Stef Nijland tekent voor drie jaar bij PEC Zwolle

PEC Zwolle heeft Stef Nijland gecontracteerd. De 24-jarige aanvaller komt over van PSV en tekent een driejarig contract. Nijland is na Kamohelo Mokotjo de tweede zomeraanwinst van PEC Zwolle. 
 
logo_pec_zwolle.jpg 
Nijland maakte in 2007 zijn debuut voor FC Groningen, waarvoor hij in totaal 23 wedstrijden speelde in de competitie. Na één seizoen in Groningen te hebben gespeeld maakte de aanvaller de overstap naar PSV. Voor de ploeg uit Eindhoven kwam hij in vijf seizoenen achttien keer in actie. Tussendoor werd hij door PSV verhuurd aan Willem II, N.E.C. en het Australische Brisbane Roar FC. De aanvaller kijkt uit naar zijn periode in Zwolle: ,,Na een oriënterend gesprek met Gerard Nijkamp en Ron Jans heb ik een goede indruk gekregen van hoe de club te werk gaat. PEC Zwolle heeft zich dit seizoen met attractief voetbal vrij eenvoudig staande gehouden in de Eredivisie. De afgelopen jaren ben ik van club naar club gegaan en voor mij was het erg belangrijk dat ik naar een team ging, waar ik aan spelen toe kan komen. Ik kijk er erg naar uit om een onderdeel te zijn van deze ploeg.”

Ook is Nijland te spreken over Ron Jans: ,,Ik heb één seizoen met Ron Jans gewerkt toen ik nog bij FC Groningen speelde. Deze samenwerking heb ik als prettig ervaren. Wat ik waardeer aan Ron Jans is dat hij duidelijk is. Uit de recente gesprekken die we gevoerd hebben spreekt ook veel vertrouwen.” Technisch directeur van PEC Zwolle Gerard Nijkamp is erg tevreden met de komst van Nijland: ,,Stef is een zeer talentvolle jonge voetballer met veel potentie. Wij zijn blij dat hij heeft besloten om naar PEC Zwolle te komen. Hij krijgt hier de ruimte om zich verder te ontwikkelen.”

Artikel delen:
Reacties 17
 1. Kan niet voetballen, is alleen zover gekomen door zijn vaderrrrrrrrrrrrrr.
  Houterig, speelt met 2 benen in 1 broekspijp  ⚠️ Meld

 2. Hannes, je raakt kant nog wal.

  Ron Jans laat echt geen spelers halen waarvan hij de potentie niet ziet. Ook al scoort deze Nijland niet veel in de 1e elftallen, hij is zeer dienende speler.


  ⚠️ Meld

 3. @Hannes

  ?én van de gouden regels van de transfermarkt is het halen van spelers met een ‘deukje’.

  De club heeft daar goede ervaringen mee gelet op spelers als Moisander, Boerrigter en Van den Berg.

  PSV legde in 2009 4 miljoen euro voor Stef Nijland neer. De jongen is niet doorgebroken bij PSV, maar dat heb je bij zo’n koopclub.

  PEC haalt hem transfervrij en met liefde en aandacht en natuurlijk gewoon keihard werken denk ik dat het talent er in Zwolle wel uit zal komen.


  ⚠️ Meld

 4. Ja Hannes deze reactie had je eerder ook al geplaatst. Vroeger hadden we een bijnaam voor iemand die nietszeggende reacties plaatste en wel lul-hannes.


  ⚠️ Meld

 5. Ik krijg het idee dat niemand het echt eens is met Hannes….en om eerlijk te zijn: ik ook niet!! :D:D:D:D

  PEC lijkt me niet echt een club die in staat is om vele miljoenen neer te leggen voor grote talenten en moeten het dus hebben van het kopen van dit soort spelers, in de hoop dat ze weer opleven bij PEC.

  Opzich ben ik wel erg benieuwd wie er nog meer worden toegevoegd na Mokotjo en Nijland.
  Dit schept verwachtingen voor meer…;)


  ⚠️ Meld

 6. Wat is er waar van die geruchten dat PEC weer met Klaus Allofs in gesprek is over een verdediger die afgelopen seizoen al eerder door Wolfsburg aan een andere Bundesligaclub was uitgeleend?
  Ben echt benieuwd over wie het gaat, heb nog even op de site van Wolfsburg gekeken maar kon niets vinden.


  ⚠️ Meld

 7. PEC Zwolle verwacht nog deze maand tot een meerjarige contractverlenging te komen met Darryl Lachman.

  Bron: AD sportwereld


  ⚠️ Meld

 8. Zwolleerder whahahaha, jij maakt het echt leuk. Wie is hier nu de negatieve zuurpruim?? whahahaha. Sorry, kan je nu niet meer serieus nemen, als ik dit al kon. Pannenkoek!!


  ⚠️ Meld

 9. PEC Zwolle doet een poging de huurlingen uit Duitsland langer te behouden/kopen

  Denni Avdic is overbodig geworden bij Werder Bremen, hierdoor bestaat de mogelijkheid dat hij alsnog bij PEC kan blijven. PEC is in onderhandeling met Werder om zijn contract te laten onbinden voor prettig prijsje. Hij is nu nog gebleseerd aan zijn knie en wil graag ook in zwolle herstellen.

  De andere huurling Klich wil PEC langer huren(na komend seizoen transfervrij). Klich zelf ziet geen toekomst bij Wolfsburg en ziet langer verblijf in Zwolle graag snel beklonken worden.

  Bron:Transferboulevard  ⚠️ Meld

 10. Programma voorbereiding bekend:

  donderdag 20/6/13
  eerste training

  donderdag 27/6/13 19.30 uur:
  Selectie Zwolle-Zuid – PEC Zwolle (Zwolle)

  zaterdag 29/6/13 16.00 uur
  Olympia ’28 – PEC Zwolle (Hasselt)

  dinsdag 2/7/13 19.30 uur:
  SV Hatto Heim – PEC Zwolle (Hattem)

  vrijdag 5/7/13 13.00 uur
  Persdag PEC Zwolle

  zaterdag 6/7/13 16.00 uur:
  FC Emmen – PEC Zwolle (Hoogeveen)

  dinsdag 9/7/13 19.30 uur:
  Telstar – PEC Zwolle (locatie nnb)

  vrijdag 12/7/13 19.30 uur:
  PEC Zwolle – BVO Eredivisie/Buitenland

  woensdag 17/7/13 19.30 uur:
  Werder Bremen – PEC Zwolle (Lohne, Duitsland)

  dinsdag 23/7/13 19.00 uur:
  VfL Wolfsburg 2 of BVB Dortmund 2 – PEC Zwolle (Marienfeld, Duitsland)

  vrijdag 26/7/13 19.00 uur:
  PEC Zwolle – Ross County (Zwolle)

  zaterdag 27/7/13 13.00 uur
  Open Dag PEC Zwolle, met aansluitend afscheidswedstrijd Arne Slot (Zwolle)

  zaterdag 3/8/13 19.45 uur:
  Start Eredivisie  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.