Woonwagenbewoners eisen opruiming

Bewoners van een woonwagenkamp aan de IJsselcentraleweg in Zwolle willen dat onmiddellijk wat gedaan wordt aan de puinhoop op het kamp. Volgens de bewoners is woningcorporatie Delta Wonen daar schuldig aan.

De corporatie is vorig jaar begonnen met het opknappen van het kamp, maar het werk is nog steeds niet klaar. Zo moet het grootste deel van het kamp nog bestraat worden. Ook ligt overal bouwafval. Woningcorporatie Delta Wonen zegt dat het werk buiten hun schuld om vertraging heeft opgelopen.
De woningcorporatie wil nog wel kijken of de situatie op het kamp tijdelijk wat verbeterd kan worden.

Bron RTV Oost

Artikel delen:
Reacties 62
 1. Het is daar inderdaad een enorme puinzooi, met auto’s half op de weg geparkeerd enzo. Ik snap sowieso niet waarom mensen in zo’n kamp gaan wonen, maargoed, ieder z’n hobby zullen we maar zeggen.


  ⚠️ Meld

 2. Het kamp daar bij Zandhove en het kamp aan de Boerendanserdijk is inderdaad veel netter en netjes weggewerkt. Kan dat hier ook niet gebeuren, twas toch achthonderduizend euro, zowat twee miljoen gulden wat daar besteed wordt aan het opknappen van het kamp? Er moet dan nog inderdaad heel wat gebeuren, kan de bewoners daar geen ongelijk geven dat ze protesteren.


  ⚠️ Meld

 3. die rotzooi ,dat is achtergelaten bouwmateriaal en afval van de bedrijven die het hier zo mooi moeten maken.maar het schiet niks op hier het is al bijna anderhalf jaar zo.jammer want uiteindelijk zal het heel mooi zijn .


  ⚠️ Meld

 4. Er is altijd overlast van de kampen in zuid,ik woon er vlak achter en er is altijd wel wat.
  Overlast elke week is het raak,midden in de nacht grote caravans die ze bezorgen ,auto overlast,etc etc.
  Als je wilt weten waar je mee te maken heb moet je eens rtv oost even bekijken, hier wordt ik niet vrolijk van.


  ⚠️ Meld

 5. l
  lykt wel ergens in een derde wereld land >:( >:( >:(
  dit hoort toch niet in nederland
  dat deze mensen niet eerder geklaagt hebben
  dit kan niet zo
  anders moeten de buurt bewoners maar een keer op een zaterdag de handen uit de mouwen steken . er zyn vast wel een paar stratenmakers en andere mensen die willen helpen.
  8) 8) 8)


  ⚠️ Meld

 6. er zijn ook mensen die helemaal geen onderdak hebben of huis bezitten >:(
  gaan we hier moeilijk lopen doen terwijl je afstamt van de zigeuners die juist als kamp doortrekken en alles zelf wisten op te lossen.

  ok, er is in de tijden wat verandert en men heeft op vaste plekken mogelijkheden om je wagen neer te stallen, deze zijn dan helaas weer ver buiten de stad geplaatst omdat voor sommige mensen de kampies niet echt gewenst zijn. ik vind alles best, maar, dat je nu zonodig stampei moet gaan maken terwijl je een woning hebt met wielen :-


  ⚠️ Meld

 7. Het lijkt me dat als deze mensen huren bij DeltaWonen dat deze zaak er verantwoordelijk voor blijft dat het ook daadwerkelijk netjes achtergelaten wordt als zij een aannemer inschakelen. Controle hebben zij toch ook neem ik aan?
  Ik vind dan ook de reactie van h.p.br. een beetje vreemd.


  ⚠️ Meld

 8. @h.p.br
  Ik snap jou reactie niet helemaal, wat is jou probleem? Je zou het toch ook niet fijn vinden als ze jou straat opknappen en het een jaar later nog ?©?©n grote puinzooi is?
  En de meeste “woonwagens” (wagens kun je het niet meer noemen) kunnen niet eens meer verplaatst worden!
  En H.p.Br vergeet niet dat de meeste woonwagen bewoners niet beter weten dat ze een vaste standplaats hebben, en dat ze eerst wel buiten de stad woonden! Maar de gemeente Zwolle heeft er zelf huizen om heen gebouwd!

  En wat betreft de Heer Zuidema. Is er geen mogelijkheid om afspaken te maken over de tijdstippen waarop caravans en auto’s worden afgeleverd??

  Ik vind het zeer slecht van Deltawonen dat ze dit niet eerder hebben opgelost! Ook al is het buiten de schuld van Deltawonen om?!
  Ik ben van mening dat dit probleem zeer spoedig moet worden opgelost!!  ⚠️ Meld

 9. Meneer h.p.br stamt zelf wellicht af van de Neanthertaler, bekend om hun niet te ruime hersenpan.

  Ik mag hopen voor de bewoners dat er snel iets aan gedaan word want met dit weer spoelen de wagens straks nog weg

  😮 😮 😮 😮


  ⚠️ Meld

 10. lykt wel ergens in een derde wereld land smilies/angry.gif smilies/angry.gif smilies/angry.gif
  dit hoort toch niet in nederland
  dat deze mensen niet eerder geklaagt hebben
  dit kan niet zo
  anders moeten de buurt bewoners maar een keer op een zaterdag de handen uit de mouwen steken .

  Pffff… waarom zouden de buurtbewoners dat moeten doen? Ik zie op die foto een paar klinkertjes liggen en een as met 2 wielen, die kunnen ze zelf toch ook opruimen? En die plas water ligt momenteel overal in NL, dus da’s ook niet zo bijzonder.
  Maar goed, ik zou Delta aanschrijven, een redelijke termijn stellen, daarna zelf op (laten) knappen en de rekening sturen…..Ik lees ook dat er 8 ton voor stond dus daar kan je dan behoorlijk aan verdienen lijkt mij zo.

  Delta geeft aan dat het “buiten hun schuld om” is, maar wat is dan wel de reden?


  ⚠️ Meld

 11. Ik heb het fimpje gezien op rtvoost website, en vindt het schandalig dat de bewoners nu al anderhalf jaar in een modderpoel wonen. Deltawonen is hier verantwoordelijk voor en schermt met als reden dat 1 gezin de wagen niet wil verplaatsen. Is dat dan een reden om de overige bewoners met de brokken te laten zitten? Men betaald huur voor zowel de wagen als de plaats waar de wagen staat.

  Dus Deltawonen, kom op en doe er snel iets aan!


  ⚠️ Meld

 12. zuidema heb er last van laat die man maar zaterdag wat volk heen sturen buren liefde hart in actie 8) 8) 8) 8) 8)


  ⚠️ Meld

 13. Ik heb het filmpje even bekeken op RTV OOST maar het is gewoon niet normaal. Knappe woordvoerder zeg ;D
  En zijn ze al bezig of wachten jullie nog op hulp?


  ⚠️ Meld

 14. Mensen die kritiek op mij hebben, leer eerst eens even spellen.
  Want geloof mij, het is niet best hoe jullie de discussie aan willen gaan.
  Trouwens het filmpje gezien,kwam niet meer bij


  ⚠️ Meld

 15. Zuidema niet zo uit de hoogte doen. Je beheerst de Nederlandse taal misschien beter dan anderen maar over fatsoensnormen moet je nog heel wat leren.


  ⚠️ Meld

 16. Wat kom jij op voor de woonwagenbewoners,of ben jij zo”n meelopertje,die in een goed blaadje wil komen te staan.
  Nee dat hebben de kampers graag zulke daadkrachten als jouw Miriam.
  Ze kunnen ook in huizen,waar alle voorzienigen voorhandig zijn.
  Maar dat willen ze weer niet om hun manier van leven,dat is zo 1900.
  Nee een beetje opvoeding en een taalcursus,zal wonderen doen.
  Dan zal ik ook me niet dood ergeren bij tv oost,met dat zielige gedoe.
  Weet je welke mensen het zwaar hebben in Darfur, palastina etc etc.  ⚠️ Meld

 17. zuidema ( :- 🙂 blijf bij de les het gaat hier niet om taal gebruik u begrijpt drommels goed wat normen en waarden zijn dat u om dat filmpje moet ?????? schaam u triest persoon


  ⚠️ Meld

 18. Nee het gaat ook dat jullie altijd klagen, we worden niet opgenomen in de maatschapij,vind je het raar als je niet normaal ken praten en spellen.
  Aanpassen heet dat ,jullie denken dat je bijzonder bent ofzo,ik erger mer er groen en geel aan.
  Mijn belasting geld wordt aan jullie gespendeerd.
  Geef het aan Darfur of aan de palastijnen ,voor die 8 ton zijn heel wat mensen gered.
  En als je wilt klagen ,l
  klaag dan bij de mensen die niet met de wagen verplaats willen worden,die moeten het opruimen.
  Kampers veroorzaken altijd overlast of is dat niet zo!!!!!!!!!!!!!!


  ⚠️ Meld

 19. Tjonge Zuidema. Je denkt de wijsheid in pacht te hebben maar slaat de plank finaal mis. Jouw belastingcenten gaan naar de woonwagenkampen???
  Ga mensen helpen in Dafur???? Jemig man waar heb je het over? Die mensen wonen in een woonwagen ja en wat is er mis mee? Vroeger,en dat is echt nog niet zo lang geleden, trokken ze van plaats naar plaats. Dit is door de Nederlandse regering verboden. Om toch nog een beetje het gevoel te hebben niet vast te zitten aan een woonplaats wonen deze mensen dus noodgedwongen op zo’n kamp. Dat zij andere normen en waarden hebben dan jou betekend nog niet dat die mensen slecht zijn.


  ⚠️ Meld

 20. Ik lees ook dat er 8 ton voor stond dus daar kan je dan behoorlijk aan verdienen lijkt mij zo.

  Vanmorgen stond er al in de krant dat het om 1,2 miljoen euro ging. Dat is zowat drie miljoen gulden.

  Het kamp moet opgeknapt worden maar wat wordt er allemaal gedaan voor dat bedrag?


  ⚠️ Meld

 21. In de Stentor op internet staat te lezen dat het eigenlijk om hele normale dingen gaat wat hoort bij deze tijd. Nieuwe rioleringen, de plaatsen worden vergroot zodat er minder brandgevaar is omdat de wagens kontje kontje staan. Weggezakt straatwerk vernieuwen etc etc. Dus eigenlijk niets bijzonders waar men zich druk om hoeft te maken zoals de heer Zuidema… Enne… Deltawonen financieert het, dus de belastingcenten mogen naar andere bodemloze putten…


  ⚠️ Meld

 22. Door welke mand Zuidema?? Als jij denkt dat ik ook op het kamp woon is dat prima hoor. Je zit er alleen wel heel erg naast. Geeft niks je zit wel vaker naast dingen.


  ⚠️ Meld

 23. Hoort u mij dat zeggen Wilma, ik zeg alleen u lijkt mij zo “n meeloper,u draagt ook zeker kleren met tijger prints en nep sieraden(net als uw voorbeelden).
  Ik heb meer met landen en mensen die het echt nodig hebben,het is toch zo as een normale Nederlander op een kamp wilt wonen ,worden ze ook niet geaccepteerd door de kampbewoners.
  Ik vind ze moeten maar in een huis gaan wonen ,anders donderen ze maar op naar een ander land waar ze met een circus rond kennen trekken.


  ⚠️ Meld

 24. zuidema u ken zich ook aan passen volgens mij heeft u een probleem met die wagens het gaat over rommel +water over last weet u wel of zullen we die foto ,s eens op sturen naar cnn hoe we hier in nederland leven komen er gelijk tv +geld inzameling actie,s rode kruis met dekens en boten dit kan niet in nederland zijn dit is toch niet normaal ja toch is het waar!!!!!!! :- :- zuidema (ar)


  ⚠️ Meld

 25. zuidema!! hieruit blijkt wel weer eens wie het MINDERE soort is !!
  de vriendelijke groetjes (een trotse KAMPBEWONER)….
  JOHANNA


  ⚠️ Meld

 26. ZUIDEMA 😉 hieruit blijkt wel weer wie het MINDERE SOORT is!!!
  vriendelijke groetjes een trotse
  KAMPBEWOONSTER!!!!


  ⚠️ Meld

 27. Zuidema je gebruik van interpunctie is niet optimaal maar vooral over andersmans ontwikkeling blijven doorzeuren.
  Ik heb alleen maar een hoop rotzooi, water en kinderen die niet normaal buiten kunnen spelen gezien op het filmpje van RTV OOST. Niets wat ik kan plaatsen in je uiting van frustratie.  ⚠️ Meld

 28. ze zijn hier vanochtend begonnen de straat te egaliseren dus het water is in ieder geval weg nu.daar zijn we al erg blij mee


  ⚠️ Meld

 29. Zuidema ik moet je toch vreselijk teleur stellen. Geen tijgerprints en geen nepsieraden. Een hele gewone burger die mee kan voelen met zijn mede landgenoten. Ik vind dat je zwaar discrimineert. Alle buitenlanders inclusief kampwagenbewoners moeten weg uit Nederland. Vervolgens zal jij iedere maand toch zeker 100 euro storten op een rekening voor minder bedeelden in het buitenland. Sorry maar je roept mij walging op.

  Ik hoop eerlijk gezegd dat de admi de heer Zuidema wil blokkeren. Zijn uitspraken zijn discriminerend en rascistisch.


  ⚠️ Meld

 30. wilma- ik ben ook burger en zo denk ik er ook over laten ze
  (meneer)zuidema op het vliegtuig zetten naar ……………….
  enkele reis welteverstaan


  ⚠️ Meld

 31. niet normaal: dank je
  M: fijn dat ze aan het werk zijn gegaan bij jullie. Hoop dat de troep gauw opgeruimt zal zijn.


  ⚠️ Meld

 32. beste heer zuidema deze mensen betalen gewoon huur en alle andere lasten 99% werk er dus over de belasting centjes hoeft u niet in te zitten bekijk dat eens bij u in de straat groeten d >:(


  ⚠️ Meld

 33. Zuidema,, je loopt te zeike over taalgebruik he!! maar je bakt der zelluf owk nix van!!
  En btw, je moet Wilma niet zo lope afzeike! Anders zal ik jou is afzeike.. je bent een zielig mannetje!! hier heb je een euri,, kun je een ijsje kopen en lekker in de zandbak opeten..
  Ow en ffkes voor de duidlijkheid Zuidje,, special voor jou hebk ffkes me skrijftaal aangepast..

  Nu weer even ABN. Begreep ik nou dat ze direct zijn begonnen met het opknappen van het kamp?


  ⚠️ Meld

 34. De laatste ontwikkelingen gaan u vast te snel ….

  Ergste wateroverlast binnenkort gedempt

  ZWOLLE – Volgens projectleider Gabri?«lle Roelofs van deltaWonen gaat het bij de renovatie van het woonwagenkamp aan de IJsselcentraleweg om de laatste loodjes.

  VORIGE STARTSTOPVOLGENDE
  ‘We hebben nog zo’n drie maanden nodig. We hopen dat we voor de bouwvak al kunnen beginnen, maar dat hangt af van een oude woonwagen die nog afgevoerd moet worden. Zolang we niet weten wanneer dat kan, kunnen we de aannemer niet opnieuw inplannen.’ Als het aan Roelofs ligt komt er heel binnenkort een nieuwe puinlaag voor de wagens te liggen, zodat de ergste wateroverlast gedempt wordt. ‘Ik kan me heel goed voorstellen dat de bewoners niet blij zijn. Maar de weersomstandigheden zijn natuurlijk ook uitzonderlijk. Alleen heeft het geen zin om de zaak te bestraten, terwijl we aan ?©?©n kant nog de riolering aan moeten leggen. Het is helaas even doorbijten.’

  Volgens Roelofs is het voortraject nogal gecompliceerd geweest waardoor de aanvankelijke einddatum november 2006 nooit gehaald kon worden. ‘We zijn ook pas in september begonnen. De mensen blijven er wonen, terwijl wij aan het werk zijn. Dat maakt het allemaal wat lastiger. Het is heel vervelend. Dat vinden wij ook.’  ⚠️ Meld

 35. ow en nog iets Zuidje,, JE BENT EEN VUILE RACIST!! ooit meegekrege dat WO2 is afgelopen en dat de apartheid is afgeschaft jaren maar dan ook echt jaren geleden!!

  Sorry admin voor me lieve berichtje,, kan deze man echt niet uitstaan!


  ⚠️ Meld

 36. Wat een commotie en frustratie,alleen omdat een gerespecteerd man zijn mening geeft.
  En grote bek ken iedereen wel geven achter een computer.
  En Gerrit wo2 om daar over te beginnen hoe gefrustreerd moet je zijn.
  Zuidema leest en geniet want zuidema lacht om jullie valse beschuldingen


  ⚠️ Meld

 37. Waarom duurt het vele maanden om zo’n kamp op te knappen? Volgens mij zijn ze meer aan het koffiedrinken dan aan het werken.


  ⚠️ Meld

 38. Hallo Weblog Zwolle lezers,

  Ik heb ruim een half jaar Weblog Zwolle niet gevolgd omdat de sfeer werd verziekt door enkele personen. Nu ik weer terug ben zie ik ook een oude bekende terug onder weer een andere naam.

  de heer zuidema” is dezelfde als: range / jan des sjonnerof / duco / gipsy jannes / Hum / hubert de fransen / de heer J. brandhaardt / el-karim / enz. enz. (ik heb z’n namen alleen in dec.’06 bijgehouden).

  Deze persoon zat eind vorig jaar onder vele namen alleen maar te zieken in vele discusies.

  Ik heb dat toen aan de orde gesteld. Zie mijn bericht op “8 december 2006 om 01:21” op het Algemene Log 1[/url]. Een aantal berichten daarna gaan ook over dit onderwerp.

  Het is mij een raadsel waarom de beheerders van Weblog Zwolle toestaan dat 1 persoon onder vele namen de discussies zo verziekt.

  Mijn advies (zolang de beheerders er niets aan doen) is: steek geen tijd en energie in deze persoon.

  Hartelijke groeten,

  Bertje “wenst iedereen die fair discuseert veel plezier op Weblog Zwolle toe”  ⚠️ Meld

 39. Bertje, ik woon hier in zuid.
  En ik heb een mening over bepaalde zaken, wat mijn buurt aangaat.
  Als u zo vrij bent om mij nu meteen te beschuldigen van deze pratijken die u opnoemt,vraag dan even aan weblog om het ip adres te checken.
  GR Ben Zuidema


  ⚠️ Meld

 40. Het is mij een raadsel waarom de beheerders van Weblog Zwolle toestaan dat 1 persoon onder vele namen de discussies zo verziekt.

  IP-ban is toch niet zo moeilijk lijkt me. Maar laten we dat vooral aan de beheerders overlaten 🙂


  ⚠️ Meld

 41. Dag persoon met de vele aliassen die uit liefhebberij alleen maar zit te zieken,

  Maak je geen zorgen, je ip adres zal ongetwijfeld gecheckt worden. Dat kan natuurlijk inmiddels wel een ander adres zijn. Je praktijken zijn echter nog steeds hetzelfde.

  @ ?©?©nieder die wel fair discussieert,

  De volgende aliassen van “de heer zuidema” was ik nog vergeten te noemen: de neus / aristocraat / woonwagen bewoner / HENK JAN.

  Het zijn trouwens de aliassen uit slechts 3 discussies (en niet uit heel dec.’06 zoals ik eerder melde).

  Het zijn de volgende 3 discussies:

  Fitplaza mag aantal parkeerplaatsen uitbreiden[/url]

  Pand in Assendorperstraat opnieuw gekraakt[/url]

  SP viert feest na overwinning verkiezingen[/url]

  de heer zuidema” was daar actief onder de volgende namen: range / jan des sjonnerof / duco / gipsy jannes / Hum / hubert de fransen / de heer J. brandhaardt / el-karim / de neus / aristocraat / woonwagen bewoner / HENK JAN / enz. enz.

  Lees maar na, je herkent ‘em wel.

  Hartelijke groeten,

  Bertje “gaat z’n eigen advies opvolgen en steekt verder geen tijd en energie in deze persoon”  ⚠️ Meld

 42. Hoe je het ook wendt of keert; Er wordt wel een discussie op gang gebracht……………Redactie, graag meer!!! Ben gek op oeverloos gezwam…………….


  ⚠️ Meld

 43. niet normaal dat sloeg op de water+rommel over last
  maar wat ik al eerder opmerkte deze persoon (zuidema)
  heeft een probleem de woonwagen bewoners straks niet meer
  zuidema is nu `-NIET NORMAAL- wens hem veel sterkte met dit zware verlies tip ga naar een arts hij zal je doorverwijzen hopen dat dan ook voor u het zonnetje weer gaat schijnen 8) 8)  ⚠️ Meld

 44. Dag Admin,

  Bij dezen het vriendelijke verzoek de IP adressen van “de heer zuidema”, “de heer zuidema 1”, “De Brug” en “niet normaal” even met elkaar te vergelijken.

  Bij voorbaat hartelijk dank.

  Hartelijke groeten,

  Bertje “1 berichtje meer aan deze zaak dan hij van plan was”  ⚠️ Meld

 45. Dag Admin,

  Bij dezen het vriendelijke verzoek de IP adressen van “de heer zuidema”, “de heer zuidema 1”, “De Brug” en “niet normaal”

  Helaas nog een paar vergeten: “c”, “d”, “m”, “discussie” en “buurman”

  even met elkaar te vergelijken.

  Bij voorbaat hartelijk dank.

  Hartelijke groeten,

  Bertje “1 berichtje meer aan deze zaak dan hij van plan was”

  N.B.
  Het is niet zeker dat dit allemaal dezelfde IP adressen zijn. Dat kunnen alleen de beheerders van Weblog Zwolle zien. Als ik iemand onterecht op het lijstje heb gezet… Mea Maxima Culpa naar die persoon. Laten we hopen dat we snel duidelijkheid krijgen.  ⚠️ Meld

 46. bertje mijn naam is zeker niet van toepassing maar wij hadden het over de overlast .
  daarover kun je een bericht achter laten
  niet het agentje spelen
  ps waarom maak je je zo druk
  niet normaal-1ber te veel aan bertje

  :- :- :- :- :- :- :- :- 😛 😛 😛 :'( :- :- :- :- :- :- :- :- :- 😛 8) 😮 :-


  ⚠️ Meld

 47. nou ze hebben hier de straat geegaliseerd dat hielp wel een beetje.maar daarna zijn ze meteen weggegaan jammer we hadden gehoopt dat ze meer zouden doen.we wachten nog maar even af wat er nu verder gaat gebeuren anders maar weer de krant erbij halen.
  groetjes m


  ⚠️ Meld

 48. Ik heb gisteren eens zelf een kijkje genomen,het is inderdaad niet best daar.
  Dat zijn slechte leef omstandigheden en ik kom terug op bepaalde uitspraken van mij.Dat neemt niet weg dat ik van mening blijf ,dat deze mensen ook gewoon in een huis kennen gaan wonen.
  (BERTJE DE MEESTE MENSEN HIER VRAGEN JOUW NIKS) GA DANOOK NIET VALSE BESCHULDINGEN UITEN,IK geef alleen mijn mening


  ⚠️ Meld

 49. da moet we wat gebeuren anders kom et nie goed er wil nieuwe kamper anie’s wonen bi mi maar da gaa zo nie omda geen plek is er moe ook plek gemaak worden


  ⚠️ Meld

 50. zo as een normale Nederlander op een kamp wilt wonen … ze met een circus rond kennen trekken.

  En meneer Zuidema heeft het over een taalcursus volgen?

  Laat toch een ieder in zijn waarde, dan zal het met elkaar veel prettiger leven zijn.  ⚠️ Meld

Reageer