Benefietdag in Aa-landen voor Alp d’HuZes

Zwolle – 6 juni dan is het zover. 8.000 Nederlanders beklimmen de Alpe d’Huez in Zuid-Frankrijk. Al 9 jaar is deze berg de uitdaging voor Nederlandse fietsers. Niet alleen de beklimming op 6 juni maar ook het doel waarom deze berg bedwongen wordt. Onder de slogan "Opgeven is geen optie" halen de deelnemers enorm veel geld op voor de KWF Kankerbestrijding. Op 25 mei wordt in Winkelcentrum Aa-landen een benefietdag georganiseerd voor de Alp d’HuZes.

 

In Zwolle zijn er natuurlijk ook een boel mensen bezig om hun bedrag bij elkaar te krijgen. Zo ook Andrea Lodder (17) de jongste deelneemster van de ‘Alpenkanjers’ die dit jaar starten met 6 teams. Andrea is naast haar opleiding detailhandel bij Landstede werkzaam bij de Jumbo Aa-landen, Scholten tweewielerspecialist, Dierenambulance Zwolle en Stichting Greenthingz. Een bezige jonge vrouw die naast haar verplichtingen ook al een heel jaar stevig aan het trainen is om straks de berg op te gaan voor KWF. Dit avontuur is zij aangegaan met haar goede vriendin Barbara Goossens uit Veenendaal, die in hetzelfde team rijdt. Vorig jaar zijn zij als toeschouwers naar de Alp d’HuZes geweest en daar beloofde ze elkaar om dit jaar zelf te rijden.

In 2006 begonnen 66 deelnemers deze beklimming. Er zijn toen 61 fietsers 6x de berg op gefietst. Vanaf die tijd heet het evenement de Alp d’HuZes. Vorig jaar zijn er 8.000 fietsers vertrokken en samen hebben zij 32.231.747,35 bij elkaar gefietst voor KWF kankerbestrijding. De deelnemers zijn dan ook het hele jaar bezig met het organiseren van acties om per persoon minimaal 2.500,– bij elkaar te krijgen. http://deelnemers.opgevenisgeenoptie.nl/acties/andrealodder/andrea-lodder/donaties.aspx 

 

De extra uitdaging is dat Barbara op de hand-bike naar boven moet. Barbara heeft namelijk 16 jaar geleden haar been verloren als binnenvaartschippershulp. Dus het is een dubbele uitdaging voor haar. Het afgelopen jaar hebben deze twee kanjers elkaar steeds weer weten te motiveren om vooral door te gaan met trainen. Afgelopen weken hebben zij trainingsweekenden in de Ardennen en Zuid-Limburg gehad en voor de kilometers heeft Andrea 5 mei de 11 meren tocht gereden in Friesland. Ze zijn er helemaal klaar voor.

 

 

Maar naast hun fysieke klaar zijn moeten zij ook financieel klaar zijn. En daar gaan zij samen op 25 mei in Zwolle hard voor fietsen. In Winkelcentrum Aa-landen gaan zij in samenwerking met de Ondernemersvereniging een benefiet dag organiseren voor de Alp d’HuZes. Andrea werkt, net als Barbara, regelmatig voor de entertainment stichting ‘Greenthingz’www.greenthingz.nl. En samen met deze stichting en vele vrienden uit de fantasywereld zal er een ‘Fantasy en Middeleeuwse dag’ verzorgd worden in het winkelcentrum. Zo zal er kinderzwaardvechten zijn en zullen diverse fantasy en Middeleeuwse figuranten op ludieke wijze de mensen om een bijdrage vragen voor KWF kankerbestrijding. Zo kan je samen op de foto met Frodo het uiltje en zal Sneeuwwitje je appeltjes proberen te verkopen.

Trollen en groene goblins zullen zaadjes van klimplanten uitdelen aan gulle gevers. Ook zal er een tombola zijn waar loten á 1,= voor verkocht worden, dus je kan ook nog met iets leuks naar huis vertrekken. De loten worden door diverse fantasy figuranten te koop aangeboden.

Voor de tombola zijn er door de winkeliers van winkelcentrum Aa-landen en door Stichting Dierenambulance Zwolle producten beschikbaar gesteld.

Stichting Dierenambulance Zwolle stelt ook zijn Luchtkasteel springkussen beschikbaar om zoveel mogelijk geld bij elkaar te brengen. Andrea is al 9 jaar actief bij deze Stichting, als bijrijder op de ambulance. En op deze wijze bedankt de DAZ haar voor haar inzet als vrijwilligster.

Het Luchtkasteel en het zwaardvechten voor kinderen tot 12 jaar zal plaats vinden aan de kant van de Bolder. Deelname aan beide activiteiten bedraagt één euro. Ook kunnen de kinderen een  glitter-tatoeage of een prachtig geschminkte snuit laten verzorgen door twee professionele kinderschminksters .

 

Gedurende de dag zal er live muziek zijn van Hangspeler Rob Verheul http://www.myspace.com/robverheulpercussie en Menno van Hout native flute speler en keelzanger van www.hetiseral.nl 

 

Andrea hoopt op deze dag haar 2.500,= compleet te krijgen! Laat je verrassen en kom gerust een kijkje nemen in ons prachtige winkelcentrum. Wees er wel op voorbereid dat er vreemde wezens rondwaren deze zaterdag de 25ste mei. 


 

Artikel delen: