Provinciehuis Overijssel in Zwolle officieel geopend

Maandagmiddag heeft minister Ter Horst van Binnenlandse Zaken het gerenoveerde Provinciehuis Overijssel in Zwolle officieel geopend. Het oorspronkelijke gebouw van architect Duintjer is ingrijpend gemoderniseerd. De buitenkant van het provinciehuis lijkt niet ingrijpend veranderd. Maar het interieur is drastisch gemoderniseerd. De kantoren en de statenzaal zien er geheel anders uit.

 

Artikel delen:
Reacties 9
 1. Als dat papiertje net zoveel stroom vreet als dat lampje op het gemeentehuis, kost dat zo’n EUR15.000 per jaar aan stroom.
  En wij maar spaarlampen kopen :-


  ⚠️ Meld

 2. Niet echt origineel hoor dat kunstwerk op het dak. Of krijgen alle kantoren van de gemeente straks zoiets op het dak. Heb al een tip voor een eventueel kunstwerk: een typemachine.


  ⚠️ Meld

 3. @Me
  Dus als dat ‘lampje’ 365 dagen per jaar aanstaat en 24 uur per dag.
  Dan zou dat ‘lampje’ ruim 6.8kWh verbruiken…. :-  ⚠️ Meld

 4. Ja maar ook pc’s daar zijn wel eens stuk Rob.
  En dan doen ze net alsof ze nog weten hoe het vroegah was.
  Met pen en papier werken.

  Leuk hoor al die kunst maar beetje zonde van het geld.
  Van dat geld kunnen de ambtenaren in zwolle een half jaar koffie drinken.


  ⚠️ Meld

 5. @Sander
  WAt dat ding verbruikt weet ik niet. Wat ik wel weet, is dat Essent in 2001 een onderzoek naar het energieverbruik van het nwe stadhuis ingesteld had: het werkelijke verbruik lag op 350.000 gulden, tegen een begroting van 180.000 gulden. En het lampje kon niet de veroorzaker zijn, “want die verbruikt nog geen 20.000 gulden per jaar”. Artikel gelezen in de Zwolse courant aantal jaartjes terug (ik meen jan 2002, laten we zeggen een selectief geheugen). Enfin, e.e.a. omgerekend naar de Euro en de stevig hogere energieprijzen meegerekend, kom ik op EUR15000.


  ⚠️ Meld

 6. @Wilma, idd .. niet echt een bijzonder kunstwerk.

  Ik vind de verbouwing verder wel mooi geworden! Behalve dan de nieuwe zonnewering… met (herfst)bladeren motief :-


  ⚠️ Meld

Reageer