Berkum speelt gelijk bij Harkemase Boys

Zwolle – VV Berkum heeft zaterdagmiddag in de allerlaatste competitiewedstrijd van dit seizoen met 1-1 gelijk gespeeld bij Harkemase Boys in een wedstrijd waarin de tegenstanders elkaar redelijk in evenwicht hielden. De Zwollenaren zijn daardoor als vijfde geëindigd in de Hoofdklasse C en dat is hun beste eindklassering sinds het seizoen 2008-2009.

hark_7_medium.jpg

Frank Hoolsema probeert Age Hains Boersma uit te kappen… Foto: Rainer Fröhlich.

"Een gelijkspel was denk ik terecht als je kijkt naar de krachtsverhoudingen. Het ging niet altijd makkelijk maar bij de kansen die we kregen hebben we ook pech gehad als je ziet dat we twee keer de lat hebben geraakt," analyseerde Berkum-speler Marc van der Meulen. De Zwolse middenvelder scoorde kort voor rust de gelijkmaker voor zijn ploeg en heeft dit seizoen toch nog wel degelijk een rol van betekenis kunnen spelen nadat hij pas eind maart terugkeerde van negen maanden revalidatie. "Ik heb nog zeven wedstrijden mee kunnen doen en daarin ook nog vier keer gescoord. Dat gemiddelde moeten we volgend seizoen maar aanhouden."

In de tweede helft werd het tempo er niet hoger op en was het spelbeeld eigenlijk niet veel anders dan vóór de hervatting. Berkum-verdediger Kees Dorgelo bracht na een kwartiertje redding op de doellijn en even daarna reageerde de Zwolse keeper Mathijs Bouwhuis attent op een kopbal van spits Heine Uuldriks. Aan de andere kant werd een kans van de op het Harkema-doel afstormende Chris van der Meulen verijdeld door doelman Kampjes en 10 minuten voor tijd maakte diens vervanger Rick Hofkamp een hard afstandsschot van Diender onschadelijk. Uit de daaruit volgende corner ontstond de beste kans voor de Zwollenaren in de tweede helft maar de kopbal van verdediger Dirk Muis eindigde op de lat. Diezelfde speler bracht in blessuretijd redding voor Berkum door een inzet net voor zijn doel weg te koppen.

 

Harkemase Boys maakt zich nu op voor de bekerfinale in het District Noord waarin de Friezen het op gaan nemen tegen SC Genemuiden, dat vandaag is gedegradeerd uit de topklasse. Voor Berkum rest als ‘toetje’ na deze lange tijd spannende jaargang volgende week zaterdag nog een oefenwedstrijd bij topklasser Excelsior ’31.

 

Harkemase Boys-Berkum, 11 mei 2013

Eindstand: 1-1 (1-1)

Doelpunten: 41. Roel van der Meulen (1-0), 42. Marc van der Meulen (1-1)

Gele kaarten: Yassine Assa, Jason Huisman (Berkum), Heine Uuldriks (Harkemase Boys)

Opstelling Berkum: Mathijs Bouwhuis, Dirk Muis, Kees Dorgelo, Jason Huisman, Jeffrey Pohowainjaan, Pascal Diender, Yassine Assa (66. Jeroen van Brummen), Frank Hoolsema (77. Bunyamin Özkök), Marc van der Meulen, Chris van der Meulen, Arjen Westrik (66. Ricardo Kuijer)

Opstelling Harkemase Boys: Maikel Kampjes (76. Rick Hofkamp), Reinder Slager (59. Remon Bolt), Robin Huisman de Jong, Josias Wagenaar, Jelmer Slager (76. Arjen de Haan), Jordy van Wijk, Johnsen Bacuna, Simon Schreiber, Roel van der Meulen, Age Hains Boersma, Heine Uuldriks

 

Artikel delen: