Minke Kraijer exposeert in Biebcafé

Zwolle – Tot en met 29 mei exposeert Minke Kraijer met haar werk in het Biebcafé van de Bibliotheek Zwolle Centrum. De expositie ‘Figuratie’ bestaat uit een serie figuurlijke en abstracte werken, waarin soms wordt gecombineerd met andere natuurlijke materialen. Zaterdag 18 mei geeft de kunstenares een toelichting op haar expositie.

 

minke_kraijer1.jpg 

 

Na enige jaren heeft de bekende Zwolse columniste het schilderen en tekenen weer opgepakt. In het begin schilderde Minke Kraijer met olieverf, maar langzamerhand is zij steeds meer acrylverf gaan gebruiken. Haar werk is zowel realistisch, figuurlijk als abstract. Bij het figuurlijke en abstracte werk worden soms ook andere materialen als ribbelkarton, touw, fijn of grof zand gebruikt. De maten van doeken verschillen nog wel eens maar het resultaat is dan ook steeds weer verrassend en kleurrijk.

Minke Kraijer

Dagen achtereen kan Minke Kraijer achter de computer of haar schildersezel zitten. Naast het schilderen en het schrijven van gedichten en verhalen werkt ze mee aan de jaarlijkse Overijsselse scheurkalender en verschijnt de wekelijkse columnZwolse proaties in de De Peperbus. Elk najaar verzorgt zij bovendien de Zwolse Taal en Cultuur Cursus. Hiermee draagt zij bij aan het behoud van de Zwolse streektaal, een stukje cultureel erfgoed.

 

Kunstenaar aan het woord

Zaterdag 18 mei geeft Minke Kraijer tussen 14.00 en 15.00 uur een toelichting op haar werk en gaat met belangstellenden in gesprek over haar schilderijen. De entree is gratis.

 

De expositie ‘Figuratie’ is tot en met 29 mei gratis te bezichtigen tijdens openingstijden van de Bibliotheek Zwolle Centrum (Diezerstraat 80).

Artikel delen:

Reageer