Schoolkorfbaltoernooi met maar liefst 75 teams

Zwolle – Voor leerlingen uit de groepen 3 tot en met 8 van de Zwolse basisscholen wordt woensdag 15 mei het schoolkorfbaltoernooi gehouden. SportService Zwolle organiseert het toernooi dit jaar in samenwerking met korfbalvereniging Oranje Zwart. De strijd om het korfbalkampioenschap van Zwolle heeft van 13.30 tot 18.00 uur plaats op sportpark De Pelikaan, de thuishaven van Oranje Zwart.

Dit jaar hebben achttien Zwolse basisscholen gezamenlijk 75 teams ingeschreven, verdeeld over drie categorieën: groep 3/4, groep 5/6 en groep 7/8. Dit houdt in dat het een groot toernooi wordt met vele wedstrijden, die onder leiding staan van scheidsrechters van de Zwolse korfbalverenigingen Oranje Zwart en Sparta en leerlingen uit de sportklas van het Thomas a Kempis College. De organisatie hoopt dat er zoveel mogelijk kinderen, vrienden en familieleden aanwezig zijn om de deelnemende teams aan te moedigen om er een onvergetelijk evenement van te maken! De winnende teams van groep 5/6 en groep 7/8 plaatsen zich voor het provinciale kampioenschap schoolkorfbal, op zaterdag 1 juni bij korfbalvereniging Rigtersbleek in Enschede.

Alle Zwolse teams kunnen woensdag 15 mei ook kans maken op de Fair Play-prijs van SportService Zwolle. Alle teams houden elkaar gedurende het toernooi nauwlettend in de gaten op (on)sportief gedrag en hanteren daarbij de Fair Play-afspraken van SportService Zwolle. Respect hebben voor de tegenstander en voor de scheidsrechters, naleving van de regels en zuinig en netjes zijn met het materiaal zijn dergelijke afspraken. Het team met de meeste ‘sportieve punten’ wint aan het eind van de middag de Fair Play-prijs!

Artikel delen:

Reageer