Waterschap organiseert fotowedstrijd

Zwolle – De lente en de zomer zorgen voor prachtige, frisse blauwe luchten en groenoplichtende landschappen die elke fotograaf uitnodigen om een foto te maken. Voor Waterschap Groot Salland een reden om de tweede fotowedstrijd van Ruimte voor de Rivier in het teken te laten staan van zowel de lente als de zomer. Waterschap Groot Salland hoopt net als bij de ‘winterse’ fotowedstrijd weer veel creativiteit en inzet terug te zien in de inzendingen. Van 21 mei tot 1 augustus kunnen deelnemers weer hun mooiste exemplaren opsturen. 

winnaar_-_b.vulkers_201301106.jpg

Winnaar winterfotowedstrijd: B. Vulkers 

Het grote aantal inzendingen voor de ‘winterse’ fotowedstrijd gaf al aan dat Zwollenaren een sterke band hebben met de IJssel. “Ook bij de lente-zomer fotowedstrijd hopen we dat de vorige deelnemers  weer de camera pakken en hun creativiteit de vrije loop laten gaan”, vertelt bestuurslid Jan Laarman van het waterschap. “Wel hopen we bij de inzendingen duidelijke combinaties te zien van het zomerse landschap en de uitvoerende werkzaamheden van Ruimte voor de Rivier Zwolle. Kijkend naar de ‘winterse’ fotowedstrijd hebben we daar als waterschap alle vertrouwen in.”

derde_plek_-_r.bosch_201302172.jpg 

Derde plaats winterfotowedstrijd: R. Bosch

tweede_plek_-_a.vanfrankenhuyzen_201302021.jpg

Tweede plaats winterfotowedstrijd: A. van Frankenhuyzen 

 

Meedoen
Iedereen die een fotocamera heeft, mag meedoen aan deze wedstrijd. Foto’s kunnen van 21 mei tot 1 augustus geüpload worden via www.wgs.nl/ruimtevoorderivier. Op de speciaal aangemaakte beeldbankpagina kunt u de actuele inzendingen van deelnemers bekijken. Er zijn tevens drie prijzen te vergeven voor Zwolle. Dit zijn verrassende en leuke prijzen, gericht op de beleving van het rivierengebied in de regio. Verder blijft het een verrassing.

De wedstrijd kent enkele voorwaarden. De foto moet rechtenvrij te gebruiken zijn door Waterschap Groot Salland en de foto moet minimaal 2MB zijn. Daarnaast mogen er niet meer dan 3 foto’s per inzender ingestuurd worden om iedereen een eerlijke kans te geven. Tenslotte moet bij het inzenden van de foto duidelijk worden aangegeven dat de foto in Zwolle is gemaakt. Een jury bepaalt uiteindelijk welke foto’s in de prijzen vallen. Belangrijke voorwaarde is dus dat de werkzaamheden aan het project Ruimte voor de Rivier duidelijk zichtbaar zijn. De winnaars worden na de zomer bekend gemaakt. 

Ruimte voor de Rivier
Samenwerken om inwoners van Nederland te beschermen tegen overstromingen. Daar draait het bij Ruimte voor de Rivier om. De rivier krijgt meer ruimte, maar tegelijkertijd wordt er gewerkt aan het verbeteren van het landschap en de natuur in het rivierengebied én het creëren van extra recreatiemogelijkheden. In heel Nederland worden meer dan 30 Ruimte voor de Rivierprojecten uitgevoerd om dit te bereiken.

Meer informatie over Ruimte voor de Rivier is te vinden op www.wgs.nl/ruimtevoorderivier

Artikel delen: