Bejaarde vrouw gewond na poging beroving

Zwolle – Een 89-jarige inwoonster van Zwolle liep vrijdagmiddag 10 mei om 14.20 uur op de Rembrandtlaan ter hoogte van de Gerard Doustraat toen een onbekende man haar pas probeerde te stelen. 

De vrouw liep vanuit het centrum richting de Monteverdilaan. De man benaderde haar van achteren en trok aan haar handtas. Hierop brak het riempje van de tas en viel deze op de grond. Hierna rende de onbekende man er zonder de tas vandoor in de richting van het centrum. De bejaarde vrouw raakte gewond aan haar hand. De politie is op zoek naar getuigen van de poging beroving. De onbekende man is begin 20, heeft een blanke huidskleur en is ca. 1.70 m lang. Hij droeg een lichtblauwe spijkerbroek en een lichtkleurig petje. Mensen die iets van het voorval gezien hebben of de onbekende man menen te (her)kennen worden verzocht te bellen met de politie via telefoonnummer 0900-8844. 2013038133
Artikel delen:
Reacties 19
 1. Maakt mij zeker wel uit wat de leeftijd is in dit geval. Meer dan triest en ik hoop dan ook binnenkort getuige te zijn van zo’n actie….


  ⚠️ Meld

 2. Mijn vriendin hebben ze vandaag ook proberen te beroven met zijn tweeën in de Telemannstraat in Holtenbroek, door 2 mannen die pools/ of iets dergelijks praten.

  Misschien moeten we dit wel bij de politie melden.. zijn misschien de zelfde?


  ⚠️ Meld

 3. Altijd melden, lijkt me… Liefst zo snel mogelijk. Als het bij de een niet lukt, zullen ze misschien (in de buurt?) weer een ander slachtoffer zoeken.


  ⚠️ Meld

 4. Sterkte voor de mevrouw, al zal ze het vast niet lezen. Ik hoop dat ze sterk genoeg is om de gebeurtenis snel achter zich te kunnen laten!


  ⚠️ Meld

 5. De straffen moeten strenger zijn voor dit soort gasten er is geen straf te zwaar voor deze gasten ze staan zo weer op straat


  ⚠️ Meld

 6. Pieters geeft ook in andere kwesties blijk van het feit dat hij zomaar wat roept zonder enige kennis van zaken. Zijn reacties zijn negatief en als gezeur te bestempelen. Ja, dit soor laffe daders moeten gestraft worden, de strafmaat wordt door de rechters bepaald en niet door Pieters, Bernard of mijzelf.


  ⚠️ Meld

 7. Misschien moeten we dit wel bij de politie melden.. zijn misschien de zelfde?

  Dergelijke voorvallen moet je altijd melden. Wanneer niemand meer iets gaat melden denkt de overheid dat Holtenbroek weer een veilige wijk is.
  Extreem gesteld: Er komt dit jaar geen enkele aangifte meer binnen bij de politie, dan gaat de gemeente volgend jaar denken dat de extra maatregelen succesvol zijn en dat extra maatregelen niet langer noodzakelijk zijn.


  ⚠️ Meld

 8. Ja, ze moeten wel gestraft worden, maar het is handig als ze eerst gepakt worden. Anders straft het zo lastig. En de pakkans bij straatroof is 20% 🙁


  ⚠️ Meld

 9. Vanavond een Belgische criminaliteitdeskundige in EénVandaag. Een crimineel maakt een afweging tussen de pakkans en de te verwachten buit. Dus pakkans verhogen!


  ⚠️ Meld

Reageer