Be Quick speelt zich thuis veilig

Zwolle – Be Quick heeft zich zaterdagmiddag veiliggespeeld. Na een aantal zeer spannende maanden heeft het zich op eigen kracht gehandhaafd door te winnen van ASC. Daardoor speelt het team van Arnie Pot volgend jaar opnieuw in de tweede klasse.

Voor de thuisclub stond er deze middag veel op het spel. Be Quick speelde voor een veilige plek en wil de nacompetitie ontlopen. Dat is duidelijk anders bij de tegenstander uit Dalfsen. De Dalfsenaren zijn het kampioenschap misgelopen, maar weten zich al zeker van de nacompetitie. Be Quick staat vanmiddag opnieuw met een zeer jong team in het veld. Keeper Raymon Thalen springt er met 37 flink bovenuit. Van de veldspelers heeft alleen Wim Nijburg de leeftijd van 21 jaar bereikt. Het verschil in instelling wordt aan het begin van de wedstrijd direct duidelijk. Be Quick, met een zeer jong team gestart vanmiddag, straft de matte houding van ASC direct af. Binnen een kwartier staat het 2-0 door doelpunten van Talha Özen en Sander Aarten.

De rest van de eerste helft verloopt voor de roodzwarte thuisclub probleemloos. ASC is nauwelijks bezig met het stichten van gevaar. Na de rust laat de wedstrijd een ander beeld zien. ASC  komt, met wat wissels, veel beter voor de dag en staat ineens veel vaker in de buurt van keeper Raymon Thalen.  Toch is het Be Quick dat weer aan scoren toekomt. Een mooie voorzet van Wim Nijburg wordt door Talha Özen binnengetikt: 3-0. Er is opluchting op de tribunes, want het gevoel dat het niet meer misgaat overheerst. ASC wil het echter niet op een nog grotere nederlaag laten uitlopen en blijft het doel van Be Quick bestoken. Een inzet van Floris Meerveld wordt nog knap door keeper Thalen weggewerkt, maar een afvallende bal wordt in de 77e minuut door Bas Klei binnengeschoten en daarmee is het: 3-1.Voor Be Quick zal het echter niet meer misgaan:  Jan-Willem van Veen knikt de bal in de 84e minuut bovendien nog in het eigen doel en hij tekent daarmee onbedoeld voor de eindstand: 4-1.

Vreugde in het Be Quick kamp na het laatste fluitsignaal. Bij de eindafrekening is het ploeg met 36 punten op plaats zeven geëindigd. Vooral het laatste deel van het seizoen was goed: 23 punten uit 11 wedstrijden. Het is een compliment voor Arnie Pot en de andere stafleden dat ze de jonge ploeg vanaf plaats dertien in de winterstop richting plaats zeven hebben gekregen. Pot na afloop:  “Fantastisch dat het gelukt is. We hebben vandaag gedaan wat we moesten doen.” Verdediger Floris Blom benadrukt eveneens de teamprestatie: “Als collectief hebben we het goed gedaan en naar behoren gespeeld. We zijn de afspraken nagekomen en dat wordt beloond. Na de rust was het van onze kant wel wat slordiger. Dat gold voor mijzelf ook.” Na afloop van de wedstrijd gaat Arie Smit nog op de schouders. Hij neemt definitief afscheid als eerste elftalspeler. Namens Be Quick: Arie bedankt!

Opstelling Be Quick: Raymon Thalen, Rik Reuvekamp, Bjorn Velda, Floris Blom, Rutger Minkjan, Mehran Ali Pour Asli, Frank Oosterhof, Talha Özen (Joshua Rahajaan) , Wim Nijburg (Arie Smit) , Cas Duiker (Bas Buimer) , Sander Aarten.

Artikel delen:

Reageer