Negen geadopteerde rotondes in Zwolle

Zwolle – RotondeReclame.nl adopteert zeven van de tien Zwolse rotondes. Daarmee komt het aantal geadopteerde rotondes op negen. Het reclamebedrijf zorgt voor het beheer en onderhoud van zes rotondes in Stadshagen en één op Hessenpoort, het bedrijf zoekt zelf naar bedrijven die reclame willen maken op de rotonde. Woensdag was bij de Frankhuizerallee de overdracht van de rotondes door wethouder Filip van As.

zwolle_adoptie_rotondes_overzicht.jpg

RotondeReclame.nl onderhoudt voor meerdere gemeente in Nederland de rotondes. "De rotondes in Zwolle vormen een mooie aanvulling op de reeks met rotondes, omdat ze vooral op strategische locaties liggen waar veel verkeer langskomt. Omdat er slechts 28 plekken zijn waar een bord kan komen", denkt Rob van Hoof van RotondeReclame dat de beschikbare plaatsen snel verhuurd zullen zijn. Er zijn op dit moment al 3 plekken verhuurd, 3 opties en diverse aanvragen zijn in behandeling.

Tuinland adopteerde eind 2012 de rotonde aan de Wijheseweg en liet deze inrichten door tuinontwerper Harry Pierik. Akwaak Concepten start binnenkort met het inrichten van de rotonde op de Stadshagenallee (met afslagen richting de Eli Heimanslaan en Havezatheallee). 

De gemeente Zwolle startte vorig jaar met de proef waarin bedrijven een rotonde kunnen adopteren. De voorwaarde voor het plaatsen van reclame is dat het bedrijf de rotonde inricht en onderhoud. De reclame uitingen moeten aan een aantal eisen voldoen zodat de verkeersveiligheid niet in het geding zoekt. De inrichting mag alleen bestaan uit beplanting, water en/of verharding en moet passen in de omgeving. 
Bedrijven krijgen hierdoor een kans zich op een bijzondere manier te laten zien in de stad. Voor de gemeente houdt het een besparing in, omdat de bedrijven verantwoordelijk zijn voor het onderhoud. Daarnaast helpt het om de openbare ruimte afwisselender, mooier en verzorgder te maken. Kijk voor meer informatie op www.zwolle.nl/rotonde.
Artikel delen:
Reacties 9
 1. Toen ik dit bericht las, dacht ik direct terug aan een rotonde in Rijssen waar ik afgelopen woensdag langs fietste:

 2. Ik ben niet zo gek op dit plan. Ten eerste heb ik geen zin in real life reclame pop ups, wanneer ik door een woonwijk rijdt. Ik hoef er niet persé continu aan herinnerd te worden dat ik consument ben.

  Darnaast vind ik het niet bepaald lekker voor de verkeersveiligheid. Op rotondes vinden vaak al ongelukken plaats doordat automobilisten fietsers overal tegelijk moeten kijken en sturen. Fietsers worden dan nog wel eens over het hoofd zien. In Stadshagen heb je vaak drukke rotondes bij het uitvoegen heb je zelfs te maken met fietsers van beide kanten. Het zal niet de eerste keer zijn als dat mis gaat.
  Plekken dus om je kop erbij te houden. Automobilisten op die plekken afleiden met reclame voor bedrijven die zo nodig de aandacht willen, lijkt me dan alles behalve wenselijk…>:(


  ⚠️ Meld

 3. Heel jammer dat de de bescheiden reclameborden op de rotondes aan de Frankhuizerallee steeds beklad worden. Waarschijnlijk tegenstanders van reclame op de rotondes. Maar bedenk goed dat mooi onderhouden rotondes een aanwinst zijn voor de wijk. Dan zijn die kleine bordjes toch geen probleem? Als de gemeente niet tot adoptie was overgegaan, dan hadden we nu nog steeds alleen maar gras en onkruid op de rotondes …  ⚠️ Meld

 4. Goed plan. Juist leuk die aangeklede rotondes. In het buitenland, met name Spanje, zie je juist de meest prachtige creaties in de rotondes al dan niet gesponsord door ondernemers. Leuk initiatief!

  Wat betreft verkeersveiligheid is dat natuurlijk onzin, zo kan je overal wel door afgeleid zijn, gewoon opletten als verkeersdeelnemer!!!


  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.