Ingebruikname Overijsselse Energiebus

Zwolle – Op donderdagavond 16 mei wordt om 19.00 uur de Overijsselse Energiebus officieel geopend door wethouder Dannenberg bij het wijkcentrum De Weijenbelt in Berkum. Dit is tevens de officiële start van de Verbeter & Bespaar wijkaanpak. 

Deze aanpak heeft als doel om woningeigenaren uit Berkum te helpen bij het besparen van energie in huis. Om 19uur opent wethouder Dannenberg de Overijsselse Energiebus op feestelijke wijze. Daarna kunt u, als inwoners van de wijk, in de Overijsselse Energiebus terecht voor hulp bij energiebesparing in huis. U kunt een energieadvies krijgen of hulp bij het aanvragen van een duurzaamheidslening of isolatiepremie. Ook zijn er een aantal lokale installateurs, bouw- en isolatiebedrijven aanwezig die er hun producten tonen en offerten kunnen uitbrengen. Let ook op de speciale aktie’s die avond. U kunt u daarnaast aanmelden als energie ambassadeur.

De Overijsselse Energiebus is onderdeel van de Wijkaanpak van Verbeter & Bespaar – Zwolle. Tijdens de wijkaanpak in de Zwolse wijken worden woningeigenaren geadviseerd hoe zij in hun woning het beste energie kunnen besparen. Zo vinden woningeigenaren op de website van Verbeter & Bespaar – Zwolle welke energie- besparende maatregelen per type woning uit de wijk het meest effectief zijn. De wijkaanpak loopt tot en met 2015 en zal in die tijd ook de andere Zwolse wijken aandoen. Verbeter & Bespaar- Zwolle in een initiatief van de gemeente Zwolle.

Artikel delen: