PEC Zwolle – ADO Den Haag voorbeschouwing

Zwolle – Nadat de rookwolken vorige week zondag om kwart over twee waren opgetrokken, bleek PEC Zwolle zich rechtstreeks te hebben gehandhaafd in de Eredivisie. Een uitstekende prestatie van de Blauwvingers! Die het eerste Eredivisieseizoen sinds 2003-2004 tot een waar festijn hebben gemaakt voor een ieder met een blauw-wit hart. 

Met de thuiswedstrijd tegen ADO Den Haag voor de boeg staan de Zwollenaren op een mooie veertiende plek. Het team kan zelfs nog drie plaatsen stijgen, waardoor een elfde plek op de eindranglijst tot de mogelijkheden behoort. Hiervoor zal het wel zelf moeten winnen van de Hagenezen. ADO Den Haag is één van de weinige ploegen voor wie er morgen nog wel wat op het spel staat. Het team van trainer Maurice Steijn staat op een negende plaats en moet nog een ploeg zien in te halen om de play-offs voor Europees voetbal te bereiken. Eerder dit seizoen eindigde de wedstrijd in een 1-1 gelijkspel. Rochdi Achenteh opende na ruim twintig minuten spelen de score, in de tweede helft kwam ADO Den Haag via Jens Toornstra langszij. In de slotfase van de wedstrijd had Diederik Boer de redding van het seizoen nodig om Stanley Elbers van een wonderschone omhaaltreffer te weerhouden.

Het affiche in Zwolle stond zeven keer eerder op het programma in de Eredivisie. De Blauwvingers gingen driemaal met de zege aan de haal, ADO Den Haag keerde één keer met de drie punten in de bus huiswaarts. Dit was meteen de laatste keer dat de ploegen elkaar in de Eredivisie troffen. Peter Hofstede was de gevierde man aan Haagse zijde. De spits tekende voor beide doelpunten. Gorgi Hristov scoorde voor het toenmalige FC Zwolle.

Na afloop van de wedstrijd wordt er afscheid genomen van de vertrekkende spelers en staf. De club roept iedereen dan ook op, om na afloop niet meteen het stadion te verlaten maar de selectie het afscheid te geven, dat ze verdienen. Ben je niet in de gelegenheid naar het IJsseldelta stadion te komen, dan kan je de wedstrijd via Twitter volgen. @peczwolle houdt je van het duel op de hoogte. Scheidsrechter Pieter Vink fluit zondag om 14.30 uur voor de aftrap. Hij zal hierbij worden geassisteerd door Lobbert en Lapar. Manschot is de vierde official.

Meest recente ontmoetingen in Zwolle:
16 december 2007 FC Zwolle – ADO Den Haag 2-1 (Jupiler League)
19 oktober 2003 FC Zwolle – ADO Den Haag 1-2 (Holland Casino Eredivisie)
21 oktober 2001 FC Zwolle – ADO Den Haag 1-0 (Gouden Gids Divisie)
29 april 2001 FC Zwolle – ADO Den Haag 2-0 (Gouden Gids Divisie)

Bron: peczwolle.nl 

Artikel delen:
Reacties 2
  1. Heeft er iemand een livestream voor me? Helaas niet in Zwolle en Eredivisie Live 1,2,3 en 4 zenden ‘m niet uit. 🙁


    ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.