Chat Log 69

Dit is een Chat Log. Een log waar bezoekers, bekenden of weblogvrienden met elkaar kunnen ‘praten’ over datgene wat hun bezighoudt. De redactie probeert na ongeveer 500 reacties dit log van een vervolg ( Chat Log 70 ) te voorzien. Ga gerust je gang! 

Naast het Chat Log bestaat er al een succesvol Politiek Log. Het Algemeen Log is ooit bedoeld geweest voor actuele Zwolse nieuwtjes en tips. Voor dit laatste is een Chat Log een alternatief. Daar zouden bijvoorbeeld ook ervaringen over voetbal een plaatsje kunnen krijgen.

 

Artikel delen:
Reacties 538
 1. Beste mensen,

  Via een melding van Dame deze week en een reminder vandaag van Bernard weten we dat sinds enige tijd dat van de geregistreerde bezoekers de Avatars niet zichtbaar zijn. Onze webmaster, die deze dagen tijdelijk in het buitenland is, zal de zaak gaan oplossen.

  Redactie Weblog Zwolle


  Maak melding

 2. Las laatst iets vreemds op een amerikaanse website. Ene toos nijenhuis beweert dat ze slachtoffer is geweest van rituele verkrachting door groepen hooggeplaatste mensen waar o.a. Prins bernhard aan deelnam.
  Zij legt uit dat er in een bos bij zwolle tot 2010 kinderen ritueel zijn verkracht en vermoord vanuit satanistische ideeen.
  Nu vond ik de website nogal een typische complotsite, het verhaal past daar ook wel in natuurlijk, maar aangezien complotten niet perse onwaar hoeven te zijn, ben ik eens gaan googelen. Er zijn er veel websites die naar het verhaal over zwolle linken.
  Ook heb ik vaker gelezen over hooggeplaatste mensen die er vreemde rituele dingen op na houden, met name uit engeland. Ook bewezen zaken.
  Best vreemd om te lezen. Want of ze vertelt de waarheid- waar ik niet meteen vanuit ga-en er zijn hier afschuwelijke dingen aan de hand. Of zwolle wordt onterecht over de hele wereld in verband gebracht met dit soort zaken. In beide gevallen een vreemd idee…l


  Maak melding

 3. @Bernard, hier kun je inderdaad niet van winnen. Maar jij hebt gisteren al gewonnen. Finish gehaald en een leuk bedrag opgehaald voor het goede doel.


  Maak melding

 4. @Mul, ik verdenk Prins Bernard van heel veel, maar dit verhaal komt me wat al te fantastisch voor. Waarom heeft geen van die vrouwen zich ooit gemeld? Zoveel angst vanwege de “hoogwaardigheid” van de daders is er tegenwoordig toch niet meer? In een woord: een l*lverhaal.:)


  Maak melding

 5. Dame,

  hahaha ‘bachbloesemtherapeut’. mooie benaming.;)
  Maar eerlijk is eerlijk, ik ben wel van de alternatieve geneeswijzen dus kan moeilijk zeggen dat ik vind dat dit haar geloofwaardigheid aantast.

  Ik moet ook zeggen dat ik niemand verdenk van dit soort feiten, maar heb ook geleerd dat hele onschuldige mensen tot hele rare dingen in staat zijn. Jimmy-will fix it- Savile was daar een voorbeeld van. Wanneer iemand dan zoiets roept over Bernhard, dan vond ik het niet aan mij om te bepalen of dat niet zo is. Stel dat dit wel zo is en mensen nemen het niet serieus? Maar inderdaad, ik vind het verhaal wel heel ver gaan en neem het zeer zeker niet klakkeloos aan.

  Voor een link touwens, een van de velen:

  http://itccs.org/2013/05/08/child-sacrifice-and-trafficking-in-holland-and-abroad-an-eyewitness-comes-forward-and-names-her-torturers/  Maak melding

 6. Mul, uit nieuwsgierigheid heb ik gisteren naar dat interview gekeken. Het is doldwaas. Vader, moeder, oom, opa, huisarts, PB en kardinaal Alfrink; ik miste alleen Napoleon in het rijtje misbruikers.
  Ik las ergens dat die interviewer eerder zaken naar buiten heeft gebracht die niet klopten. Eerlijk gezegd, koester ik meer verdenkingen tegen mensen die zo hardnekkig en geobsedeerd met een onderwerp bezig dan tegen de door haar genoemde mensen.
  Ik vond de wijze van vertellen onecht en gespeeld overkomen, met dat schokken van de schouders. Enfin, zal toch wel opnieuw in de doofpot worden gestopt.;)


  Maak melding

 7. Het was wel een exlusiefe groep mensen die hier aan mee deden. Zo te lezen was Jan met de pet er niet bij betrokken. Ben wel benieuwd wat de uitkomst van deze onderzoeken zal zijn.
  Maar onder tussen geloof ik er weinig van.
  Maar @Mul wanneer er weer ontwikkelingen zijn hier over hou ons op de hoogte. Ben benieuwd of de Nederlandse media dit nog op gaat pikken.
  Bijzonder verhaal. Die ik tot het tegendeel wordt bewezen af doe als een broodje aap verhaal.


  Maak melding

 8. Dame, ik had ook mijn twijfels bij haar vertelling inderdaad. Het leek alsof het jonge emoties waren, geen emoties die 50 jaar hebben liggen gisten onder het schedeldak.
  Ach ja, we zullen zien, in de tussentijd ga ik er vanuit dat Berhard vooral een akerligerd was voor wilde dieren en een held voor supermarktpersoneel;)
  De eerste doofpot die losgetrokken wordt zal waarschijnlijk die van JFK zijn, want die heeft een houdbaarheidsdatum tot 2017 las ik op het ad….

  :):)


  Maak melding

 9. Hoe kwam je eigenlijk op die site, mul? In serieuze bladen is er namelijk niets van te vinden. Die mevrouw heeft wel een probleem en ik hoop voor haar dat ze niet voor smaad wordt aangeklaagd.


  Maak melding

 10. Dame, ik koekeloer wel eens op alternatieve nieuwssites. daar kwam ik de verwijzing op tegen.
  Er staan soms best leuke interessante artikelen op die sites, maar je moet ze soms wel tussen de overige smurrie wegpeuteren 😉
  Soms geeft het ook een andere invalshoek dan die de reguliere media geeft, ik vind dat persoonlijk vaak een goede zaak.


  Maak melding

 11. Ook maar even opgezocht: het ronde huis in Nunspeet waar allemaal orgieën zouden hebben plaatsgevonden met de overgrootvader van onze nieuwe Koning erbij. Het kan niet dol genoeg. Nu was PH een schuinsmarcheerder eerste klas, net zoals zijn schoonzoon, maar de fantasieën op dit soort sites slaat werkelijk alles. Het hopt ook moeiteloos over van een historisch verhaal naar Opstelten en hele andere kwesties. En in alle gebeurtenissen wordt een relatie met geheimzinnige-zaken-die het-daglicht-niet-kunnen-verdragen, vermoed. Juliana in 1926 met een dikke buik nadat ze het ronde huis had bezocht. Waar is dat kind gebleven. Vast via satanisch ritueel vermoord.
  Het zegt allemaal wel iets over de duistere fantasieën van degenen die dit allemal bedenken.:)


  Maak melding

 12. Heb jij dat ook, Ingrid, dat hoe meer je op die sites leest, hoe meer het je gaat duizelen. Er is geen lid van het Koninklijk Huis en geen politicus de deugt. Allemaal onderdeel van een pedonetwerk. Zouden die lui het écht geloven? Of combineren ze een ongezonde belgstelling met een hekel aan “elite”?


  Maak melding

 13. @Dame, het lijkt inderdaad aardig om een soort anti adel en politicus hetze. Wil niet zeggen dat er vele dingen gebeurd en helaas nog steeds gebeuren die het daglicht niet kunnen verdragen.
  Maar wat ik van deze verhalen moet maken, als er ook maar een kern van waarheid in zit is ht inderdaad walgelijk. Maar deze verhalen zijn wel erg ridicuul.


  Maak melding

 14. Dat is een van de redenen waarom ik tegen dit soort verhalen ben: het is niet alleen smadelijk voor alle onschuldigen, maar het verdoezelt ook echte misstanden, doordat je door de overdaad en belachelijke verbanden, niets meer gelooft.


  Maak melding

 15. Daar heb je een punt dame. Probleem is wel dat degelijke verhalen sowieso moeilijk aandacht krijgen. Dan is een opgeblazen verhaal vaak een manier om die aandacht toch te genereren.
  Want laten we eerlijk zijn, wie maalt er nog om het feit dat amerika loog over irak, waardoor duizenden mensen de dood vonden in een oorlog die niet begonnen is vanwege mensenrechtenschending of massavernietigingswapens? Dat mensen die dit wel belangrijk vinden dan harder gaan schreeuwen is niet zo raar. Daarbij had ik persoonlijk ook de misstanden in de rkk omtrent pedofilie never nooit verwacht.
  Dat is een van de redenen dat ik begrijp waarom men vreemde verbanden gaat leggen.


  Maak melding

 16. @Mul De leugen van Bush over Irak komt in mijn omgeving nog regelmatig aan de orde. Zeker wanneer er vergelijkbare beschuldigingen worden geuit (gifgas Syrië, dat naar later bleek door de opstandelingen is ingezet:o). Er zijn nog steeds voldoende échte journalisten met voldoende kritisch vermogen om échte schandalen te onthullen. Neem PB en de Lockheed- en Greet Hofmansaffaire.
  Dat van de RK-kerk is qua omvang verrassend (hoewel dat vergelijkbaar is met andere sectoren wanneer je het aantal betrokken geestelijken en aantal jaren meetelt), maar dat het gebeurde was bepaald geen geheim. Er werd al jaren in (zogenaamd) grappende sfeer over gesproken.
  Ik vertrouw de mensen van dat soort sites niet zo. Las ook een aantal malen over de Belgische pedofielenjadersclub, Morkhoven. De oprichter ervan (Vervloesem) is zelf nadien opgepakt voor kinderporno en misbruik. Een beetje als de pyromaan die bij de brandweer gaat.
  Ik lees liever een goede krant, tijdschrift, onderzoeken dan dit soort hysterische complotdenkers. Op die sites vindt je ook artikelen over ufo’s en andere onzin. Er is ook nog een site waarin iemand blijft ontkenne dat Marianne Vaatsrta door een blanke boer is vermoord. Die man blijft overtuigd van een doofpot om asielzoekers te beschermen. Wat moet je ermee? Laten we gewoon ons gezond verstand gebruiken en waarheid en fictie blijven onderscheiden. in ieder geval blijven zoeken naar feiten in plaats van een eigen werkelijkheid te creëren.


  Maak melding

 17. Even recapituleren wat ik verder zoekend vanuit dat verhaal van Toos Nijenhuis te weten ben gekomen. (1) Wilhelmina is geen dochter van Willem III want syfillis (bekend verhaal wat enige plausibiliteit heeft). Zoon Willem was stiekem getrouwd in Parijs en heeft daar een kind uit, die dus eigenlijk de troonopvolger had moeten zijn. Juliana is geen dochter van Wilhelmina, want Hendrik had ook syfillis, die hem overigens wel in staat stelde bij andere vrouwen tig kinderen te verwekken, maar dat terzijde. Juliana is wel de dochter van Hendrik, maar met een andere moeder. In 1926 werd Juliana zwanger van Hendrik en het kind is weggemoffeld. Bernard deed mee aan de orgieën en satanisme met kinderen in de buurt van Zwolle. Claus was homo en had ook een ongezonde beangstelling voor kinderen. Datzelfde geldt voor een groot deel van de politici. Do I have to say more?:o
  Laten die mensen zich maar drukker maken over de misstanden in de kledingindustrie of zich afvragen onder welke omstandigheden hun Ipads worden gemaakt. Dat is nuttiger onthullingsjournalistiek.


  Maak melding

 18. Viel me wel op dat gedurende de periode dat ze door elkaar heen praten alleen haar teksten vertaald werden. Misschien had die gespreksleider zich toch iets meer moeten laten gelden.


  Maak melding

 19. Iedereen ouderwets naar het Songfestival aan het kijken? Valt me wel tegen dat Joppuh de pleeliste niet hier heeft gepubliceerd. Plus een scoreformulier.:o


  Maak melding

 20. Het verbaast me dat WLZ geen artikel heeft over die Zwollenaar die op 28 april met veel vertoon is opgepakt vanwege ernstige bedreigingen aan het Koningshuis. Het is zelfs landelijk nieuws.


  Maak melding

 21. was weer een enorm succes,heb alleen weinig kunnen doen.ben wel uit bed gedonderd.lag in me koffer met het matras boven op m?n schedel


  Maak melding

 22. Wacht maar, Bernard, het wordt nóg leuker. Ik luisterde net naar Radio Oost en hoorde daar dat “de IJsselderby” er weer aan komt! De Eagles hoeven nog maar 3 wedstrijden te winnen en ‘we’ moeten weer naar Deventer.:)


  Maak melding

 23. Grappig, Dick, van dat jochie. Er zijn in Europa meer mensen die hezelfde grapje uithalen: een onbekend gezicht tussen de ministers bij een Eurotop. Leuk!


  Maak melding

 24. Bravo… Benjamin Herman (beste NL saxefonist en -volgens wiki-Benjamin Herman (Londen, 9 mei 1968[1]) is een Nederlandse jazzmusicus. Hij is vooral bekend als altsaxofonist en bandleider van New Cool Collective, maar hij speelt ook C-melody saxofoon en dwarsfluit.[4] Ook heeft hij een radioprogramma op Radio 6. ):

  ‘Na de Toppers en Sieneke dringt het door dat niet heel Nederland achterlijk is’


  Maak melding

 25. Wat een heerlijke muziek weer bij Johan Derksen op radio rijnmond. Een heel goedenmorgen overigens, lieve vrinden en vrindinnetjes!


  Maak melding

 26. Wat een verraderlijke fishingpoging:
  —–
  Transaction ID: 3FN79643BH6372648

  Dear PayPal Customer

  Thanks for shopping with PayPal. To complete your purchase, please confirm payment

  Confirm Payment
  Item Price 183,43 GBP
  Confirmation Code 0834-2989-7835-2045-8883
  Order Reference ebay.com

  Dispute Transaction
  If you haven’t authorized this charge , just log in to your account and cancel transaction !
  Klik op ‘Cancel Payment’
  ——
  Hoeveel mensen zouden zich rot schrikken en op ‘Cancel Payment’ klikken.


  Maak melding

 27. Tweet van de dag:

  Trots op Anouk, trots op Nederland. We zijn het Friesland van de Wereld. We zijn het Uitverkoren Volk! #ESF  Maak melding

 28. Zo zijn er wel meer die ons ernstig in de steek lieten, Bernard. Konden we voorheen stanaard rekenen op douze points van Israel ni nulkommaniente.:( Duitsland? idemdito.:o Griekenland waar toch zoveel Nederlands geld naartoe is gegaan en die naar verluidt zo gek zijn op Anouk: niks, helemaal niks.:'(
  Onze toekomstige solidariteit wordt danig op de proef gesteld.


  Maak melding

 29. Mooie column van Marjoleine Vos in het blad Volzin. Ik had zelf het beeld ook dat
  we door de voortschrijdende welvaart steeds minder zouden gaan werken.
  Is niet gebeurd. Mooi om te lezen dat ik niet de enige was die dat dacht.

  ————
  Werken? Sorry, te druk

  De econoom John Meynard Keynes dacht in de jaren
  dertig van de vorige eeuw, zo las ik in het buitengewoon
  interessante boek Hoeveel is genoeg? van Edward en
  Robert Skidelsky, dat als de toenmalige crisis weer
  voorbij zou zijn en de economie weer gewoon verder zou
  groeien zoals hij verwachtte, wij in rap tempo rijker zouden
  worden. En dat we dan steeds minder zouden gaan werken. Omdat het werk dat er is makkelijk over meer mensen
  verdeeld kan worden en dan produceren en verdienen we
  nog steeds genoeg. En mensen zijn tenslotte niet dol op
  werken. Dus wat lag meer voor de hand?
  Zoals we allemaal wetenzijn we inderdaad veel rijker
  geworden. Maar van dat minder werken is niets terecht
  gekomen. In plaats van dat we ons zijn gaan richten op wat
  we graag zouden willen doen aan verrijkende, interessante,
  aangename en zinvolle tijdsbestedingen hebben we van
  werk een soort religie gemaakt.
  Werken is een statussymbool, een mens kan het niet druk
  genoeg hebben. Waar vroeger de rijken niet hoefden te
  werken en dat dus ook niet deden, stellen rijke mensen er
  nu een eer in om juist enorm veel uren te maken.
  We zijn gaan geloven dat ons leven een ramp is als we
  geen baan hebben. Dat de zin van ons bestaan ligt in het
  werk dat we doen. Dat onze positie in de wereld, hoe
  interessant we zijn en met wie we omgaan enz.
  afhangt van werk.
  Niet-werken is geen doel.
  Eigenaardig eigenlijk. Volgens de Skidelsky??s heeft
  dat iets te maken met onze nieuwe verhouding
  tot geld. We hebben geen geld meer ergens
  vóór. We hebben geld, en willen steeds meer
  geld hebben, om het geld zelf. Geld is zijn
  eigen doel geworden. Genoeg bestaat bijna
  niet meer.
  Dat ligt ook aan de reclame, de menselijke
  aard, het systeem waarin we leven. Maar toch
  is het vreemd, dat we ons zo uitsloven en dat
  we neerkijken op wie wel tijd heeft (maar
  geen geld).
  We zouden eens in iets anders moeten
  gaan geloven. Ik weet wel waarin: in aandacht. In het plezier dat je hebt als je geconcentreerd bent op het beantwoorden van
  vragen die je interesseren ?? van welke aard
  die vragen dan ook zijn. Ze kunnen in de keuken
  liggen of in een studieboek, in de geschiedenis of in
  de natuur. Er is zoveel. Eigenlijk heb je het makkelijk
  te druk om te werken.
  ——-

  Marjoleine de Vos is dichter en redacteur bij
  NRC Handelsblad


  Maak melding

 30. Ik heb zaterdag het Oog van de Fundatie bekeken. Wat is het ongelooflijk mooi aan het worden. Het enige minpuntje is dat het Oog het licht op een plek in de Koestraat ontneemt. Maar al met al ben ik nog enthousiaster dan ik al was. Hoe vergaat dat jullie?


  Maak melding

 31. Ik reed zondagmiddag door de Koestraat. En mijn definitieve mening is dat ik het echt mooi vind. Mooier dan het op die plaatjes vorig jaar voorgesteld werd.


  Maak melding

 32. Vanaf de Nieuwehavenbrug gezien loste dat ding voor ’t oog op in de achtergrond van een effen grijze wolk. Bij een tweede poging kwamen de contouren mooi in beeld, en viel mij ook een nieuwe naam te binnen: het Duivenei…..

  Aanwinst voor Zwolle!


  Maak melding

 33. In de lijst van aantrekkelijkste steden is Zwolle 1 van de belangrijkste dalers ten opzichte van vorig jaar. Plaatsen buiten de Randstad, zoals Leeuwarden, Venlo, Zwolle en Arnhem zijn belangrijke dalers. Die hebben de afgelopen jaren nog wel geprofiteerd van de toenemende filedruk in de Randstad. Maar aangezien de bereikbaarheid daar is verbeterd, ondervinden de dalers buiten de Randstad daar nu nadeel van, blijkt uit het onderzoek.

  Amsterdam is het aantrekkelijkst en Emmen staat op 50 (lijkt onderaan).


  Maak melding

 34. De topografische kennis van de GAE-supporters is niet je van het: ze zingen en masse “en wie niet springt is voor Zwolle”.;D


  Maak melding

 35. @ Dame (20:33), natuurlijk is er nieuws als het in het 20:00 journaal is. Dit terras was ondanks de weersomstandigheden uitnodigend open. Met een positief ingestelde eigenaar(?) die er een babbeltje bij had.


  Maak melding

 36. Dat denk ik niet Dame. Ik denk dat doeksen een beetje flauw was van het niet kunnen posten om één of andere onduidelijke reden.;)

  PS: Het is toch prachtig weer!!!!:)


  Maak melding

 37. Zo zie je maar weer, JanD, dat mijn kortetermijngeheugen gaten begint te vertonen. Het verval is ingetreden.:o
  En ja, het is zeker goed weer. Nog wel koud (in Almelo moesten ze krabben vanochtend), maar de zon laat zijn snoet tenminste zien. We zijn met weinig al tevreden.
  Wij hebben dat toch ook een tijd gehad, dat we er steeds utgeflikkerd werden? Mss heeft Doeksen net zoiets. Nieuwe PC of Ipad ofzo.


  Maak melding

 38. Beste mensen,

  Via een melding van Dame deze week en een reminder vandaag van Bernard weten we dat sinds enige tijd dat van de geregistreerde bezoekers de Avatars niet zichtbaar zijn. Onze webmaster, die deze dagen tijdelijk in het buitenland is, zal de zaak gaan oplossen.

  Redactie Weblog Zwolle

  Nog steeds geen Avatars.:(
  Is de webmaster een wereldreis aan het maken? ;D


  Maak melding

 39. En tijdens mijn afwezigheid zal mijn collega de playlist wel op de site
  plaatsen

  De pleelieste klopt idd niet Joppuh. Miriam kan ook niet met vakantie gaan! Heeft die collega niet goed gedaan.:(


  Maak melding

 40. Vond Youp wel weer heel treffend, over het tegenovergestelde van 11:03,:

  Echte scheiding

  Speelde drie dagen in Doetinchem. Prachtig hotel aan de rand van de stad. De tweede ochtend struikelde ik bijna over een bruidspaar dat een beetje raar geforceerd op de monumentale trap zat te poseren voor de fotograaf. Waarom moeten bruidsparen altijd op randjes van echoputten balanceren, door holle bomen loeren, op motorkappen van antieke auto??s zitten of raar op een trap hangen? Ik vraag aan beiden of het hun eerste huwelijk is. Het antwoord is ja. Ik raad hen aan er van te genieten omdat de beginjaren van zo??n eerste huwelijk bij iedereen achteraf toch de leukste herinneringen oproepen. Dan is de onschuld nog de baas. Later komt het gedoe van te hard werken, hypotheekgeneuzel, seksgebrek en kindergejengel. Dan gaat papa op zijn secretaresse liggen en laat mama zich verwennen door de tennistrainer die haar wel begrijpt. Ik raad ze aan het vol te houden. Bij elkaar te blijven. Ze zijn het vast van plan. In het restaurant wacht een familie vol corsages. Of ze met mij, de BN-er uit het westen, op de foto mogen? Ik stel als voorwaarde dat dit dan ook de foto wordt die in hun huis komt te hangen. Ik zet mijn meest optimistische gezicht op omdat ik weet dat ik regelmatig de moed bij het echtpaar erin moet houden. Kijkend naar de foto zullen ze nog wel eens aan mijn woorden denken. Ik vertel aan de bruidegom dat ik een meneer op televisie heb gezien die een pil heeft uitgevonden waardoor vrouwen chronisch geil blijven. Dat scheelt een hoop aspirine en hoerenlopen.
  De bruid moet lachen. De bruidegom ook. Zelf vind ik het niet zo grappig. Het verhaal van de pil is niet verzonnen. De man zat bij De Wereld Draait Door. Ik denk aan alle echtscheidingen in mijn omgeving. De ene is nog genanter dan de andere. Ordinaire scheldpartijen, rechtszaken, foetersms??jes, haatmails, dupekinderen en andere slachtoffers. Zo lang ik leef wordt er optimistisch en uitbundig getrouwd en meedogenloos gescheiden. Ik heb op heel wat landgoederen champagne staan hijsen op het geluk van het succesvolle setje, terwijl ik toen mijn hart en ziel en zaligheid al vasthield. Paar jaar later zat hij of zij snikkend nachten lang tegenover me in een donkerbruin sneuvelcafé in een nauwe steeg in de Amsterdamse binnenstad en werd alle huwelijksgal naar buiten gekotst.

  Soms zit ik in diezelfde kroeg met iemand die nog wel getrouwd is en komt een eender soort gif naar buiten. Wat kunnen mensen veel opkroppen in hun leven. Wat doen mensen, die ooit vurig het bed hebben gedeeld, elkaar aan? Waarom hebben sommige exen nog maar één doel: het slopen van de ander? Hij of zij moet kapot, stuk, psychisch verwoest, failliet, op sterven na dood. Ik kijk er telkens met verbazing na. Soms bevestigt de uitzondering de regel en valt iemand je lastig met zijn of haar ideale scheiding. Maar als je even doorvraagt dan is het vaak toch stukken minder ideaal dan de optimist vertelt. Dan is het toch ook met heel veel liegen en bedriegen begonnen. Een van de twee heeft zich er bij neergelegd en noemt het daarom ideaal. Dat is ook beter voor de verdrietige kinderen.

  Ik dacht er aan toen ik in het hotel over het bruidspaar struikelde en haatte de cynische pessimist in mezelf. Misschien is realist een beter woord in dit geval. Gevoed door een aantal scheidingszaken in mijn omgeving en de krant. Zoveel ellende met als dieptepunt het Zeister drama. Ik kijk al bijna een week lang meewarig naar de kroegpratende deskundigen, die in de media orakelen over de wel of niet falende hulpverleningsinstanties. Iedereen voelt zich geroepen iets te zeggen. Een hele grote wal met gigantisch veel stuurlui. Ik durf niet. Heb er domweg geen verstand van. Twintig minuten later werd het bruidspaar toegezongen en ging er een paar kilo rijst over hen heen. Ik keek toe vanaf het balkon en wenste ze het allerbeste. En moest aan de woorden van mijn leuke vrouw denken: Het geheim van een goed huwelijk? Een slecht geheugen.  Maak melding

 41. gezeur over avatars en pleelieste

  Gezeur?? Hoe kan je dat nu posten Dame, de pleelieste staat zowat bovenaan in de pyramide van Maslov bij muzikale fijnproevers als JanD, Jean Jacques Rousseau en de sensibele doeks’n.

  Daarmee doe je dit selecte, fijnbesnaarde gezelschap toch wel enigszins tekort Dame!

  Trouwens, hoe is het met Jean Jacques Rousseau, al een tijdje niets meer van hem vernomen!?:o


  Maak melding

 42. Joppuh, jij zou toch bovenal moeten weten dat je twee mensen die samen op vakantie zijn en waarschijnlijk geheel in elkaar opgaan niet moet lastig vallen. Dan is alles gezeur, zelfs de pleelieste waar sommigen zoveel plezier aan beleven.;)


  Maak melding

 43. Mooi voetbal weekeinde. Vanavond de Duitsers. En morgen de Volendammers. Sorry, die andere club durf ik hier niet te noemen.


  Maak melding

 44. Ik hoorde op de ZDF dat de Engelsen vanavond owieso blij zijn omdat er een Duitse club gaat verliezen.:) Ik ben voor Dortmund, leuke jonge club, eigen kweek en met een heel grote aanhang: 80.000 supporters gemiddeld in het stadion. Altijd uitverkocht.
  En morgen ben ik uiteraard voor die andere club! Een unicum 4 eredivisieclubs in onze provincie. Een of andere sporteconoom beweert dat Overijssel te klein is voor 4 eredivisieclubs. Lijkt mij quatsch. Allen FC Twente en heracles zitten elkaar misschien dwars wat aanhang betreft, maar de regio Zwolle en Deventer overlappen elkaar nauwelijks. Kan zijn dat we de supporters uit Raalte gaan verliezen, maar dat is het dan, lijkt mij.


  Maak melding

 45. Ik denk dat deze sporteconoom het meer ziet op economisch vlak dat Overijssel te klein is voor 4 eredivisie ploegen. Denk dat hij wat dat betreft wel eens gekijk kan hebben.


  Maak melding

 46. Leg dat dan eens uit, Ingrid, want ik snap het niet. Het kan toch alleen te maken hebben met de inkomsten uit sponsoring en stadionbezoek? En dan denk ik dat de regio’s voldoende uit elkaar liggen om niet echt last van elkaar te hebben. Behalve Twente en Heracles, maar dat gaat kennelijk ook al jaren goed.


  Maak melding

 47. In jou stukje om 21,28 heb je het alleen over de supporters, en niet over inkomsten uit sponsering enz. En ik denk echt dat de provincie Overijssel te klein is voor 4 ploegen. Niet Qua supporters maar wel qua sponsering van grote bedrijfen. Het is voor PEC herhaaldelijk in de laatste jaren erg moeilijk geweest om een goede shirtsponser te vinden.


  Maak melding

 48. Dat geloof ik wel, maar ik denk niet dat bedrijven uit Deventer PEC ooit zouden sponsoren. PEC moet het in dat opzicht hebben van Zwolse bedrijven of uit de Regio Zwolle (Kampen, Dronten, Steenwijk, Meppel). GAE zoekt de sponsors in Deventer, maar kan ook in Apeldoorn zoeken nu AGOVV failliet is. Zutphen misschien te ver weg.
  Maar goed, alle Overijsselse clubs staan er financieel redelijk tot goed voor. GAE zal het moeilijk krijgen volgend jaar nu ze vrij onvoorbereid de eredivsie inkomen. Heracles staat er in dat opzicht ook niet best voor. Maar je weet nooit.


  Maak melding

 49. @Dame, inderdaad je weet het nooit. Denk v.w.b. Deventer dat je glijk hebt. Totaal onvoorbereid de eredivisie in. Ze hebben nog wel e.e.a. te regelen ook qua stadion (veiligheid enz.).
  Belangrijkste hoop dat PEC zich weer kan handhaven.


  Maak melding

 50. GAE gokt op een achterland van de stedendriehoek Apeldoorn-Zutphen-Deventer. Dus dat bijt elkaar niet. NEC en Vitesse vissen in een andere vijver. Toch vist men wat scouting betreft nog wel in elkaars vijver. Hier in Zwolle zijn minstens Heerenveen, Twente en Vitesse al aan het stropen geweest.

  Mooi dat er nu een Brabantse club uit is met Willem II. Braboland was altijd al oververtegenwoordigd in het betaalde voetbal (denk ook aan de tijden met RBC en Top Oss). En in de eredivisie. Daar hebben ze nu geloof ik alleen nog maar PSV, NAC en RKC. Ook Limburg raakt een eredivisionist kwijt met VVV. Blijft alleen Roda over.

  We krijgen er een Noordelijke en Oostelijke club voor in de plaats. Een 2e Friese club, helaas (nog?) geen betaald voetbal in Drenthe. Kon wel eens, met Zeeland, de enige ‘betaaldvoetbal-arme provincie’ in NL zijn.


  Maak melding

 51. Ja, Dick en nu zijn “wij” oververtegenwoordigd.;D Mooi voor Deventer, mooi dat de IJsselderby volgend aar weer voor spannende taferelen zorgt en mooi voor PEC (eerste 6 punten binnen;))


  Maak melding

 52. Vandaag 27 mei is mijn vrouw haar sleutels verloren.
  Heeft iemand ze toevallig gevonden?
  Waarschijnlijk heeft ze ze verloren in de buurt van de nieuwe haven of bij de jumbo daar in de buurt.
  Wil degene die ze heeft gevonden bellen met 0650254483.
  We willen ook 50 euro vinders loon geven.
  Groet martijn


  Maak melding

 53. @Appie, zal ook wel liggen aan het feit dat dit evenement niet gemeld is. Zie het namelijk ook niet in de agenda staan.


  Maak melding

 54. Het mediacircus komt op stoom: net een item bij Een Vandaag over vader en zoon Henket en de tentoonstelling die vanaf zaterdag in de Fundatie te bewonderen is. Uiteraard eerst de opening nog.


  Maak melding

 55. Binnenkort wordt de Weteringbrug in de Leo Majorlaan vijf weken lang afgesloten voor alle verkeer, ook voor fietsers. Dat is best vervelend voor alle mensen die er dagelijks langskomen, het is dan wel zomervakantie voor de scholen, maar ik kom er normaal op de fiets langs naar mijn werk… Had er niet 1 fietspad open kunnen blijven, vraag ik me dan af?

  🙁

  Van de website http://wegwerkmeldingen.nl/?regio=3&zoomTo=200000-506600-205000-500500 :

  Werkzaamheden met afsluiting
  Weteringbrug, Zwolle

  Hinderklasse Kleine hinder (


  Maak melding

 56. Belachelijk dat dit zo lang moet duren en dat er een voetgangers tunnel moet worden aangelegd terwijl deze al sinds jaar en dag bestaat. Gemeente Zwolle, waar zijn we mee bezig! >:(


  Maak melding

 57. Oud nieuws, Joppuh:

  Bericht door Dame, op 7 september 2012 om 21:10
  ja, daar is een tunneltje dat vrijwel aan het oog is onttrokken. Je ziet het pas als je er voor staat. Lijkt me onzin om nog een tunnetje te maken, dan kunnen ze beter de weg van de kinderboerderij naar de Nooterhof attractiever maken, bv door een trekschuit over dat 1e kanaal.

  en

  Tunnel verbindt kinderboerderij met Doepark Nooterhof
  zondag 16 mei 2010

  (…)directeur Rob van Kessel van ROC Landstede kon nog trots een primeur melden: het Doepark wordt via een trekpontje over een vijver en een tunneltje onder de Leo Majorlaan door verbonden met de daar aanwezige kinderboerderij. Dat is recent met de gemeente Zwolle afgesproken. Flora en fauna komen dan samen!  Maak melding

 58. Bericht door MartinV, op 31 mei 2013 om 16:50
  Binnenkort wordt de Weteringbrug in de Leo Majorlaan vijf weken lang afgesloten voor alle verkeer, ook voor fietsers. Dat is best vervelend voor alle mensen die er dagelijks langskomen, het is dan wel zomervakantie voor de scholen, maar ik kom er normaal op de fiets langs naar mijn werk… Had er niet 1 fietspad open kunnen blijven, vraag ik me dan af?

  De ‘omrijroute’ is niet echt klantvriendelijk te noemen.
  Een tijdelijke brug voor fietsers zou niet misstaan.
  Een nieuwe tunnel is een nodeloze kostenpost.
  Liever een brug waaraan men ook nog eens promotionele uitingen zou kunnen hangen zou goedkoper zijn.

  Maakt niet uit, het besluit ligt er en wordt uitgevoerd.
  De burger krijgt wederom geen inspraak.


  Maak melding

 59. Bericht door voor dick, op 27 mei 2013 om 22:25
  http://www.fcemmen.nl/ …oet Drenthe.

  Was van mij.
  Die bericht.
  Dus…
  Kost soms moeite om hier te reageren onder eigen naam.
  Hoe zit het met die avatars?
  Admin opgesloten in buitenlandse cel zonder uitzicht op spoedige vrijlating?
  Don’t hope so.


  Maak melding

 60. Bericht door buurman, op 27 mei 2013 om 21:30
  Vandaag 27 mei is mijn vrouw haar sleutels verloren.
  Heeft iemand ze toevallig gevonden?
  Waarschijnlijk heeft ze ze verloren in de buurt van de nieuwe haven of bij de jumbo daar in de buurt.
  Wil degene die ze heeft gevonden bellen met 0650254483.
  We willen ook 50 euro vinders loon geven.
  Groet martijn

  Al terug?


  Maak melding

 61. Een hele goedenmorgen gewenst, lieve Weblogzwolle vriendinnetjes en vrindjes! Een speciaal hartelijk welkom terug voor monsieur JeanJacques Rousseau en een heel speciaal en welgemeend “hartelijke gefeliciteerd” voor de sensibele bootwerke doeks’n, die vandaag zijn verjaardag viert! Hoera!:D:D:)


  Maak melding

 62. Onder voorbehoud want vorige week werd er een foute pleelieste gepubliceerd, maar vooruit, hier komt ie dan, hopelijk is deze wel juist:

  I gave you my life Mars Attacks
  Gonna walk on Little Joe Blue
  Monkey on your back The Outsiders
  Things you do Frank Frost
  I need somebody Irma Thomas
  Louise J.B. Lenoir
  Daydream The Lovin’Spoonful
  Money is the name of the game Buster Benton
  All or nothing The Fevers
  Wrapped around my heart James Cotton
  Reflections of Charles Brown Mickey Buckins and the New Breed
  I can’t quit you baby Otis Rush
  Think George Wallace jr.
  Teach me to love Johnnie Bassett
  Two hearts make one love Wisdoms
  A dollar down and feeling low Chris Duarte Group
  Love of my man Irma Thomas
  Hollywood Jay Willie Blues Band
  Have I the right The Honeycombs
  I found a love Lucky Peterson
  Big girls don’t cry The Four Seasons
  I’m going to live the life I sing about in my song Bob Margolin
  Lonely avenue Sam Samudio
  Victim of love Charles Bradley
  Hold on The Fleurs de Lys
  Just your fool Little Walter
  Runaround Sue Dion
  Higher ground Anders Osborne
  Sorry wrong number Irma Thomas
  I’ve got dreams Cliff Bennett
  One too many mornings The Beau Brummels
  Kiss me baby Mike Morgan and the Crawl
  My Bonnie The Beatles
  Moving day blues Kevin Selfe  Maak melding

 63. Ik denk dat de heer Rousseau nog tussen de satijnen lakens ligt, gezien het tijdstip van het publiceren van zijn laatste bijdragen!


  Maak melding

 64. En een bijkomend voordeel van het laat publiceren van de pleelieste is bovendien dat je niet zo ver naar boven hoeft te scrollen JanD! 🙂


  Maak melding

 65. I’m going to live the life I sing about in my song Bob Margolin

  Nina Hagen heeft dit nummer op een magistrale wijze gecoverd.


  Maak melding

 66. Aan het linkerrijtje te zien heeft ons jarig Jobje een cadeau van de webmaster van WLZ gekregen: hij kan weer inloggen!:)


  Maak melding

 67. Een hele goedenmorgen lieve weblogvrienden en vriendinnen. Mag ik kont doen van het heuglijke feit dat middels een alleszins overtuigende 1-3 zege in de nacompetitie de houten palen club promotie heeft weten te bewerkstelligen naar de derde klasse? Voorwaar geen misselijke prestatie, temeer omdat doorgaans gerenommeerde en gerespecteerde clubs als ZAC en CSV daarmee voorbijgestreefd zijn.

  De Edonners, die aan een punt genoeg hadden om zulks te realiseren lieten van meet af aan zien dat er over het resultaat geen illusies gemaakt hoefden te worden door het doorgaans toch lastige DVV uit Duiven. Na 8 minuten stond de 1-0 al op het scorebord. Vlak na rust wist Jeffrey de Nooijer de 2-0 op het score bord te noteren. Nog geen 3 minuten later bracht de thuisclub de 1-2 op het scorebord maar met de wetenschap dat een enkel punt voldoende zou zijn kon Edon rustig achterover leunen. Spits de Nooijer liet met nog ca een half uur te spelen de 1-3 aantekenen en het massaal meegereisde legioen nam alvast een dankbaar voorschotje op de naderende promotie.

  Voorwaar geen misselijke prestatie van de kleine houtenpalen club die in navolging van de terechte kampioen HFC Storica mee promoveert naar de derde klasse!

  De spelers, technische staf, supporters, bestuur en sponsoren vierden uiteraard deze mijlpaal in de historie nog lang en tot in de kleine uurtjes!


  Maak melding

 68. Gefeliciteerd Joppuh. Ik ben ervan overtuigd dat de fanatieke supporters en de media-aandacht de beslissende bijdrage aan dit grote succes hebben geleverd.


  Maak melding

 69. Ik meen juist dat ze beter zijn gaan presteren door de aanmoedigingen van het publiek en bijpassende media-aandacht. Dus toch omgekeerd.;)


  Maak melding

 70. Van http://www.stadshagennieuws.nl

  Politie vindt levenloos lichaam Hasselterhaven Frankhuis

  De politie heeft maandagochtend een levenloos lichaam aangetroffen in de Hasselterhaven in Frankhuis, bij Stadshagen. De politie heeft van de vindplaats een plaats delict gemaakt, omdat een misdrijf niet kan worden uitgesloten. Wat er zich heeft afgespeeld in de Hasselterhaven is nog onduidelijk. Eerdere meldingen dat het zou gaan om een auto te water kloppen niet, meld de politie.

  De politie reageerde op een eerdere melding dat er een auto te water zou zijn in de Hasselterhaven. Daarna meldde de politie dat er een levenloos lichaam werd aangetroffen in het haventje bij Frankhuis.  Maak melding

 71. “ergens kond van doen”, is iets bekendmaken. Wel met een d.

  Waarschijnlijk was ik met mijn gedachten ergens anders… 😉


  Maak melding

 72. Tweet van de dag

  ma 03 juni 2013
  Ik wil best topman bij de NS worden hoor, iets met blaadjes en overmacht winterregeling en menselijke fouten en mea culpa. Factuurtje, klaar.

  Babette van Veen  Maak melding

 73. Ik vind het wel getuigen van strategisch denken van de top van NS om Meerstadt per 1 oktober a.s. te vervangen door de topman van de bloemenveiling…..
  Met die man aan het roer zal het probleem van blaadjes op de rails defintitief tot het verleden gaan behoren….


  Maak melding

 74. Bericht door Dame, op 3 juni 2013 om 19:11
  Weet je wat er gebeurt met oude bloemen, Joppuh? Juist ja………

  Jawel, die worden bij de enkels samengebonden en ondersteboven te drogen opgehangen 😉


  Maak melding

 75. Haha, Eva, dat is ook en optie. In de handen van een oud-bloemenveilingtopman die nu spoorwegtopman wordt, zie ik de uitgevallen blaadjes zomaar de wielen van de treinen in de weg zitten.:)


  Maak melding

 76. Een heel goedenmorgen lieve vrienden en vriendinnen. Doeksn is naar de poli geweest veur n prikkie, hoop dat het goed uutpakt veur m.


  Maak melding

 77. De Rodetorenbrug wordt er nog slechter op! Nu ook aan de kant van de MediaMarkt/rosas begint de brug te golven, benieuwd of dit ooit nog mooi wordt?


  Maak melding

 78. Volgens mij is het net als met een fietswiel met een gebroken spaak. Daar zit meteen een flinke slag in. Vervang die spaak (wel zo gauw mogelijk) en het wiel is ook meteen weer kaarsrecht. Denk dat het met deze brug ook zo is. Geef die brug de ruimte en hij herstelt zichzelf.


  Maak melding

 79. De pleelieste van komende zaterdag! 🙂

  TITELARTIEST
  Subject of my thoughtsSandy Coast
  Yours and mineCharles Walker
  Don’t you leaveTee Set
  Feels like flyingCharley Cruz and the Lost Souls
  I’ll be freeThe Incrowd
  The night they drove old Dixie downThe Band
  You can’t leave the past behindBlues Dimension
  One more night with youGail Davies
  In your lifeThe Tower
  Long time agoJimmy Lafave
  Dark roseBrainbox
  When you walk in the roomPaul Carrack
  Wasted wordsThe Motions
  Oh heartJean Rawling
  When people talkRob Hoeke
  Up on Cripple CreekThe Band
  No money for rosesThe Shoes
  Tight timesShaggy Dogs
  Something you gotHu and the Hilltops
  With tomorrowGene Clark
  The life I liveQ 65
  Stand by meSyl Johnson
  Keep on tryingThe Outsiders
  I’m gonna changeSven Zetterberg
  Things I rememberCuby + Blizzards
  Folson Prison bluesStevie Tombstone
  Saint James InfirmaryJohnny Kendall and the Heralds
  Time to killThe Band
  Take her homeRodys
  Flying highCountry Joe and the Fish
  Kicks and chicksThe Zipps
  Derry TownWill Scott
  Be mine againThe Skope
  Don’t let the sun setJimmi Vaughan
  Souls islandLee Hazlewood
  Humming one of your songsAne Brun
  EXTRA GEDRAAID:
  Alone with the blues Ronnie Earl
  Blues for Dr. DonnaRonnie Earl  Maak melding

 80. Geen politieberichten vandaag? Dan post ik er zelf 1:

  Gisterenavond zijn er in Zwolle in tenminste 2 parkeergarages ruiten van auto’s ingeslagen. Zeer waarschijnlijk zijn de auto’s uitgekozen op aanwezigheid van bluetooth-signaal. Uit de auto’s zijn alle multimedia ontvreemd, zoals laptops, smartfones en navigatiesystemen. Er is voor duizenden euro’s schade aangericht.


  Maak melding

 81. Een heel goedenmorgen lieve weblogZwolle vrindjes en vriendinnetjes, en wat heuglijk te constateren dat doeksn ook alweer kan posten, we hebben je gemist vriend, welkom trugge, amice!!


  Maak melding

 82. Die Derksen snapt het wel, Ripke is trouwens een van zijn meest favoriete Nederbeat zangers. De pleelieste staat trouwens bol van de Nederbeat, det wurdt weh wat zaoterdag! 🙂


  Maak melding

 83. Een heel goedenmorgen lieve virendinnen en vrienden. JanD, ben je dr klaar voor? Een prachtige pleelieste is vandaag ons deel!


  Maak melding

 84. Bericht door Admin., op 11 mei 2013 om 23:00
  Beste mensen,

  Via een melding van Dame deze week en een reminder vandaag van Bernard weten we dat sinds enige tijd dat van de geregistreerde bezoekers de Avatars niet zichtbaar zijn. Onze webmaster, die deze dagen tijdelijk in het buitenland is, zal de zaak gaan oplossen.

  Redactie Weblog Zwolle

  Op drie dagen na zijn we een maand verder.
  De webmaster zal de vingertjes toch niet gebrand hebben aan een drugstrip en nu wegkwijnen in één of andere smoezelige Latijns-Amerikaanse cel?


  Maak melding

 85. He, Joppuh, ik krijg een bericht van je via Badoo. Ik vraag me af of dat een echt of een nepbericht is. Ga me iig niet registreren. Dus als het een echt bericht is, graag via de mail.:)


  Maak melding

 86. Dat was ik ook niet van plan, Joppuh. Ik kom weleens dat soort Badoolinkjes tegen: “dieendie zoekt man/vrouw etc”. Ik ben niet op zoek…;D
  Maar je hebt dus ook geen bericht gestuurd. Is je site gehackt?


  Maak melding

 87. Kijktip: Om half negen Herman Finkers met “Na de Pauze” op Nederland 1. De beste show die hij ooit gedaan heeft! (Vind ik…)


  Maak melding

 88. @Ingrid Laatst was er bij Man bijt hond een man die altijd een Schotse rok draagt en deze propageert bij anderen. Ze lieten zien dat hij naar een bouwplaats ging en een bouwvakker overhaalde tot het dragen van een kilt. Hij was een vurig voorstander en zei dat als mannen het eenmaal droegen, ze nooit meer iets anders wilde. Toen ik de kop van dit bericht zag, dacht ik eerst dat hij een medestander in Zweden had,;)


  Maak melding

 89. Coverband Let??s Zep bij Muziek in de Tent

  Zwolle – Muziek in de Tent verzorgt zondag 9 juni het optreden van de coverband Let??s Zep op het Assendorperplein. Om 14:00 uur staat de band in de tent waar ze het publiek terug zal brengen naar de muzikale jaren van Led Zeppelin.


  Maak melding

 90. Nog meer mensen die de dupe zijn geworden in de wijk holtenbroek omg porporastraat die lekke autobanden hadden? Dit is gebeurd in de nacht van 8 op 9 juni. Of die wat hebben gezien?


  Maak melding

 91. @Dame, vind het een geweldige actie van deze conducteurs. Bij ons op het werk is deze discussie ook vaak. De (jonge) dames lopen soms in erg korte rokjes. Maar de mannen mogen in de zomer periode nog geen driekwart broek dragen. Snap dit nog wel wanneer je contact hebt met klanten. Maar verder…


  Maak melding

 92. Zwolle, een ietsiepietsie, in beeld

  Geschorste arts werkt in Duitsland

  Een psychiater die in Nederland geschorst is vanwege grove nalatigheid, is vrijwel direct in Duitsland aan de slag gegaan. Dat meldt de EO vanavond in het tv-programma De Vijfde Dag.

  Het Tuchtcollege in Zwolle verbood de arts, een vrouw uit Servië, onlangs om zes maanden haar beroep uit te oefenen. Volgens het college liet de psychiater in 2011 een suïcidale patiënte aan haar lot over. De vrouw pleegde kort daarop zelfmoord.

  Minister Schippers van Volksgezondheid noemt het “ongewenst” dat de psychiater doorwerkt in een ander land. Duitsland neemt de Nederlandse sancties in de zorg niet over.

  Schippers dringt in dat verband aan op een “Europese zwarte lijst” van zorgverleners die in eigen land gestraft zijn. Ze hoopt dat andere landen elkaars sancties gaan overnemen.

  De geschorste psychiater heeft haar praktijk in de Duitse stad Kleef. Half september mag ze weer in Nederland aan de slag.

  —————

  * Dacht dat die zwarte lijst er, na zoveel trieste gevallen en zo lang geleden al, al wel eens was!

  * Ze HOOPT…is dat genoeg: Ze hoopt dat andere landen elkaars sancties gaan overnemen.

  * in SEPTEMBER al 😮


  Maak melding

 93. Terwijl iedere betrokkene en ouders ongeduldig wachten (en zoals wij naar Politiek 24 kijken omdat duidelijkheid om 17:00 was beloofd), heeft Zwollenaar Arie Slob uitsluitsel:

  Arie Slob17:53
  RT @keesklapwijk: Gelukkig.. Nog geen Dekker op politiek24, wel mail binnen. Uitslag TL HAVO en VWO kan morgen gewoon doorgaan… Pfff….  Maak melding

 94. En de pleelieste van morgen ochtend bij Derksen, er zitten weer fijne strijkjes bij! 🙂

  TITELARTIEST
  Well I done get over itBobby Mitchell
  Bowling GreenThe Everly Brothers
  I wish that I could hurt that way againT. Graham Brown
  You ain’t going nowhereThe Byrds
  Love’s made a fool of youCarla Olson
  Never going backThe Lovin’ Spoonful
  I never knew a hurricaneMike Zito
  Tonight I’ll be staying here with youBob Dylan
  CryLynn Anderson
  Silver threads and golden needlesLinda Ronstadt
  Fall in these arms of mineJohnny Soul
  Sin CityThe Flying Burrito Brothers
  Dashboard JesusRené Meijer
  Pickin’up the piecesPoco
  Down and outMarianne Nobel
  Never ending song of loveDelaney and Bonnie
  Here I am babyLightnin’ Guy
  Mr. BojanglesNitty Gritty Dirt Band
  Take it easyMike Zito
  Some of Shelley’s bluesMichael Nesmith
  Good lovin’Tommy James
  AmiePure Prairie League
  I don’t want to see you againPeter and Gordon
  Fire on a mountainThe Marshall Tucker Band
  CavalcadeCold Satellite
  Lucky that wayJoe Walsh
  Faithful sonPatty Griffin
  Too stoned to cryAndrew Combs
  Let your light shine on meMike Zito
  Forgotten flowersJohn Fullbright
  I’m not a kid anymoreEdgar Winter
  Can’t let you goSavoy Brown
  It hurts me tooThe Conrads
  I love you more than you’ll ever knowBeth Hart  Maak melding

 95. Dagelijks de moeite van het kijken waard; o.a. vandaag:

  http://sphotos-a.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-prn1/p480x480/1011185_626110567417908_539239642_n.jpg


  Maak melding

 96. Bericht door Dame, op 11 juni 2013 om 21:21
  Gaan we dan ook officieel “broekjesdag” instellen, Eva?

  Hmmm…. Goed idee…

  Beter nog: Een Speedo-dag…


  Maak melding

 97. Present drama (10:19) HAVO. Heb de vlag ff binnengehaald met deze rukwinden. Het zal niet de 1e keer zijn dat een vlag hier, door de weersomstandigheden, met houder en al uit de muur wordt gerukt.


  Maak melding

 98. Filsjteerd Dick c.s! Goed om te horen. Heeft dat uitrukken van die houder iets te maken met de kwaliteit van jullie muur, of van diegene diejum bevestigd heeft;)? ’t zal de Mastenbroeker raaswind wel zijn…

  En nu, HBO-vervolg?


  Maak melding

 99. Dick, gefeliciteerd met je geslaagde dochter/zoon! Is toch altijd een mooi moment. Al die spanning vooraf en dan de ontlading als het gelukt is.


  Maak melding

 100. Een geslaagde MBO’er nu op na het HBO.
  @Dick gefeliciteerd met de geslaagde. Was dit jaar door al dat examen fraude gedoe extra spannend.:D


  Maak melding

 101. Dank je drama, Ingrid en dame. Onze zoon gaat idd naar het Windesheim wordt het vervolg. Vlag: haha nee was puur de wind. Al ben ikzelf ook niet 1 van de handigsten.


  Maak melding

 102. @Drama, daar is hij zich van bewust, maar is erg gemotiveerd om het te gaan doen. Ken ook genoeg Havisten, die de discipline van zelf verantwoordelijkheid hebben voor je eigen “opdrachtën” enz. En het stage lopen. Moeilijk hebben gevonden. We zullen zien.
  Vind dat je beter als jongere je kansen probeert te pakken, dan dat je later denkt, waarom heb ik toen niet het HBO er achteraan gedaan.  Maak melding

 103. idd ingrid. Goed gemotiveerd is noodzakelijk prettig. Vooral bij het projectmatig werken, moet je opletten dat je jezelf niet over de kop werkt, omdat anderen in die groep minder of niet gemotiveerd zijn;)


  Maak melding

 104. Het begrip “Projectmatig Werken” is ver na mijn studietijd uitgevonden, Dame. Wij moesten gezamenlijk een opdracht uitvoeren, waarbij we het werk verdeelden zodat iedereen zo min mogelijk deed:P.


  Maak melding

 105. Haha, dat klinkt bekend, Drama. Ik kan het me van de middelbare school niet herinneren. Volgens mij hadden wij alleen individuele opdrachten. Kun je dus alleen vor jezelf verpesten.:)


  Maak melding

 106. De trammelant was ook op het 16:00 uur (tenminste) 3fm-nieuws.
  Er liep ook een Suarezje tussen

  Een cafémedewerker moest naar het ziekenhuis nadat hij door een agressieve, 22-jarige man in zijn arm was gebeten tijdens een vechtpartij op de Jufferenwal waarbij zo’n 20 mensen betrokken waren.

  Volgens 2 bronnen hier waren een paar kakkers die stoer wilden doen, de aanleiding.


  Maak melding

 107. Het staat overal. Stentor, telegraaf, rtvoost, volkskrant, pownet… Maar niet weblogzwolle. Vreemd. Maar oké, WLZ beperkt zich uiteraard tot het nieuws wat er toe doet.


  Maak melding

 108. Het zij hem van harte gegund, Eva, maar we missen hem meteen. Misschie zijn er wel meer met vakantie of met andere bezigheden buiten huis. Het is komkommertijd dus.:)


  Maak melding

 109. Hoi allemaal, ik merk dat er een afstand is maar ik ben ik cassatie vrijgesproken. De belastende verklaringen van oa schoonouders hebben geen stand gehouden na wederhoor door de raad. Alle verhalen over uitbuiting en mishandeling in bv de stentor was dus pure sensatie, en retificeren ben ik nu mee bezig met mijn advokaat.
  LJNnr kan ik jullie per mail geven maar ik heb dus zowat 2 jaar van mijn leven moeten slijten omdat het OM dacht gelijk te hebben, schade vergoeding krijg ik maar dat is slechts 110 euro per dag. Mijn zakelijke leven en ons gezinsleven is wel naar de klote gegaan hierdoor erica en ik zijn nog steeds bij elkaar en knokken om de kinderen terug te krijgen


  Maak melding

 110. Of dat klasse justitie is weet ik niet.
  Maar geloof ook wel dat de gevolgen van zo’n dwaling gigantisch groot zijn en dat dat niet meer goed te krijgen zijn. Een rectificatie van de Stentor zal ook maar zeer beperkt helpen ook al is die pagina groot.
  Weet niet hoe de kinderen opgevangen zijn, maar daar zal het zijn sporen ook op na laten.
  Sterkte om alles weer op poten te krijgen.


  Maak melding

 111. hoop dat ik nu eens wat vaker kan posten

  admin,hoe kan het dat ik zo maar weg ben ………….ook zonder posting kan ik soms niet meer reageren,word er vervelend van


  Maak melding

 112. Tijdens vakanties vond ik 38 graden nog prima te doen om het ’s avonds als de temperatuur net beneden de 30 zakte kil te gaan vinden.
  Nu zijn we nog niks gewend, dus ik ben benieuwd. Maar laat maar komen.


  Maak melding

 113. @Derk, denk dat je wat mij betreft gelijk hebt over het houden van afstand t.o.v. jou. Ik wist niet beter dan dat wat ik had gelezen, de “waarheid”was. Heb nergens het tegendeel gelezen.

  Dat we jou op een gegeven moment hier weer terug zagen. Kon natuurlijk ook zijn, omdat je de straf die je was opgelegd. Had uitgezeten.
  En nu vind ik (mmestal) iedereen verdiend een 2e kans, maar ken je niet zo goed.
  En wist dus niet of dit niet een herhaling van zetten was.

  Wanneer je veroordeling ten onrechtte was, ben je inderdaad 2 jaar van je (gezins) leven kwijt, en dat is triest.

  Hoop dus ook dat je op één of andere manier, je ook de kans krijgt om rectificatie na de buitenwereld voor elkaar krijgt.


  Maak melding

 114. Derk, het is sowieso rustig op het chatlog. Heeft niet met jou te maken. Ik heb idd een mening over wat ik heb gelezen, maar dat zal je niet verbazen gezien eerdere discussies hier. Buiten dat hoop ik dat je de tijd die achter je ligt goed hebt besteed en dat je je leven weer een beetje op de rails hebt gekregen. Idem voor Erica. Er is altijd een toekomst. Dus ga ervoor!


  Maak melding

 115. Misschien een leuke vraag en waar ik ook nog wat aan heb.
  Ik heb me aangemeld bij het KNGF om een pup (aspirant geleidehond) voor 1 jaar in huis te nemen en te “socialiseren”. Is goed voor mezelf, maar ken mezelf ook dat ik dit zo goed mogelijk zal willen gaan doen. Ik zal hem mee nemen ín de supermarkt (Een geleidehond moet dat gewend zijn toch?), terrassen, winkelcentra etc. Kortom, bij alles wat ik doe. Gevoelig als ik ben zie ik ook al de afkeurende blikken die ik daarmee zal ontlokken. De mensen zien immers alleen maar een man met een hond op een plek waar een hond niet hoort te zijn. Ik heb geen stok waaruit blijkt dat ik blind of anders gehandicapt zou zijn en dat ben ik gelukkig ook niet.
  Wat vinden jullie van iemand die ogenschijnlijk met zijn hond op een plek is waar hij eigenlijk niet hoort te zijn. Wat kan ik verwachten.

  Op deze vragen zal ik vast ook antwoord krijgen van het KNGF. (Misschien willen ze mij zelfs helemaal niet.) Maar een eerste indruk is nooit weg.


  Maak melding

 116. Als die hond een dek om heeft waarop zijn functie staat zal je toch geen afkeurende blikken krijgen?? Dan lijkt het mij volledig duidelijk dat die hond overal heen moet kunnen waar zijn baasje hem nodig heeft.

  Alles lijkt me opgelost met zo’n trainingsdek en zo’n stang als riem…


  Maak melding

 117. Een hele goedenmorgen lieve vrienden en vriendinnen, hier is de pleelieste van komende zaterdag!

  TITELARTIEST
  Sea of heartbreakRosanne Cash
  Catch the windDonovan
  Broke bluesmanLarry Garner
  ColoursDonovan
  Tip of my tonqueW.C. Clark
  Hey gypDonovan
  Shape I’m inEarl and Them
  Donna DonnaDonovan
  I’m what you needWillie Kent
  Goldwatch bluesDonovan
  Still means the world to meGreg Nagy
  Universal soldierDonovan
  Your heartaches are overPhantom Blues Band
  The ballad of GeraldineDonovan
  Tom cat bluesB.J. Hegen
  To sing for youDonovan
  OpheliaEarl and Them
  The war drags onDonovan
  Ballad of Blackman Township40 stitches later
  TurquoiseDonovan
  Drinkin’ doublesTexas Jamm Band
  Cattin’ outDonovan
  Never is a real long timeAnders Osborne
  JosieDonovan
  The letterShooter Jennings
  Remember the AlamoDonovan
  Yellow moonEarl and Them
  Ramblin’boyDonovan
  I need you tonightBuddy Guy
  Why do you treat me like you doDonovan
  Can’t go homeKing of the World
  Every man had his chainDonovan
  Love lightPaxton Norris  Maak melding

 118. Echte training is het eerste jaar nog niet aan de orde. Dan is het nog een gewone hond. Dus een stang of dekje zal hij niet hebben. We zien wel. Ik ben benieuwd.


  Maak melding

 119. Sorry was even weg, dank voor jullie uitleg wie weet drinken we deze zomer nog ergens wat op een terrasje, kunnen we bij babbelen


  Maak melding

 120. Goed idee Drama. Zo’n blindenstok lijkt me wel wat. Laatst werd me op de fiets toch al eens nageroepen. “Hé!!! Blinde!!!”


  Maak melding

 121. Nobel plan dat van die hond. Zou me van die blikken niet zo heel veel aantrekken. Heb meer waardering voor mensen die je aanspreken. Kun je gelijk uitleg geven.:).


  Maak melding

 122. Monsieur Joppuh, het is mij een waar genoegen u weer te mogen begroeten op het onvolprezen Weblog-Zwolle.
  De door u gepresenteerde pleelieste belooft weer een waar muzikaal spektakel morgenochtend.


  Maak melding

 123. Sommigen van jullie weten het al, anderen nog niet…
  Wij zijn onze studeerkamer weer aan het veranderen naar een babykamer!! Over zo’n 21 weken zal die weer gebruikt gaan worden.

  :D:D:D:D


  Maak melding

 124. Eva, dat is meer dan geweldig! Zo zie je maar, dat na een naar jaar het leven er weer helemaal anders uit kan zien. Markel en jij van harte gefeliciteerd.:D


  Maak melding

 125. Een hele goedenmorgen lieve weblogzwolle vrienden en vriendinnen. Het doet mij deugd dat de prominenten JanD en JJR ook weer aanwezig zijn om de pleelieste te beluisteren.! 🙂


  Maak melding

 126. Leuk:(

  Op internet doet de laatste uren een video de ronde van een mossel die op een keukentafel ligt. De schelp opent zich, de mossel kruipt naar buiten en trekt zich dan weer terug. Op de tafel rond hem/haar/hem (een mossel wordt geboren als mannetje, verandert later in vrouwtje en wordt dan weer mannetje) ligt zout. Mossel eet zout, luidt de titel. Niets is minder waar.

  Sommige mensen denken dat de mossel zijn tong uitsteekt en van zout houdt. Een mossel heeft geen tong. Hij eet door voedsel te filteren uit het water dat door zijn schelp stroomt.

  Wat we naar buiten zien komen is zijn ‘voet’, het lichaamsdeel waarmee hij zijn positie kan aanpassen en zich onder water in het zand ingraaft. De kijkers vinden het veelal een verschrikkelijk eng en vies gezicht. Zo’n vies lichaamsdeel, bah. Maar het is veel erger dan de kijkers vermoeden: Volgens de New Statesman zien we een marteling. Het zout zou voor het schaaldier voelen als zout dat in een wond wordt gewreven. De mossel weet niet waar hij is, noch wat hij doet. Hij probeert zich te redden.

  Er is nog iets anders dat de video ‘walgelijk’ maakt. Volgens de New Statesman kan het schaaldier een exemplaar betreffen van de Arctica islandica, in Nederland Noordkromp geheten. Die dieren kunnen honderden jaren oud worden. Sterker nog, het oudste levende dier dat ooit op Aarde werd gevonden was een Noordkromp die zijn 405e verjaardag had gevierd.

  Dit is dus wat de video waarschijnlijk toont: een eeuwenoud dier wordt per ongeluk doodgemarteld door een Amerikaan en de hele wereld kijkt verbaasd mee. Er klinkt afgrijzen over zijn uiterlijk of gelach om het trucje. De kijkers zijn net zo onwetend als de mossel zelf.  Maak melding

 127. Hemos pasado ook nog online? Of een andere babyboomer die de skaapies allang op het dreuge hef en zich daarom geen zorgen meer hoeft te maken of dat denkt?


  Maak melding

 128. Denk ik het niet, Elrey, die zijn waarschijnlijk allemaal met de camper op stap.;D Wel nog een typje uit de verloren generatie hier, van wie de schaapjes met de pootjes in de modder staan, maar die daarom nog niet zorgelijk is.;)


  Maak melding

 129. @Dame

  Ik vind het jammer dat ‘trollen’ zo makkelijk is geworden op weblogzwolle. Het is zo sneu.

  Ik weet dat jij wel oprecht betrokken bent en dat waardeer ik. Keep up the good work up! 😉


  Maak melding

 130. Een onderwerp waar ik me destijds behoorlijk over heb opgewonden. De Raad van State is het iig (deels) met me eens. Nu de uitsrpaak nog afwachten.
  Van RTV Oost:

  Kritiek Raad van State op ontruiming woningen Zwolle

  De gemeente Zwolle heeft een zware uitbrander gekregen van de Raad van State over de ontruiming van twee woningen voor studenten met een autistische stoornis. De Raad vond die maatregel, net als de Zwolse rechtbank, onnodig zwaar en buitensporig. Dat bleek vandaag op de zitting in Den Haag.

  De gemeente discussieert al jaren met de eigenaar van de woningen aan de Venestraat over het gebruik. Eerst wilde de eigenaar er studenten huisvesten, maar de gemeente voorkwam dat na bezwaren uit de buurt. Vervolgens kwam de eigenaar met een plan voor begeleid wonen voor autistische studenten. De gemeente liep ook niet warm voor dit plan, omdat het weer om studentenhuisvesting ging.

  Toen buurtbewoners merkten dat de eigenaar zijn plan toch had doorgezet, volgde er in opdracht van de gemeente een ontruiming die bij de autistische studenten hard aankwam. Volgens de eigenaar was de ontruiming onterecht, omdat dit begeleid wonen past binnen het geldende bestemmingsplan. De Raad oordeelt daarover binnen zes weken.  Maak melding

 131. @ Kickert…4 dagen achter elkaar een terugblik op die historische EK’88. Geweldige beelden. En…ik zag die snuiter met heel veel haar. Die kale verslaggever en veel spandoeken. Toen herinnerde ik me weer dat ik em bij me had in Hamburg 😉 In Munchen hadden we geen tijd voor spandoeken overigens. 25 jaar geleden alweer; waar blijft de tijd.


  Maak melding

 132. hoe is het mogelijk……………..ik mag weer wat posten

  WAT EEN GEZEIK HEB IK IEDERE KEER,DAN WEER WEL DAN WEER NIET,VIND ER ZO GEEN BAL AAN


  Maak melding

 133. File-info

  A28 van Hoogeveen richting Zwolle 0 km
  Twee rijstroken afgesloten tussen Zwolle-Noord en Zwolle-Centrum door Ongeval(len) HMP95.5–> HMP95.5 Deze file wordt langer.

  A28 van Hoogeveen richting Zwolle 2 km
  Stilstaand verkeer tussen Dalfsen en Zwolle-Centrum door Ongeval(len)


  Maak melding

 134. Pas de statistieken er maar weer op aan… Zwolle is vanaf vandaag weer wat veiliger geworden. Ik heb namelijk mijn EHBO-diploma gehaald!!! Volgende week ga ik op voor de BHV.


  Maak melding

 135. In Westenholte is trouwens al zo’n 3 weken de hoofdweg afgesloten. Toevallig hebben ze gisterenmiddag de weg alweer geasfalteerd. Daarvoor kon je er zelfs met de fiets niet doorheen. Lastig als je precies aan de andere kant moest zijn. Als ik met de auto boodschappen wilde doen, moest ik eerst Westenholte uitrijden en vervolgens via een andere ingang Westenholte weer in. Nog steeds, trouwens… Want de afzetting is nog niet weg.

  Waarom vertel ik dit?

  Gisteren hoorde ik een sirene door de straat komen. Ik wist dus, Oei, die gaat hier klemrijden. Ben snel naar buiten gehold om te kijken of ik ergens bij kon helpen. Gelukkig waren daar al 2 buurmannen die de afzetting al weg tilden. Het asfalt was zogezegd een paar uur daarvoor gestort, dus de ambulance kon gelukkig doorrijden!!
  Die ambulance had er niet een dag eerder moeten zijn, zeg maar, anders had die ook volledig moeten omrijden.

  Ik ben dus ook wel erg benieuwd hoe het gaat met het slachtoffer waar de ambulance voor kwam… Weet iemand dat??


  Maak melding

 136. Bericht door Zuid ski, op 26 juni 2013 om 17:23
  RIP Gibi!

  Onze ‘fluitneger’ is heengegaan. Rust zacht mi matti!

  Goeie gast, ik zal ‘m missen.


  Maak melding

 137. Gefeliciteerd Eva! Ook een resultaat van de studeerkamer;)
  BHV is best leuk, vooral als je dat met en aantal collega’s mag volgen.


  Maak melding

 138. Monsieur Joppuh.

  Heeft de heer J. Derksen u al medegedeeld hoe de pleelieste van komende zaterdag zal zijn samengesteld?


  Maak melding

 139. JeanJacques, zie onderstaand bericht.

  Goedemiddag,

  Ken jij dat ook? Dat wanneer je terug komt van vakantie je een volle
  mailbox hebt en je gelijk tot over je oren in het werk zit?
  Ik denk dat Johan daar deze week ook last van heeft. Zijn laatste loodjes
  als hoofdredacteur van VI.

  Misschien dat de playlist van zaterdag morgen in mijn mailbox zit, maar dan
  ben ik een dagje vrij (ben ik 1x per 2 weken op vrijdag)
  Dus de playlist ontvang je na het weekend in je mailbox.
  Mocht de playlist morgen binnen komen, dan zal mijn collega hem op de site
  zetten. Dus daar zou je alvast kunnen spieken. 😉

  En anders moet je je maar weer laten verassen komende zaterdag. Vanaf 3
  augustus wordt het tenslotte elke zaterdag een verassingsuitzending. 😉

  Alvast een heel fijn weekend en veel luisterplezier!

  groet,
  Miriam  Maak melding

 140. Goedenmorgen!

  Monsieur JeanJacques Rousseau, ik merk dat de heer JanD het antwoord al heeft gegeven maar ik ga zeker de site nog even checken of er iets bekend is, en anders moeten we ons morgen inderdaad maar aangenaam laten verrassen!


  Maak melding

 141. Nog steeds geen pleelieste, maar wel het album vd week… John Fogerty – Wrote a song for everyone. Met alle Creedence klassiekers herbewerkt en duetten met oa Foo Fighters en Bob Seger. Kortom, dit album heb ik maar vast besteld bij Plato want het klinkt errrrg lekkerrr.!
  🙂


  Maak melding

 142. Youp ontleedt weer eens een ultra-triest gegeven in mooi NL:

  Staatskloterij

  Commissarissen van Imtech hebben vorig jaar uit kostenoverwegingen de tussentijdse controle op de cijfers afgeschaft. Ondertussen werd het bedrijf voor honderden miljoenen genaaid door allerhande Polen en Duitsers en heeft het driekwart van zijn beurswaarde verloren. De commissarissen snurken rustig verder en ik vrees dat de stijf in het pluche zittende directie volgend jaar gewoon de beloofde bonus krijgt. Dit alles onder het motto: beloofd is beloofd.
  Sommige berichten geloof je inderdaad niet. Hoewel? Niemand is echt verbaasd. Commissariaten worden doorgaans ingevuld door vriendjes en vriendinnetjes van vriendjes van vriendjes van vriendjes van vriendjes. De hoogste baas van een bank, die zijn bedrijfje ooit van binnenuit systematisch beroofd heeft, wordt commissaris bij een grote zorgverzekeraar en knijpt beide oogjes liefdevol toe als hij ziet dat de verzekeraar vooral buitengewoon goed voor zichzelf zorgt.

  Ons kent ons. In Laren, Blaricum of Bloemendaal wonen ze tweehonderd meter van elkaar. Beter een goede buur dan een verre vriend. In de weekenden staan ze langs hetzelfde hockeyveld hun zonen en dochters aan te moedigen of slaan ze met elkaar een balletje op een of andere onbetaalbare golfclub. Het lidmaatschap van die golfclub trekken ze af. Van de hockeyclub zijn ze allebei sponsor. En ze lezen allemaal de NRC, glimlachen om dit stukje en weten: het is veel erger dan die Youpie schrijft. Ze zullen er geen boos ingezonden briefje aan besteden. Slapende honden moet je namelijk vooral laten tukken. Keurige mensen. Geen fraudeurs. Alles volgens afspraak. Ze klappen beschaafd in het Concertgebouw, alwaar ze ook een en ander in de melk te brokkelen hebben. Net als dat ze als een van de eersten naar het pas geopende Rijksmuseum mochten. Als vriend! Kunstminnaar.

  Dat ze nog geen Appel van een Vermeer kunnen onderscheiden kan niemand wat schelen. Zeker de directeur van het Rijksmuseum niet. Die toont diep respect en ontvangt met een middeleeuwse buiging het gegeven geld, waar de dure meneer of mevrouw in de vriendenkring weer mee mag pronken. En op de culturele sponsoravondjes zien de mecenassen elkaar en kunnen ze weer lekker verder netwerken.
  In mijn jeugd had je de 200 van Mertens. Deze vakbondsman opperde eind jaren zestig van de vorige eeuw dat een kleine tweehonderd vooraanstaande blaaskaken het land bestuurden en er zelf absoluut niet armer van werden. Ik vrees dat het er nu honderd zijn. Of misschien zelfs vijftig. Transparantie is een van de meest misbruikte woorden van de afgelopen vijf jaar. De wereld en vooral de zakenwereld is schimmiger dan ooit. Corpsballen schouderkloppen elkaar enthousiast het leven door en hun kinderen nemen het te zijner tijd over.

  De commissarissen van Imtech blijven genoegzaam hangen. Buiten de toezichthouders uit het zakenleven heb je ook nog de commissarissen uit de politiek: de Elco Brinkmannen, Loek Hermansen en Robin Linschotens. Stuk voor stuk aalgladde en vooral ongrijpbare gladjakkers. Vooral die Robin Linschoten. Hij was niet alleen commissaris bij Scheringa, maar ook nog bestuurder van Dirk zijn louche bankje. Soms zien we Robin op televisie serieus praten tegen zielige Tros-leden en dan proesten bij ons thuis de schilderijen zichzelf van de muur.
  Zal de Staatsloterij trouwens ook een Raad van Commissarissen hebben? En zullen deze ongetwijfeld afgestudeerde mensen voor ze de klus accepteerden zich verdiept hebben in deze criminele organisatie?

  Dat wij domme gokkers niet wisten dat ook de niet verkochte loten in de prijzen vielen vind ik logisch, dat de directie uit lijfsbehoud zijn muil hield snap ik ook nog een beetje, maar de commissarissen? Die waren toch aangenomen om toezicht te houden? Die hebben zich toch verdiept in het doen en laten van dit goksyndicaat? En die treden, nu blijkt hoe louche en stinkend de zaak is, toch gewoon af? Dit soort ranzige functies wil je toch niet op je cv? Ik vrees dat alles gewoon doorgaat. Net als bij Imtech. Ze dronken een glas, deden een plas en alles bleef zoals het was. Of zal de directeur van de Staatsloterij vanwege ondraaglijke wroeging zijn ontslag indienen? Zijn opvolger staat al te trappelen. Wie dat is? Diederik Stapel.  Maak melding

 143. File in de buurt:

  A28 Zwolle -> Hoogeveen
  Tussen afrit Ommen en afrit Nieuwleusen.

  + 6 min. 2,7 km – (L) Langzaam rijdend tot stilstaand verkeer  Maak melding

 144. Voor de liefhebbers heb ik alsnog de pleelieste van afgelopen zaterdag: 🙂

  TITELARTIEST
  Still fighting the warSlaid Cleaves
  Bad newsClarence Carter
  Feeling goodAynsley Lister
  Sunday morning coming downHank Ballard
  HeroesGuy Clark
  SometimesThe Facts Of Life
  Bad moon risingJohn Fogerty
  Tennessee waltzOtis Redding
  Take my mother homeWatermelon Slim
  Don’t let me cross overRalph Lamar
  The bittersweetMarcus Bonfanti
  I’ll release youTed Taylor
  Dark end of the streetPaul Rose
  Sweet music manMillie Jackson
  CavalcadeCold Satellite
  Tell me my lying eyes are wrongJames Carr
  Wish someone would careIrma Thomas
  I hate youBobby Bland
  Someday never comesJohn Fogerty
  Sweet dreamsEsther Phillips
  Soul of a manRamblin’Jack Elliott
  When I stop dreamingEtta James
  It’s harder nowWilson Pickett
  Funny how time slips awayDorothy Moore
  House of the rising sonTim Hardin
  Little lonely summer girlDavid Box
  Whole lotta lonelyBettye LaVette
  Oh, what a feelingTommy Tucker
  I could cryJunior Wells
  Goodbye babySolomon Burke
  Who’ll stop the rainJohn Fogerty
  She’s the oneThe Chartbusters
  End of the worldNancy Sinatra
  That’s the way love isDel Shannon
  Ramblin’manAllman Brothers Band
  I liedJimmy Holiday
  I can sing a rainbow / Love is blueThe Dells
  Around the cornerBen E. King
  I love you more than you’ll ever knowBeth Hart


  Maak melding

 145. Hans, Kees, Jan, Henk, Joop, Theo, Piet, Wim, Klaas, om maar een paar ooit zeer populaire en nu bijna vergeten niet-Engelse jongensnamen te noemen. Tip Eva: check even op de lijst populaire namen, zodat je niet per ongeluk een naam geeft die straks half Nederland blijkt te hebben.


  Maak melding

 146. Dan vallen de namen die ik net noemde af. Wat past bij Rosalie is ook kwestie van gevoel. Ikzelf zou bv dan niet kiezen voor een naam met dezelfde klinkers. Kom je op een naam als Victor, Vincent, Mick, Miro, Billy, Gijs, Pim of natuurlijk gewoon Dick :). Leuk om namen te kiezen.Blijft altijd lastig, maar zodra het kind er is, maakt het eigenlijk weinig meer uit. Je went snel aan een naam.


  Maak melding

 147. Lodewijk waar zit je Lodewijk waar ben je
  Lodewijk waar blijf je, Lodewijk ik ken je
  Je houdt me voor de gek en waar ik ook kijk
  Geen Lodewijk, Lodewijk, Lodewijk

  Daar zit ie
  Waar
  Daar
  Daar is ie, waar
  Hier
  Is ’t echt
  ’t Is echt
  Lodewijk is terecht


  Maak melding

 148. Leen is tegenwoordig meer een meisjesnaam, denk ik…

  @Dame; Ik bedoel maar, een jongensnaam zoeken is bizar lastig. Niet te stoer, geen 13-in-1-dozijn, niet Engels, het liefst Hollands, graag zonder aardappel. Oftewel… We zijn er nog LANG NIET uit!!!


  Maak melding

 149. Eva,
  Julian, Maarten, Matthijs, Marcel, Joop, Johan, Hans, Ruben, Roel, Henk, Hendrik, Louis, Gunther, Juan, Pedro, Serafin, Peter, Willem, Wim, Piet, Karel, Charles, Jean Jacques! 🙂


  Maak melding

 150. Waar ik geboren ben, werd een zoon die naar zijn vader was vernoemd, aangesproken met “broer”. Die naam hield die arme ziel dan zijn hele leven.;D


  Maak melding

Reageer