Tweede editie Bierenfestival Zwolle

Zwolle – Op 25 en 26 mei vindt het tweede Nederlandse bierenfestival plaats in Zwolle. Diverse Nederlands brouwerijen presenteren op het Gasthuisplein hun circa 40 bieren. Het festival vindt plaats in de week van het Nederlands bier, een initiatief om meer aandacht te geven aan, zoals de naam al zegt, het Nederlands bier.

streekbier_3.jpg

Na het succes van vorig jaar hebben organisatoren van ABT-café De Abdij, café De Gezelligheid en Pint regio Oost er weer zin in. Mede-organisator en voorzitter van biervereniging Pint regio Oost Emile Hoogterp: "Dit jaar hebben we er voor gekozen om vooral bieren te schenken van de kleinere brouwerijen, die je niet overal kunt verkrijgen. Wie kent bijvoorbeeld de bieren van Muifel, de Rooie Dop en Othmar? Nederland kent zoveel mooie bieren die we middels dit festival graag willen schenken. Veel mensen denken dat de lekkere bieren uit Duitsland of België moeten komen, maar kennen de lekkere bieren niet, die bij wijze van, bij de buren gebrouwd worden en dat willen we graag veranderen!".

Het  bierfestival vindt plaats op het Gasthuisplein (bierplein) te Zwolle, het plein voor ABT-café De Abdij en café De Gezelligheid. Zaterdag is het vanaf 14:00 tot 23:00 en zondag vanaf 14:00-19:00 uur.

Artikel delen:

Reageer