Herinrichting Stationsweg van start gegaan

Zwolle – Maandag 13 mei jl. is aannemer Van Gelder in opdracht van de gemeente Zwolle gestart met de herinrichting van de kruising Stationsweg / Burgemeester van Roijensingel. Naar verwachting zijn de werkzaamheden eind mei gereed. De kruising blijft tijdens de werkzaamheden toegankelijk voor verkeer.

logo_zwolle_top.jpg 

De aanpassing heeft tot doel de doorstroming, overzichtelijkheid en veiligheid op de kruising te vergroten. Daartoe heeft het college van B&W begin april besloten naar aanleiding van onderzoeksresultaten en bewonersreacties. De aannemer start met het verplaatsen van het huidige (nieuwe) zebrapad naar rechts. Op de ontstane ruimte komt een duidelijke uitrit voor fietsers uit de Van Nagellstraat. Fietsers krijgen hierdoor ook opstelruimte op de middengeleider. Om te voorkomen dat de oude voetgangersoversteekplaats nog langer (informeel) gebruikt wordt, verdwijnt deze volledig. De op- en afritjes worden weggehaald, de middengeleider wordt verhoogd en de groenstrook aan de singelkant wordt doorgetrokken. Daarnaast krijgen fietsers op de Van Roijensingel (vanuit de Sassenpoortenbrug) op de kruising een eigen opstelvak. Via een bord wordt het verkeer op de Van Roijensingel geattendeerd op voorsorterende fietsers. De werkzaamheden op de rijbaan vinden plaats buiten spitstijden; tussen 9.30 en 15.00 uur.

De kruising maakt onderdeel uit van de looproute van het station naar de binnenstad. De verbetering van deze looproute is een van de acties die voortvloeit uit het Ontwikkelingsprogramma Binnenstad 2020. Gastvrijheid vormt daarin de rode draad. Gastvrijheid is de kunst om mensen het gevoel te geven dat ze welkom zijn. En dat is precies wat Zwolle met haar binnenstad voor ogen heeft. Zwolle heeft dan ook de ambitie dat het Zwolse stadshart in 2020 een bestendige plek heeft in de top tien van meest gastvrije steden.

Artikel delen:
Reacties 2
 1. Maar die kruising is vorig jaar toch aangepast?

  Toen hebben ze het zebrapad verplaatst, en nu gaan ze het weer anders doen.

  De gemeente weet volgens mij ook niet echt wat ze willen..

  En als ik eerlijk ben is het in Zwolle al lastig rijden met al die fietsers, als je nu weer fietsers hebt op dit punt die je kruisen ben ik bang dat er op de duur nog meer ongelukken komen.

  Hoop dat ze over dit plan goed hebben nagedacht, zodat het kruispunt niet voor de 3’e keer straks aangepast moet worden. 8)


  Maak melding

Reageer