Handbaldames Zwolle naar halve finale

Deventer/Zwolle – Zondag 12 mei 2013 stonden de dames van Zwolle vroeg op om richting Deventer te gaan om daar de tweede ronde van het bekertoernooi te spelen.

Na het kampioenschap en het promoveren naar de 1e klasse was de strijdlust van de Zwolse dames nog ruim aanwezig toen ze 2 weken geleden de eerste ronde met drie overwinningen naar huis gingen. Deze week was de 2e ronde aan de beurt en de tegenstanders waren Wijhe 2 en Wesepe 2. Wesepe 2 kon dit jaar voor de 3e keer op rij kans maken op de beker, waardoor zij als kanshebbende een grote tegenstander waren. 2 wedstrijden moesten gespeeld worden, elk een half uur. De eerste wedstrijd was tegen Wijhe, Zwolle begon met hun eigen spel, snelheid, variatie in het spel en vlugge aanvallen. Helaas kwam er na verloop van tijd een boel gezeur op elkaar, waardoor het spel er niet leuker op werd. Toch wisten de dames het tot een goed einde te maken. Zwolle heeft de wedstrijd tegen Wijhe gewonnen.

De tweede wedstrijd was tegen Wesepe. Dit was best even lastig, aangezien Zwolle net een wedstrijd gespeeld had en meteen door moest. Dit kon natuurlijk ook een voordeel zijn.  
Wesepe 2 begon ontzettend sterk aan het spel en kwam daardoor ook al gauw op een voorsprong van 2 – 0 . Zwolle herpakte het eigen spel en kon het omkeren voor een eigen voorsprong van 4 – 3. Het was ontzettend spannend en beide ploegen waren aan elkaar gewaagd. Uiteindelijk wisten beide teams nog een aantal doelpunten te maken, maar wist Zwolle toch te winnen met 7 – 5. Dit betekend dat Zwolle ongeslagen door gaat naar de halve finale en dus nog steeds strijdt om de beker.

Artikel delen: