Extra onderzoek vervorming Rodetorenbrug

Zwolle – De oorzaak van de vervormingen van de Rodentorenbrug is het functioneren van de twee landhoofden (de plek waar de brug de wal raakt). Waarschijnlijk zitten er verkeerde aannames in de berekeningen van de landhoofden. Dit blijkt uit het onderzoek dat door de architect-constructeur, de aannemer en de gemeente Zwolle is gedaan. 
Omdat nog niet helemaal zeker is of er inderdaad een berekeningsfout is gemaakt wordt er ter plaatste nader onderzoek gedaan. Voegen van het landhoofd bij Maagjesbolwerk worden nader onderzocht, en er worden nadere metingen verricht. Indien nodig wordt de brug door er een proefbelasting op te plaatsen. Dit aanvullende onderzoek vindt de komende weken plaats. Naar verwachting is begin juni definitief duidelijk wat de oorzaak is van de vervormingen en kan gekeken worden wat de oplossing is. De brug blijft gesloten voor gebruik.
Artikel delen:
Reacties 20
 1. Is er al een naam voor deze brug ik weet er wel een
  De nuttelooste brug van Zwolle .
  Deze brug heeft totaal geen toegevoegde waarde voor de binnenstad
  Dus weggegooid geld van de hartwerkende zwolse belasting betalers.
  En nu gaat de gemeente fors bezuinigen op vele goede dingen die wel een bijdrage leverd voor de samenleving hier in Zwolle .
  Zowel de brug naar de spiegel is een nuttelooste uitgave van de gemeente Zwolle geweest, deze brug had moeten heten de joepies brug voor de gasten die naar de spiegel lopen .
  Jammer dat de bezuinigingen bij zowat alle organisaties weg gehaald worden die wel zeer belangrijk zijn voor de samenleving .
  De gemeente Zwolle moet zich diep schamen voor deze misstappen waar de Zwolse burgers en organistatie de dupe van worden.
  Wij vinden dat het college van burgemeester en wethouders zich eens moeten afvragen of de burgers dat wel willen dat deze grote uitgaven die geen meerwaarde heeft voor de stad wel verantwoord is .  ⚠️ Meld

 2. @bruggebouwer

  Zou je mischien voor jezelf willen praten?

  deze bruggen hebben voor mij wel een toegevoegde waarde


  ⚠️ Meld

 3. Bruggenbouwer schreef op 16 mei 2013 om 13:17

  …deze brug had moeten heten de joepies brug voor de gasten die naar de spiegel lopen.

  Tja, als zelfs de bagger al van slechte kwaliteit is… Laat dan maar.


  ⚠️ Meld

 4. Inderdaad bernard. Als de parkeergarage in de nieuwe kamperpoort klaar is, kan dit wel eens een drukke brug worden. (in tegenstelling tot die bij de spiegel)


  ⚠️ Meld

 5. @bruggenbouwer ik heb wel degelijk belang bij die brug, dus spreek inderdaad voor jezelf.
  En ‘de hardwerkende Zwolse belastingbetaler’? Ik ken heel veel Zwolse belastingbetalers die helemaal niet zo heel hard werken hoor. Die hebben tijd om de hele dag een beetje anoniem te klagen op allerhande weblog berichten. En maar zeuren en maar piepen dat ze zó hard werken en zó veel belasting betalen en hoe de grote boze gemeente altijd alles maar verkeerd doet. Toe toch jongen, get a life en jank niet zo!!!


  ⚠️ Meld

 6. Kan die brug wel open?Volgens mij is die altijd dicht.;D
  En een dichte brug is meestal open.En een open brug is dicht.
  Tja.
  Toch weer een brug te ver.Ver??Nee toch.Zover is die grote brede kamperpoortebrug toch niet??Waarom zo een brede brug daar?
  Omdat Zwolle in de zestiger jaren daar een vierbaans snelweg dwars door de stad wilde aanleggen.
  Daarvoor werden al veel huizen waaronder het badhuis aan de Diezerkade gesloopt en ook daar werd een brede brug aangelegt.
  Al met al weten die bestuurders van Zwolle wel waar ze het geld over de balk (brug) moeten gooien.  ⚠️ Meld

 7. Europees consumentenrecht gaat nog heel wat verder. Maarja, deze brug , is dat nou eigendom van een consument (wordt wel van al ons belastinggeld betaald) en wordt gebruikt door consumenten, tenminste, dat is de bedoeling.

  Ehm…. maar waar gaat dit nog over?


  ⚠️ Meld

 8. Wimpie jij zegt dat jij die brug wel nodig hebt onderbouw dat is waarom.Ik vraag mij af wat er mis is om over de bestaande kamperpoorterbrug te lopen zover is dat niet om .En het had de gemeente veel geld bespaart.


  ⚠️ Meld

Reageer