Moeders in Ronald McDonald Huis in het zonnetje

Zwolle – McDonald’s verzorgde op 12 mei een Moederdagontbijt in het Ronald McDonald Huis Zwolle. Daarnaast ontving het Huis een cheque ter waarde van dertig McDonald’s-diners voor gezinnen verblijvend in het Ronald McDonald Huis. Dit gebaar stond in het teken van het Moederdagontbijt dat McDonald’s jaarlijks verzorgt voor de moeders verblijvend in de Ronald McDonald Huizen door heel Nederland.

 

12-05-2013_moeders_krijgen_onbijt_in_rmh.jpg
McDonald’s overhandigt een cheque ter waarde van dertig McDonald’s-diners voor gezinnen verblijvend in het Ronald McDonald Huis Zwolle.
 
McDonald’s is zeer betrokken bij de samenleving en het Ronald McDonald Kinderfonds in het bijzonder. Met dit Moederdagontbijt zet McDonald’s ieder jaar de moeders in de Huizen in het zonnetje. Daarnaast hoopt het met de aangeboden diners dat ook de andere gezinsleden die in de Huizen verblijven wat afleiding krijgen. Naast de moeders in het Ronald McDonald Huis Zwolle werden ook in andere Ronald McDonald Huizen in Nederland moeders verrast met een feestelijk ontbijt. Veel McDonald’s medewerkers zijn actief als vrijwilliger en in elk Ronald McDonald Huis zit een Franchisenemer in het bestuur. Het Ronald McDonald Kinderfonds laat families in tijden van ziekte dichtbij hun kinderen zijn. Door de vijftien Ronald McDonald Huizen die Nederland rijk is, kan het Ronald McDonald Kinderfonds jaarlijks 65.000 overnachtingen verzorgen. Hierdoor kunnen jaarlijks ruim 4.600 gezinnen dichtbij hun zieke kind zijn.
 

Het Ronald McDonald Kinderfonds en haar partner McDonald’s wilden Moederdag ook dit jaar niet ongemerkt voorbij laten gaan. In Philadelphia, Pennsylvania (VS) is in 1974 met steun van een lokale McDonald’s vestiging het eerste Ronald McDonald Huis geopend. In 1982 besloot McDonald’s Nederland, geïnspireerd door het Amerikaanse voorbeeld, tot de realisatie van een Ronald McDonald Huis in Nederland. Inmiddels heeft Nederland met vijftien Huizen de hoogste dichtheid van Ronald McDonald Huizen ter wereld.

Artikel delen:
Reactie 1

Reageer