Zwolle wil finish etappe Vuelta

Zwolle – Wethouder Gerrit Piek maakte woensdagmiddag bij een persbijeenkomst in het Zwolse stadhuis bekend dat Zwolle zich zal inzetten om de Vuelta in de Overijsselse hoofdstad te ontvangen. De gemeente wil een initiatief van Zwolse wielerliefhebbers om een etappe van de Ronde van Spanje naar de stad te halen ondersteunen.

 

Als sportstad ziet Zwolle in de finish van een etappe van de Vuelta als één van de drie grote wielerrondes een evenement van belang. De komende periode zal wat burgemeester en wethouders betreft wel duidelijk moeten worden hoe groot het draagvlak in de stad en regio is om de Vuelta naar de stad te halen. Van belang is daarbij ook het financiële aspect. Zwolle kan voor een deel bijdragen aan de kosten voor het evenement, de komende tijd moeten aanvullende middelen gevonden worden.

Artikel delen:
Reacties 11
 1. Dat lijkt mij een hele goede zet! Nog mooier zou een tijdrit van naar Zwolle zijn. De hele dag wielrennen, prachtig!
  Mijn stem hebben ze 😀


  ⚠️ Meld

 2. Gesponsord door Het Binnenhof, de Sky High en de Tulp?

  Zodra die sport drugsvrij wordt verklaard door een onafhankelijke officiële instantie, moet men maar weer eens kijken naar het binnen halen voor stadspromotie. Zoals het er nu voor staat is dit zeker geen reclame voor Zwolle.


  ⚠️ Meld

 3. Leuk als zo’n evenement hier (in de buurt) komt, maar ik blijf het raar vinden dat de ronde van Spanje hier verreden moet worden. Als er maar geen overheidsgeld in gaat dat niet via een andere kant wordt terugverdiend.


  ⚠️ Meld

 4. Zodra die sport drugsvrij wordt verklaard door een onafhankelijke officiële instantie, moet men maar weer eens kijken naar het binnen halen voor stadspromotie. Zoals het er nu voor staat is dit zeker geen reclame voor Zwolle.

  Welke sport heeft dan wel zo’n verklaring?  ⚠️ Meld

 5. Graag dit bericht verwijderen. Wethouder Gerrit Piek heeft vandaag helaas bekend moeten maken dat Zwolle niet meer meedingt als finishplaats. De Stichting heeft voor een andere stad gekozen.


  ⚠️ Meld

 6. Ik las het net toen ik op de stentor ging kijken. Eerst las ik dit bericht, dacht leuk. Kom vervolgens bij de Stentor en stond dit bericht daar.


  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.