Vierde editie Sander van Maastricht-toernooi

Zwolle – Vrienden van de in 2009 overleden Sander van Maastricht houden op 1 juni weer het voetbaltoernooi dat ter nagedachtenis zijn naam draagt. Plaats van handeling voor de vierde editie is sportpark De Weide Steen van WVF.

 

Het toernooi draagt de naam van een trouw lid van WVF, die op 25 april 2009 op 25-jarige leeftijd in het ziekenhuis in Utrecht als gevolg van een ernstige ziekte overleed. De laatste wens van Sander was dat er een toernooi georganiseerd zou worden ter nagedachtenis aan hem. Inmiddels is het toernooi een traditie geworden en wordt op 1 juni de vierde editie gehouden. Het toernooi begint om 9.30 uur en er spelen maar liefst 18 teams uit Zwolle en omstreken mee. Daarmee is het deelnemersveld gelijk aan vorig jaar en het jaar daarvoor. In drie poules van zes teams strijden zij om de eer. Ook dit jaar is er een vrouwencompetitie. Doel is het onder de aandacht brengen van het vrouwenvoetbal. De vrouwen strijden in twee poules om de prijzen. 

De organisatie van het toernooi is in handen van Robbie van Ankum, Merijn Kok en Dennis Schrijver, vrienden van Sander van Maastricht. “We willen er een gezellige, familiedag van maken en nodigen iedereen uit om een kijkje te nemen”, aldus van Ankum. Dat loont de moeite. Kinderen kunnen zich laten schminken, er is een springkussen aanwezig en nieuw zijn de lange opblaasbare hindernisbanen waar de teams moeten strijden om de prijzen. Verder wordt er op het terrein een grote legertent met daarin banken geplaatst. Van Ankum: “Daardoor barst het feest eerst buiten los.” In de tent is een tap en bakplaat met hamburgers en worsten op brood aanwezig. Vanaf 15.00 uur begint het feest waarbij de muzikale omlijsting wordt verzorgd door: DJ Henri Geerlings en Feestlift. Vanaf 17.00 uur treed Dominique Vos op. Van Ankum: “Het wordt ongetwijfeld een toptoernooi met een spetterend feest als afsluiting.”

Artikel delen:

Reageer