Mbo’ers in zomervakantie voorbereid op hbo

Zwolle – Landstede, Deltion en Windesheim slaan de handen ineen om de aansluiting van het middelbaar beroepsonderwijs op het hoger beroepsonderwijs te verbeteren. Ze hebben een zomerschool ontwikkeld waarin mbo’ers die een business-hbo-opleiding willen volgen bijgespijkerd worden in de vakken Nederlands, Engels en rekenen.

Acht dagen lang volgen de mbo’ers op vrijwillige basis een aantal vakken aan de hogeschool, zodat ze ervaren wat studeren in het hbo betekent. De lat ligt hoger, het studietempo is strakker en de zelfstandigheid is groter. De Zwolse scholen willen met de studieweek bereiken dat de overstap van mbo naar hbo, die vaak als pittig wordt ervaren, wordt vergemakkelijkt. Het programma draagt bij aan een vlotte start in het eerste hbo-jaar; de studenten liggen meteen op stoom en hebben een betere kans om het eerste jaar succesvol af te ronden. De lessen worden verzorgd door een gemixt team docenten van Windesheim, Landstede en Deltion, die het programma ook samen ontwikkelden.

De eerste editie van de zomerschool beperkt zich tot leerlingen van Deltion of Landstede die voor een business-opleiding aan hogeschool Windesheim hebben gekozen. De drie Zwolse scholen hebben het voornemen om bij succes dit initiatief te verbreden.

Artikel delen:

Reageer