Willem Lucht woedend over politieke websites keuring

Eind mei heeft de Zwolse partij LEV-06 opdracht gegeven voor een onderzoek naar politieke websites van de Zwolse partijen. De partij van Willem Lucht (LWL) eindigde op een tiende en laatste plaats. Willem Lucht heeft zo zijn bedenkingen over de einduitslag:


© Pedro Sluiter Fotografie

‘De uitslag mag wel net zo vreemd zijn als de verkiezingsuitslag van maart 2006: we werden laatste en 10e op de top 10 lijst!! Dit is natuurlijk voor ons een hele grote tegenvaller en had er eerlijk gezegd niet verwacht dat mensen met diens opleidingen zo spreken over de LWL site! Het rapport Juryrapport Ranking the Site’s, (kennelijk kunnen ze geen Nederlands vertalen) is het schrift te klein om te lezen en twijfelachtig. Ten eerste omdat de voorzitter van de jury de webmaster is van groen links en dus eigenlijk geen eerlijk oordeel vellen kan over een partij die niet gelijk op een lijn zit met groen links!! Dan het feit dat de opdrachtgever LEV-06 zelf was kan ook niet als echt neutraal beschouwd worden!! In onze ogen is dat “rapport” rap naar de versnipperaar verdwenen.’

Artikel delen:
Reacties 18
 1. Die website is toch niet van deze tijd met die standaard buttons en knipperende dingen. Ik vind een diskwalificatie meer op zijn plaats.


  ⚠️ Meld

 2. Als juryvoorzitter heb ik ook al in het gastenboek op de site van de LWL gereageerd op de beschuldiging dat ik partijdig zou zijn. Ik ben inderdaad een van de webmasters van GroenLinks, dat was ook exact de reden dat ik geen (!) stemrecht had bij de jurering. Ik was puur een technische voorzitter, die als opdracht had het proces te bewaken.
  De juryleden die de cijfers hebben gegeven aan de sites, zijn geen van allen verbonden aan een politieke partij. Lev-06 zelf is ook absoluut niet betrokken geweest bij de jurering.
  Ik begrijp dat Willem teleurgesteld is, maar ik hoop dat hij de aanbevelingen alsnog ter harte wil nemen. Een website is inmiddels een belangrijk communicatiemiddel voor elke politieke partij. Als jury vonden we het heel leuk om Ranking the Sites te doen en we hopen dat Lev-06 volgend jaar wederom het initiatief neemt om dit te organiseren.

  Overigens is het rapport via Lev-06 op te vragen om in te zien.  ⚠️ Meld

 3. Ik heb de andere websites niet bekeken, maar de site van LWL is net zo lachwekkend als hij zelf. Wie helpt die man het licht zien.


  ⚠️ Meld

 4. Ben je de maker Bernard 😉 Maar even serieus, dat je hem prachtig vind mag hoor maar als politieke partij die serieus genomen wil worden kan het gewoon echt niet.


  ⚠️ Meld

 5. Hahahaha, Nee hoor. Maar hier staat een combinatie van standpunten bij elkaar, die je bij geen enkele partij in nederland zult vinden. Dat vind ik klasse.

  Enkele voorbeelden: Voor de doodstraf, maar in het gastenboek wordt dit zo sterk afgezwakt zodat er niets van overblijft.

  Voor een veilige buurt, maar tegen 30 km wijken :'(.

  Een ‘gastenboek’ wat voor het grootste gedeelte door de lijsttrekker zelf is volgeschreven.

  Echt, hier kan zelfs Wilders nog veel van leren!


  ⚠️ Meld

 6. Leuk die beelden over Willem’s “partijcongres” met zeker 3 bezoekers. Daar zou hij toch een conclusie uit moeten trekken. Als je dan vervolgens zelf moet zorgen voor respons in je gastenboek ben je of blind of wil je te graag iets wat onmogelijk blijkt…Zit echt vol verbazing zijn teksten te lezen. Zijn slogan zou beter zijn: simpel en rechtlijnig! Dekt zeker de lading en hij hoeft niet bang te zijn dat iemand “zijn” slogan “gebruikt”.


  ⚠️ Meld

Reageer