Zwolle – ADO Den Haag. Blijf als je in het stadion bent na de wedstrijd dus nog even zitten om de vertrekkende spelers en staf het afscheid te geven dat ze verdienen! 

Hoofdtrainer Art Langeler werkt sinds 2008 voor de ploeg uit Zwolle. In eerste instantie anderhalf jaar als hoofd jeugdopleiding en de laatste drieënhalf jaar als hoofdtrainer. Na viereneenhalf jaar is Langeler toe aan een nieuwe uitdaging. Vanaf het komende seizoen is hij als hoofd jeugdopleiding werkzaam bij PSV. Assistent-trainer Jaap Stam zal net als hoofdtrainer Art Langeler bij PEC Zwolle vertrekken. Sinds het seizoen 2010-2011 is de voormalig international als assistent-trainer werkzaam bij de ploeg waar hij in het seizoen 1992-1993 als voetballer actief was. In totaal speelde Stam 32 competitiewedstrijden in het eerste elftal van toentertijd FC Zwolle.

Arne Slot

Twee keer werd Arne Slot kampioen met Zwolle. Vorig seizoen mocht hij als aanvoerder de schaal in ontvangst nemen na de kampioenswedstrijd tegen FC Eindhoven. In totaal speelde de middenvelder 266 wedstrijden in Zwolse dienst. Volgend seizoen blijft hij als jeugdtrainer bij de club werkzaam.

Frank Olijve
Middenvelder Frank Olijve is bezig aan zijn derde seizoen in Zwolse dienst en speelde in totaal 52 wedstrijden in de competitie. Dit seizoen kwam hij vanwege een slepende blessure niet verder dan twee wedstrijden in het eerste elftal van PEC Zwolle.

Arsenio Valpoort
Vleugelaanvaller Arsenio Valpoort speelde sinds de winterstop voor PEC Zwolle. Hij werd door de Zwolse club voor een half seizoen gehuurd van sc Heerenveen. In totaal kwam Valpoort tot negen competitiewedstrijden in het eerste elftal, waarin hij twee doelpunten wist te scoren.

Norichio Nieveld
Aan het begin van dit seizoen kwam Norichio Nieveld over van Excelsior, waarvoor hij 95 wedstrijden speelde en in totaal vier doelpunten scoorde. Voor PEC Zwolle speelde de verdediger dit seizoen vier wedstrijden in de competitie.

Christiaan Cicek
Dit seizoen speelde Christiaan Cicek geen wedstrijden in het eerste elftal van PEC Zwolle. De aanvaller, die vorig seizoen overkwam van Excelsior ’31, speelde in het kampioensjaar in zes competitiewedstrijden, waarin hij tweemaal scoorde.

Artikel delen:
Reacties 6
  1. Valpoort werd gehuurd en er wordt nu afscheid van hem genomen. Hoe zit het dan met de andere huurlingen? Avdic en Pluim toch in ieder geval?


    ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.