Triade knap 15e in wedstrijd Eredivisie Triathlon

Zwolle – Het herenteam van TV Triade is het nieuwe eredivisieseizoen goed begonnen. Tijdens de openingswedstrijd in Enschede stonden twee korte triathlons op het programma. 

In de individuele ochtendserie wisten alle teamleden hun tijd van vorig jaar te verbeteren. Han Peter Lucas finishte na 23.27 minuten als 45e, gevolgd door Peter van Grootheest (23.31, 48e), Sebastiaan van den Berg (24.09, 61e) en Geert Jan Vos (24.48, 67e). Dat leverde een 17e plek op in het tussenklassement. De verschillen tussen de teams waren echter maar klein en dus moesten de Zwollenaren ’s middags bij de teamwedstrijd opnieuw tot het uiterste. De 475 m zwemmen werd in een mooi treintje afgelegd, maar het fietsen (19 km) verliep iets chaotischer. Het natte wegdek zorgde voor geglibber en voorzichtigheid in de vele bochten.

Tijdens de afsluitende 5 km lopen kon er weer goed samengewerkt worden, waarna het team in een tijd van 56.26 minuten over de finish kwam. Dit bleek goed te zijn voor een 15e plek in de middagserie en ook in het eindklassement leverde dit een keurige 15e plek op. 

Teamlid Frank Eggink deed in Enschede mee met de individuele 1/8 triathlon. Ook hij bleek goed in vorm te zijn en behaalde met een tijd van 58.47 de 3e plaats. Clubgenote Saskia Bekhuis behaalde bij de dames eveneens een podiumplek: zij werd 2e in 1.08.00 uur.
Artikel delen:

Reageer