Stop op ontwikkeling wijkboerderij Stadshagen

Zwolle – De gemeente Zwolle en Landstede hebben in goed overleg besloten de gezamenlijke ontwikkeling van de wijkboerderij in Stadshagen te stoppen. De reden voor Landstede is het gewijzigde overheidsbeleid ten aanzien van kinderopvang waardoor een dekkende exploitatie niet meer tot de mogelijkheden behoort. 

 

Na de selectieprocedure in 2005 kreeg Landstede de opdracht om in het gebied Havezate Werkeren (Stadshagen) een wijkboerderij, een kinderopvang en een activiteitencentrum te ontwikkelen. Nadat de plannen waren uitgewerkt, werd in 2011 de bouwvergunning afgeven voor het realiseren van de drie gebouwen. Omdat Landstede de gemeente Zwolle op korte termijn geen zicht kan bieden op een concrete start van de realisatie van de wijkboerderij is in samenspraak met de gemeente Zwolle besloten te stoppen met het plan. Landstede blijft de tijdelijke voorziening die zij al vanaf 2006 aanbiedt, de komende periode voortzetten. Het gaat dan om de dierenweide en het bijbehorende gebouw.

 

Vervolg

Het college van burgemeester en wethouders wil het gebied alsnog ontwikkelen, de wijkboerderij heeft daarbij de prioriteit. De komende maanden wordt onderzocht of de exploitatie van de nieuwe wijkboerderij kan worden uitgevoerd onder regie van de inwoners van Stadshagen. De uitkomsten hiervan worden meegenomen in het programma van eisen voor de wijkboerderij. Na de zomer is hier naar verwachting meer duidelijkheid over. Het college hoopt de wijkboerderij medio 2014 in gebruik te kunnen nemen.

Artikel delen:
Reacties 8
 1. Ben benieuwd of er dan wel een wijkboerderij ontwikkeld gaat worden. Travers zal tegen de zelfde problemen oplopen als Landstede. Ook bij hun is de kinderopvang de kers op de taart.


  Maak melding

 2. Stadshagen is zo groot met zoveel actieve mensen. Misschien kan de Wijkvereniging Stadshagen Totaal hier ook een rol spelen en een wijkboerderij combineren met een leuke speeltuin! Al dan niet als Stichting (zoals de Regenboog in Holtenbroek of de Speeltuin in Assendorp). Het wordt gewoon tijd voor actie in plaats van gepraat!


  Maak melding

 3. Haha, Stadshagen en vrijwillige inzet van burgers, dat hoort niet bij elkaar. De mensen leven liever op zichzelf en profiteren daar waar ze kunnen. Daar kiezen ze voor in die wijk. Niks geen noaberschap daar!!


  Maak melding

 4. Dit verhaal van de gemeente stinkt. De genoemde reden is verzonnen. Alles lag al klaar voor uitvoering in 2011. De architect had alle plannen al klaarliggen. En nu in 2013 wordt er een smoes bedacht om er mee weg te komen. Eerst de flop van het naastgelegen kunstwerk “Geheugentheater” en nu een bouwterrein van de “wijkboerderij” wat al jaren een gevaarlijk afval-gebied was. Onlangs is er wat aan gedaan, na een vraag van een bewoner van Stadshagen. Gemeenteraad doe uw werk. Zoek dit uit. Wordt vervolgd >:(


  Maak melding

 5. Op 3 december 2010 schreef “de Stentor”
  Wijkboerderij Stadshagen flink vertraagd.

  In mei 2010 had toen de bouw al moeten starten.
  De verantwoordelijke partijen deden de voortgang af met de opmerking, dat het een onderwerp was “van bestuurlijk overleg”.

  Toen sprak de verantwoordelijke wethouder Van As al met topman Van Kessel van Landstede over de voortgang van de wijkboerderij.

  En dan nu, 3 jaar later, met een witte boorden smoes komen van:

  De reden voor Landstede is het gewijzigde overheidsbeleid ten aanzien van kinderopvang waardoor een dekkende exploitatie niet meer tot de mogelijkheden behoort

  is zeer ongeloofwaardig. >:(

  Trouwens hoe lang mag een burger wachten met bouwen na het verkrijgen van een bouwvergunning ?


  Maak melding

Reageer