Gouden vredesduif terug naar de Fundatie

Zwolle – Vrijdagmorgen verhuist de gouden vredesduif van Marte Roling terug naar Museum de Fundatie. Het kunstwerk schitterde sinds december vorig jaar op het dak van het Deltion College vanwege de bouwwerkzaamheden aan het Paleis a/d Blijmarkt. Met de heropening van het museum in zicht, gaat de vredesduif weer terug naar huis. 

gouden_vredesduif.jpg 

De vredesduif op het Deltion College, markeerde het startpunt van de samenwerking tussen de school en het museum. Zo waren er de afgelopen maanden drie FUNDATIEfusions te zien in de hal van de school: fotografie van Herb Alfonso, ‘Open Monden’ – een werk van Barbara Broekman – en fotografie van Kinza Ferjani. Studenten hebben gedurende vrijwel het hele jaar kennis kunnen nemen van de FUNDATIEfusions op een prominente plek op de campus, met een op hen toegesneden aanbod.

Samenwerking verstevigd 

Er is ook ondersteunend lesmateriaal ontwikkeld bij de Fusions en er vond onder leiding van de cabaretier Jan-Jaap van der Wal een discussiedag voor studenten en leraren plaats. Het werk van Barbara Broekman vormde de inspiratiebron voor de stellingen over de seksualisering. 
Het Deltion College en Museum de Fundatie zullen ook na de heropening van het Paleis a/d Blijmarkt doorgaan met FUNDATIEfusions. Nieuw kunstproject Het Deltion College wil de lege plek die de duif achter laat graag opvullen met een ander kunstwerk. Zo wordt gedacht aan een kunstwerk gemaakt door studenten samen met kunstenaars, onder begeleiding van Museum de Fundatie. Rond de zomer zal het idee concreter gaan worden.
Artikel delen:
Reacties 5

Reageer