Wethouder biedt fototentoonstelling aan de stad aan

Ter gelegenheid van de oplevering van de 50.000ste woning in Zwolle opende Wethouder Gerard van Dooremolen maandagmiddag de fototentoonstelling met de titel ´In Zwolle staat een huis´. “Dit hoogtepunt wil ik vieren, niet alleen met de bewoners van de 50.000ste woning en prominente Zwollenaren, maar met de hele stad. De gemeente Zwolle biedt de bewoners en bezoekers van Zwolle als cadeau deze reizende fototentoonstelling aan.”

De 50.000ste woning staat symbool voor de groei, ontwikkeling en vernieuwing van Zwolle, aldus de wethouder. De fototentoonstelling laat zien welke ontwikkeling Zwolle heeft doorgemaakt in de loop der jaren, van de periode van voor de oorlog tot heden: de 50.000ste woning.

 

In Zwolle staat een huis

De fototentoonstelling heeft de titel ´In Zwolle staat een huis´ gekregen naar het lied dat Wim Kan heeft gezongen toen de 1 miljoenste naoorlogse woning in Zwolle in 1962 werd opgeleverd.

De fototentoonstelling is gratis te bekijken in de hal van het stadhuis. Vanaf 1 augustus is de tentoonstelling te zien in de hal van het stadskantoor.

De tentoonstelling is tot stand gekomen met (financiële) steun en hulp van ondermeer de Zwolse woningcorporaties, het Concilium (marktpartijenoverleg), architecten, het Oversticht, het Historische Centrum en het Deltion College.

Artikel delen: