Zwolle is officiële Roller Derby vereniging rijker

Zwolle – The Bashin’ Bluefingers hebben dinsdag 14 mei bij notariskantoor Duret De Kroon de statuten van de Zwolse roller derby vereniging officieel vastgelegd. De stoere meiden van The Bashin’ Bluefingers zijn bij het oprichten van hun eigen vereniging ondersteund door SportService Zwolle en in contact gebracht met Duret De Kroon. Vanaf nu is de vereniging een rechtspersoon. 

bb_tekenen.jpg

Roller derby is een full contactsport op traditionele quadrolschaatsen. Deze spectaculaire sport wordt vaak enkel door vrouwen beoefend. Het spel wordt gespeeld door twee teams die tegen elkaar strijden op een ovale baan. Nu The Bashin’ Bluefingers met behulp van bovengenoemde partijen officieel een vereniging is, worden er plannen gemaakt om het Zwolse team uit te breiden zodat Zwolle binnenkort kan genieten van haar eerste roller derby evenement. Daarnaast heeft deze ambitieuze vereniging plannen om zich klaar te stomen voor officiële wedstrijden.

Het aantal roller derby verenigingen in Nederland is de afgelopen twee jaar explosief gestegen. Deze sport groeit zelfs zo hard, dat er een Nederlands team wordt samengesteld om in 2014 mee te kunnen doen aan het WK. The Bashin’ Bluefingers zijn in ieder geval hard op weg om hier een bijdrage aan te kunnen leveren.

Artikel delen:
Reactie 1

Reageer